بندرعباس- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی هرمزگان گفت: ۵۵ ناظر بهداشتی شامل دامپزشک و کارشناسان نظارت بهداشتی و ۱۶ نفر روحانی آموزش دیده به عنوان ناظران شرعی در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان بر فرآورده های خام دامی در استان نظارت و کنترل دارند.

به گزارش ایرنا،دکتر محمد جانباز روز دوشنبه در نشست خبری افزود: طرح ملی تشدید نظارت های بهداشتی و شرعی دامپزشکی در ایام پایانی سال، تعطیلات نوروز ۱۴۰۱ و ماه مبارک رمضان از روز گذشته ۱۵ اسفندماه جاری در این استان آغاز شده است و تا نیمه اردیبهشت ماه سال آینده ادامه داد.

وی بیان داشت: همچنین در این مدت ۲۹ گروه بهداشتی فعال ثابت و سیار از کارشناسان بهداشتی دامپزشکی بر مراکز تولید، نگهدای و عرضه مواد خام دامی در استان هرمزگان نظارت دارند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف با متخلفان برخورد قانونی می شود.

مدیرکل دامپزشکی هرمزگان اظهارداشت: در این ایام ناظران و بازرسان دامپزشکی بر تمامی قصابی ها، مرغ فروشی ها، رستوران ها و کشتارگاه های صنعتی و سنتی که زیرنظر اداره کل دامپزشکی هرمزگان هستند، نظارت می کنند.

دکتر جانباز تاکید کرد: عرضه و فروش هرگونه فرآورده خام دامی از جمله مرغ، ماهی، گوشت قرمز و آلایش خوراکی دام و طیور به صورت فله فروشی و دوره گردی و خارج از ضابطه اداره کل دامپزشکی ممنوع بوده و نیاز است شهروندان برای حفظ سلامت خود و خانواده تنها از کشتارگاه ها و مراکز مجاز و بهداشتی مورد تایید این اداره کل تهیه کنند.

وی در ادامه از تمامی دستگاه های مسوول از جمله تعزیرات حکومتی، صنعت، معدن و تجارت و جهادکشاورزی استان خواست در ایام تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان در ارتقای بهداشت و حفظ زنجیره تامین و توزیع و مصرف مواد غذایی به ما کمک کنند که در این ایام مشکلی نداشته باشیم.

وی همچنین از تمامی شهروندان هرمزگانی خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف با شماره گویای ۱۵۱۲ تماس بگیرند و یا به شبکه های دامپزشکی شهرستان ها تماس گرفته و مراجعه کنند.

مدیرکل دامپزشکی هرمزگان همچنین در خصوص توصیه برای خرید ماهی قرمز سفره عید نیز گفت: هنوز دستورالعملی در این زمینه ابلاغ نشده است اما از مردم خواستاریم ماهی قرمز را از مراکز معتبر و مجاز بهداشتی زیرنظر دامپزشکی تهیه کنند.

دکتر جانباز یادآورشد: ماهی نباید درهنگام خرید بی‌حال یا با شنای غیرطبیعی و دارای علائمی از جمله لکه‌های سفید روی پوست بدن، برآمدگی شکم، پولک‌های غیرطبیعی، پوسیدگی باله‌ها و بیرون زدگی چشم باشد.

نظارت فرآورده های خام دامی درهرمزگان با هدف تامین غذای سالم صورت می گیرد

 رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی هرمزگان نیز گفت: نظارت بر فرآورده های خام دامی با هدف حفظ سلامت مصرف کنندگان، حفظ بهداشت عمومی و تامین غذای سالم درسطح استان هرمزگان انجام می شود و از شهروندان خواستاریم مواد پروتیئنی خود را از مراکز مجاز و مورد تاکید دامپزشکی خریداری کنند.

سید امیر مختار بهاری افزود: در طرح تشدید نظارت های بهداشتی ویژه نوروز و ماه مبارک رمضان که از ۱۵ اسفند جاری تا ۱۵ اردیبشهت سال آینده اجرا می شود، ۲۹ گروه ثابت و سیار همراه با ۵۵ نفر دامپزشک و کارشناس نظارت بهداشتی به عنوان ناظران شرعی و ۱۶ نفر روحانی آموزش دیده به عنوان ناظران شرعی فعالیت خواهند داشت.

وی بیان داشت: علاوه بر این ۱۹۳ ناظر بخش خصوصی نیز در این ایام نظارت کامل بر یکهزار و ۵۰۰ واحد شامل مراکز تولید، نگهداری و عرضه مواد غذایی  به جز مراکز توزیع در سطح شهر را برعهده دارند.

این مسوول خاطرنشان کرد: در طرح ملی تشدید نظارت های بهداشتی و شرعی دامپزشکی هرمزگان از ظرفیت سایر دستگاه های همکار همچون تعزیرات حکومتی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی نیز استفاده می کنیم.

: