بخش کوهستانی و سخت گذر شهیون دزفول با حدود ۳۰۰ روستا و جمعیتی پراکنده بیش از ۶۰ درصد مساحت این شهرستان را در برگرفته و از کمترین امکانات نظیر جاده بیبهره است؛ اهالی این بخش برای دریافت خدمات درمانی مجبورند ساعتها رانندگی کنند.
شغل بیشتر اهالی شهیون دامداری است که به دلیل کوهستانی بودن منطقه بارها شاهد سقوط از ارتفاع، عقرب و مارگزیدگی اهالی و مقابله آنها با حیوانات درنده بودهایم.
علاوه بر این، لزوم سرعت در ارائه خدمات درمانی به زنان باردار و بیمارانی که دچار آپاندیس و سکته میشوند نیز روشن است که انتظار میرود با توجه به موارد یادشده خدمات فوری بهداشتی و درمانی به اهالی منطقه ارائه شود.
برخی بیماران تا بخواهند خود را به مراکز درمانی برسانند تلف میشوند و حسرت و غم تنها واژهای است که برای اهالی باقی میماند.
ساخت مرکز درمان بستر شهیون از سال ۹۵ شروع شده ولی بین بنیاد مستضعفان و دانشگاه علوم پزشکی بلاتکلیف مانده و متوقف شده است.
به گفته عبدالعلی ابراهیموند نماینده بخش شهیون در شورای اسلامی شهرستان دزفول، برخی روستاهای این بخش حدود ۲۰۰ کیلومتر با مرکز بخش فاصله دارند که نشاندهنده وسعت و پراکندگی بخش است.
او پیشرفت مرکز درمان بستر شهیون را خوب ارزیابی میکند و میگوید: اهالی توقع دارند دانشگاه علومپزشکی و بنیاد مستضعفان تعامل بیشتری با یکدیگر داشته باشند و دست در دست هم دهند و تا عید نوروز این مرکز را برای استفاده اهالی تحویل دهند.
این عضو شورای اسلامی شهرستان دزفول راه اندازی این مرکز را که از نیازهای مردم بخش است ضروری دانسته و از مسوولان میخواهد موانع ساخت آن را مرتفع کنند.
ابراهیم وند به این موضوع نیز اشاره دارد که درصورت تکمیل مرکز درمان بستر، روستاهای بخش شهیون و چند روستای سردشت نیز تحت پوشش خدمات درمانی پیش بیمارستانی قرار میگیرند.
بخش شهیون دزفول با بیش از ۲۰ هزار نفر جمعیت با استانهای چهارمحال و بختیاری، لرستان و اصفهان مرز مشترک دارد؛ برخی نقاط در تیرماه و مردادماه نیز برفگیر هستند و برخی نقاط دیگر شدیدترین گرمای تابستان را دارند.
عضو شورای اسلامی شهرستان دزفول از بخش شهیون به عنوان یکی از پهناورترین بخشهای کشور یاد میکند و میگوید: دهستانهای احمدفداله و دره کاید مسافت بسیار زیادی با مرکز بخش شهیون دارند که رسیدگی به بیماران آنها فقط از طریق اورژانس هوایی ممکن است.
او میافزاید: اهالی ساکن در سایر نقاط بخش میتوانند هنگام بروز حادثه و بیماری به مناطق درمان بستر مراجعه کنند چه بسا بیماران زیادی فقط نیازمند خدمات اولیه درمانی هستند و جانشان با ارائه خدمات اولیه نجات مییابد.
ناگفته نماند راه اندازی اورژانس هوایی نیز تاثیر بسزایی در درمان اهالی این منطقه داشته و افراد بسیاری را از مرگ حتمی نجات داده است.
رئیس اداره توسعه منابع فیزیکی و عمرانی دانشگاه علوم پزشکی دزفول درباره کم و کیف طرح درمان بستر شهیون میگوید: ساختمان این مرکز درمان بستر توسط بنیاد مستضعفان ساخته شده ولی محوطه سازی نشده که همین امر مشکلاتی ایجاد کرده است.
میزان پیشرفت فیزیکی این مرکز درمانی به گفته نعمت اله قندیپور بین ۸۵ تا ۹۰ درصد است؛ اگرچه ساختمان مرکز ایراداتی دارد ولی با توجه به برگزاری نشستهایی، پیمانکار موظف به رفع آنها شده است.
قندیپور واگذاری مرکز درمان بستر شهیون به اهالی را مستلزم انجام اصلاحات مدنظر دانسته و تاکید میکند که به محض انجام این اصلاحات، مرکز تحویل اهالی داده خواهد شد.
او با اشاره به قرارداد قبلی طرح و نیاز حدود ۳۰ میلیارد ریالی برای تکمیل نهایی مرکز میگوید: با توجه به افزایش قیمتها درصورت قرارداد جدید، هزینهها بیش از این خواهند بود.
مرکز درمان بستر شهیون روبروی باغچهبان در حال ساخت است و درصورت تکمیل امکاناتی چون اورژانس، محل اسکان پزشک، محل اسکان سرایدار، کلینیک چشم پزشکی، پزشک عمومی، دندانپزشکی و داروخانه خواهد داشت.
این مرکز درمان بستر با ۱۱ تخت اورژانس، مرحله اولیه درمان را انجام خواهد داد و بیماران درصورت نیاز به درمان بیشتر به بیمارستان مراجعه خواهند کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز برگزاری نشستی با بنیاد مستضعفان برای رفع مشکل و تکمیل مرکز درمان بستر شهیون را یادآور میشود و میگوید: در این نشست مقرر شده که نواقص برطرف شوند.
انشعابات این مرکز بنا به گفته مهرداد کلانتریان نصب شدهاند که درصورت تامین ۵۰ میلیارد ریال اعتبار، تکمیل و بهره برداری میشود.
انتظار میرود برای جلوگیری از مهاجرت به شهرها و افزایش حاشیه نشینی که مشکلات اقتصادی و اجتماعی فراوانی به جامعه تحمیل میکند و همچنین برای نجات جان بیماران در مناطق کوهستانی و کم برخوردار، این مناطق از امکانات بهداشتی و درمانی بیشتری بهره مند شوند.