به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، رئیس هیات موسس بینان مهستان هنر با یاد اساتید خوشنویسی و نگارگری شروع رسمی فعالیت این بنیان را در سالن جلسات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد.
جواد بختیاری روز یکشنبه ( 15 اسفندماه) در نشست رسانه ای آغاز به کار بنیان مهستان هنر به عشق و علاقهاش به ایران فرهنگی، اعتقاد بر هنر و ادب و باور به ایران و هنرمندان ایرانی اشاره و از پیگیری ارتقای زیبایی شناسی استاندارد جامعه و کمک به ارتقای سطح ذائقه زیبایی شناسی به عنوان یک حلقه مفقوده به عنوان اهداف مهم این موسسه خبرداد.
این استاد پیشکسوت خط و نقاشی در ادامه، معرفی فاخر هنرهای تجسمی در داخل و خارج از کشور، کوشش برای ارتقای سطح آموزش هنرهای مختلف و مرجع شدن نظری در جامعه هنری با مشارکت همه اصحاب فرهنگ و هنر به ویژه نخبگان این عرصه را از دیگر اهداف بنیان مهستان هنر برشمرد.
بختیاری همچنین با بیان اینکه نشستهای تخصصی مهستان هنر را به صورت هفتگی یا در نهایت هر دوهفته یک بار برگزار خواهیم کرد، اظهارداشت: تلاش ما این است تا ویترین مهستان هنر با نشستهایی که برگزار می کنیم شکل بگیرد.
رئیس هیات موسس بنیان مهستان هنر با اشاره به شعار این موسسه با عنوان «هنر ایرانی، شهروند جهانی»، تلاش خواهیم کرد تا ثبت جهانی هنر نستعلیق را در دستور کار موسسه قرار داده و با جدیت آن را دنبال نمائیم از این رو برای رسیدن به نتیجه و مقصد از همه افرادی که میتوانند در این عرصه ما را کمک کنند، یاری خواهیم گرفت چراکه همسایگان کشورمان در حال ثبت هنرهای ایرانی به نام خودشان هستند لذا باید ثبت جهانی نستعلیق را به سرانجام برسانیم.
این هنرمند پیشکسوت هنرهای تجسمی با تاکید بر جایگزینی فرهنگ توجه به هنر بر دیوار خانه به جای کف، تصریح کرد: جامعه ایرانی بیشتر به فرش، مبلمان و مجسمه تا استفاده و نصب تابلو به دیوار به عنوان تزئین منزل توجه دارند درحالیکه چنانچه جایگزینی فرهنگ توجه به هنر بردیوار به جای هنر بر کف تقویت شود بدون تردید ، تعامل هنری بین هنرمند و جامعه شکل خواهد گرفت.
رئیس هیأت مؤسس بنیان مهستان هنر در ادامه از درنظر گرفتن و پیش بینی یک جایزه سالانه به عنوان مهستان در حوزه هنرهای تجسمی درآینده نزدیک خبرداد و گفت: جزئیات و نحوه برگزاری این جایزه پس از نوروز ۱۴۰۱ اعلام خواهد شد..
در ادامه این نشست مدیرعامل بنیان مهستان هنر هم با تشریح فهرست برنامههای بنیان مهستان هنر از اصالت سنجی و کیفیت آثار هنری، بزرگداشت مفاخر عرصه هنر، پژوهش هنر، طراحی برنامههای مناسب اکسپوها وجشنوارههای هنری، برپایی نمایشگاههای فردی وگروهی، آموزش در قالب نشستهای تخصصی و کارگاه های آموزشی به عنوان مهمترین برنامه ها و اهداف این بنیان یادکرد.
بنفشه مصری پور، افزود: نمایشگاههای برگزار شده توسط مهستان هنر، تکنیک محور نیست بلکه محتواگراست و تغیر ذائقه و الگوسازی را پیگیری خواهیم کرد.
به گفته وی، برگزاری نمایشگاههای آثار هنرمندان داخلی در خارج از کشور و برعکس، موجب تقویت روح صلح دوستی میان ملتها خواهد شد.
محمد علی سبزهکار دیگر عضو موسس این بینان هنری با اشاره به جزئیات و نحوه فعالیت این موسسه هنری، درباره اصالت سنجی آثار هنری، اظهار داشت : هنرمند اثرش را برای دیدهشدن و واگذار کردن تولید میکند، بنابراین توزیع در عرصه هنر مهم است. متأسفانه در سالهای اخیر، با مخدوش شدن اصالت آثار هنری، صدمهای به تولید و توزیع آثار هنری وارد شده است. همه شنیدهایم آثار افرادی همچون سهراب سپهری، محصص و پیلارام با توجه به ادعای فقط یک نفر، از چرخه حراجهای هنری خارج شدند. این نقیصه باید با اصالت سنجی آثار برطرف شود.
وی افزود: بنیان مهستان هنر این قابلیت را ایجاد میکند که هر کسی با هر شکلی که خواست اثرش را به گردونه فروش وارد کند، با بهرهگیری از اساتید معتبر و آخرین نکتولوژی، اصالت اثر را تأیید کند و امیدواریم آبروی رفته، به این موضوع برگردد. متأسفانه آثار بسیاری از خوشنویسان در منازلشان نگهداری میشود، چون امکان ارائه بسیار محدود و انحصاری است.
محمدعلی سبزه کار هنرمند خوشنویس و ادیب، بنفشه مصری پور خونشویس، علی سلیمانی خوشنویس، امین مطلبی خوشنویس و عکاس، احمد کاظمی فرد خوشنویس و عضو هیات علمی دانشگاه جندی شاپور، علی رضایی و فردوس مجیری اعضای هیأت موسس مهستان هنر را تشکیل میدهند.
در ادامه این نشست اعضای هیات موسس بنیان مهستان هنر به سوالات نمایندگان رسانه ها پاسخ گفتند.