تهران - ایرنا - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، علم و فناوری را بهترین ابزار و راهکار برای تقویت و افزایش قدرت نرم و اقتدار جمهوری اسلامی ایران در دنیا دانست و گفت: ایران امروز علاوه بر کسب جایگاه بالا در نمایش‌های معتبر جهانی به مرجعیت علمی نزدیک شده است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وزارت علوم، محمدعلی زلفی‌گل در آیین اختتامیه بیست و سومین جشنواره جوان خوارزمی و سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی که با حضور رییس جمهور در سالن اجلاس سران برگزار شد، افزود: استقلال سیاسی برای کشور نعمت بسیار بزرگی است، رسیدن به جایگاه علمی ایران در راستای همین استقلال سیاسی اتفاق افتاده و یکی از بهترین مسیرهایی که می‌توان استقلال سیاسی را تقویت کرد، رشد علمی است.

وی به رتبه شانزدهم علمی ایران در نمایه آی اس آی (isi) و رتبه ۶۰ کشور از لحاظ نوآوری اشاره و خاطرنشان کرد: از لحاظ نوآوری باید به جایگاه مطلوب خود که همتراز جایگاه علمی ایران باشد، دست یابیم و کسب جایگاه‌های بالا از لحاظ علمی در دنیا بهترین نماد و نشانه برای تقویت قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران در دنیا است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه باید از تجربیات دنیا در زمینه علم و فناوری استفاده کنیم، گفت: باید از توان و رشد داخلی برای رشد علمی بهره ببریم و در این راه از مسیرهای میان بر و زودبازده استفاده کنیم که یکی از بهترین این مسیرها توجه ویژه به فناوری و نوآوری است.

زلفی گل اظهار داشت: در دولت سیزدهم توجه ویژه‌ای به فناوری و نوآوری وجود دارد و در همین راستا وزارت علوم در اولین گام اقدام به تأسیس معاونت فناوری و نوآوری کرد و رییس جمهور هم قانون تأسیس صندوق عالی علوم، تحقیقات و فناوری را ابلاغ کرد و در لایحه ۱۴۰۱ نیز برای آن بودجه پیش‌بینی شد.

وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به تسریع در تدوین و ابلاغ سند ملی نوآوری و فناوری گفت: مقدمات تدوین این سند آغاز شده است.

وزیر علوم افزود: بیش از ۲۰ میلیون تحصیلکرده دانشگاهی در کشور داریم، باید بتوانیم از توان و ظرفیت این جامعه علمی استفاده کنیم و همچنین به این نکته توجه کنیم که این تعداد از تحصیل‌کردگان دانشگاهی نشانه رشد فرهنگی جامعه است.

زلفی گل همچنین گفت: جمهوری اسلامی ایران  امروز علاوه بر کسب جایگاه بالا در نمایش‌های معتبر جهانی به مرجعیت علمی در دنیا نزدیک شده و در راستای همین مرجعیت است که دانشمندان سراسر دنیا به شرکت در جشنواره‌هایی مانند جشنواره‌های خوارزمی رغبت دارند و در آن شرکت می‌کنند.

وی تاکید کرد: هدف از برگزاری جشنواره خوارزمی فقط معرفی سرآمدان و نخبگان علمی نیست بلکه در فرآیند برگزاری این جشنواره یک شور و نشاط خاصی در جامعه علمی اتفاق می‌افتد و معرفی برگزیدگان که از سرآمدان علمی کشور هستند به تقویت هویت ملی و خودباوری کمک می کند.

وزیر علوم خطاب به برگزیدگان جشنواره جوان و جشنواره بین‌المللی خوارزمی اظهار داشت: موفقیت این عزیزان حاصل فعالیت گروهی و جمع بزرگی از همکاران، معلمان، دانشجویان و افراد نزدیک به این عزیزان بوده است و جای دارد که این عزیزان نیز به نوبه خود مسیر تعالی و رشد را برای دیگران فراهم کنند.

زلفی گل جشنواره جوان بین‌المللی خوارزمی را جشنواره‌ای دانست که در آن به تحقیقات توصیه‌ای، توسعه‌ای، کاربردی و تحقیقات زیربنایی توجه می‌شود و در راستای اهمیت و جایگاه بالای این جشنواره در دنیا است که دانشمندان سراسر کشورها به این جشنواره نگاه مثبت دارند.