به گزارش ایرنا، کورش خواجوی شنبه در جمع خبرنگاران اظهارداشت: از ابتدای فروردین ماه سال آینده، اجرایی شدن خدمات مهندسان سازنده ذیصلاح برای تمامی ساختمانهای گروه "ج" الزامی است.
وی با اشاره به اینکه بکارگیری سازندگان ذیصلاح برابر مواد ۹ و ۱۰ تبصره ذیل ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی ماده ۳۳ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان (مصوب هیات وزیران) برای اجرای عملیات ساختمانی الزامی است گفت: محدوده مسئولیت مجریان ذیصلاح در مواد ۱۲ و ۱۸ این آیین نامه مشخص است تا از دخالت افراد فاقد صلاحیت در امر ساخت و ساز پیشگیری شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان هدف از الزامی شدن بکارگیری از مجری ذیصلاح را جلوگیری از گسترش روز افزون ساختمانهای فاقد استانداردهای فنی عنوان کرد و افزود: استفاده از ظرفیت این افراد در عملیات اجرایی پروژههای ساختمانی باعث افزایش عمر مفید و کاهش قیمت تمام شده ساختمان میشود.
وی ادامهداد: این اقدام همچنین به افزایش ایمنی و کیفیت ساخت در راستای حقوق بهرهبرداران منجر خواهد شد.
خواجوی تصریحکرد: سازمان نظام مهندسی استان خوزستان ۲۰ هزار عضو مهندس دارد که از فارغ التحصیلات رشتههای هفت گانه مرتبط با صنعت ساختمان هستند.
رئیس سازمان نظام مهندسی خوزستان تعداد مهندسان دارای پروانه اشتغال (از بین ۲۰ هزار عضو) را ۱۲ هزار نفر عنوان کرد و گفت: این سازمان تابع قانون نظام مهندسی ساختمان مصوب سال ۱۳۷۴ مجلس شورای اسلامی است که آییننامه اجرایی آن در سال ۱۳۷۵ توسط هیات وزیران تصویب و ابلاغ شده است.
وی خاطرنشانکرد: در حال حاضر، مقررات ملی ساختمان شامل ۲۲ مبحث است که طراحی، نظارت و اجرای ساختمان را شامل میشود.
خواجوی با بیان اینکه هرگونه سازه ساختمانی که متولی و سازنده آن دولت نباشد باید به تایید سازمان نظام مهندسی ساختمان برسد گفت: بنابراین، سازمان نظام مهندسی ساختمان بر طراحی و اجرای این سازهها نظارت دارد.
وی یادآورشد: مالکان ساختمانها مختار هستند که طراحی سازههای خود را به یکی از دفاتر مهندسی واگذار کنند اما تعیین ناظر ساختمانها بر عهده سازمان نظام مهندسی است.
طی سالهای گذشته، حوادث غیرمترقبه مختلفی رخ داده که سازههای ساختمانی را تحت تاثیر قرار داده است و همزمان با تقویت هرچه بیشتر اجرای قانون نظام مهندسی ساختمان، شاهد کاهش خسارات جانی در اینگونه حوادث از جمله زلزلهها بودهایم.
بعد از گذشت ۲۰ سال از اجرای این قانون، تقریبا طراحی ساختمانها قاعدهمندتر شده است اما در زمینه اجرا و بکارگیری مهندسان مجری، ضعفهایی وجود دارد.
عملیات اجرایی ساختمان باید منحصرا توسط مهندس مجری ساختمان که دارای صلاحیت اجرای ساختمان هستند انجام شود. مجری نماینده فنی کارفرما در اجرای ساختمان بوده و پاسخگوی تمامی مراحل اجرای کار به ناظر یا ناظران و دیگر مراجع کنترل کننده محسوب می شود.