زانیار نازدار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به در پیش بودن روزهای پایانی سال ۱۴۰۰ عدهای افراد سودجو و فرصت طلب در کنار فروش ماهی قرمز، اقدام به عرضه و فروش غیرمجاز گونههای جانوری از جمله سمندر، لاک پشت، مار آبی و برخی گونههای گیاهی مانند سنبل آبی میکنند.
وی اضافه کرد: ماموران یگان حفاظت محیط زیست استان و شهرستانهای تابعه نیز به طور شبانه روزی ماموریت بازدید و پایش مراکز عرضه و فروش ماهیان قرمز زینتی را در دستور کار خود دارند و تذکرات لازم در خصوص ممنوعیت فروش گونههای جانوری و گیاهی به فروشندگان ارایه شده است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کردستان افزود: به افراد خریدار هم یادآوری شده است که برای جلوگیری از آلودگی اکوسیستم ها، ماهی های قرمز و زینتی را در رودخانه ها، آبهای جاری و سدها رهاسازی نکنند و آنها را به استخرهای معین شده در سطح شهر انتقال دهند.
نازدار از دوست داران محیط زیست خواست در صورت مشاهده هر گونه تخلف زیست محیطی، موارد را از طریق شماره ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ گزارش دهند.
کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال با ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و ۲ اثر طبیعی ملی وچندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصر بفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونههای جانوری و گیاهی قرار داده است.