اصفهان- ایرنا- معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: طرح افزایش نظارت بر مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی در استان بویژه در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان با ۶۷ تیم از ۱۴ اسفند به اجرا درآمد.

دکتر علیرضا ادیبان، روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: طرح افزایش نظارت بر مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی استان در استقبال از بهار با فعالیت ۶۷ تیم و در ۶۳ روز کاری از ۱۴ اسفند آغاز شده است و تا ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ (پایان ماه مبارک رمضان) ادامه دارد.

وی ادامه داد: نظارت بر بیش از هشت هزار واحد شامل رستوران‌ها، هتل‌ها، مراکز تولید، نگهداری و عرضه مواد غذایی استان در این طرح در دستور کار اداره کل دامپزشکی اصفهان قرار دارد و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، با مُتخلفان برخورد قانونی می‌شود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با بیان‌اینکه گروه‌های ثابت و سیار از دامپزشکان، کارشناسان و بازرسان بهداشتی دامپزشکی، اجرای این طرح را بر عهده دارند، اظهار داشت: طرح ویژه نوروزی نظارت بر مواد غذایی(فرآورده‌های خام دامی) با هدف حفظ سلامت مصرف کنندگان در سطح استان اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه دامپزشکی وظیفه نظارت بر مواد غذایی و فرآورده‌های خام دامی را از مزرعه تا سر سُفره مردم بر عهده دارد، گفت: فروش  فرآورده‌های خام دامی در حاشیه خیابان و بصورت فله‌ای و دوره‌گردی ممنوع است و شهروندان باید از خرید اینگونه فرآورده‌ها خودداری کنند.

ادیبان با پیش بینی افزایش سفرهای نوروزی با توجه به انجام واکسیناسیون علیه ویروس کرونا نسبت به ۲ سال گذشته اظهار داشت: بازدید و نظارت بر مراکز فروشگاهی، رستوران‌های داخل شهر و بین راهی با جدیت انجام می‌شود.

وی از مردم و مسافران نوروزی خواست تا فرآورده‌های خام دامی از جمله گوشت مرغ، ماهی، گوشت قرمز، آلایش خوراکی دام و طیور را تنها از مراکز مجاز و بهداشتی تهیه کنند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: شهروندان، مرغ تازه خنک شده و آلایش خوراکی مرغ(جگر، سنگدان و دل) را تنها بصورت بسته‌بندی بهداشتی واجد مشخصات کامل اعم از نام کشتارگاه، تاریخ تولید و انقضا (۷۲ ساعت پس از تولید) خریداری کنند.

وی از شهروندان خواست هنگام خرید فرآورده‌های خام دامی به برچسب مشخصات(تاریخ تولید و انقضا) و مُهر دامپزشکی دقت کرده و هر گونه تخلف بهداشتی در مراکز عرضه فرآورده های خام دامی استان را از طریق تماس با سامانه اطلاع‌رسانی ۱۵۱۲ به اداره کل دامپزشکی برای پیگیری کارشناسان دامپزشکی اطلاع رسانی کنند.

به گزارش ایرنا، اصفهان رُتبه نخست تولید گوشت مرغ و بوقلمون، جایگاه چهارم تولید گوشت قرمز، مقام دوم تولید تخم مرغ و رده نخست تولید شیر خام و رُتبه سوم تولید عسل در کشور را داراست.
این استان با بیش از چهار میلیون و ۸۰۰ هزار راس انواع دام، یکی از قُطب‌های تولید فرآورده‌های دامی در کشور است.
استان اصفهان دارای ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۱۷ کشتارگاه طیور و ۳۳ کشتارگاه دام و بیش از ۱۰ هزار مرکز بسته‌بندی و عرضه فرآورده خام دامی است.