به گزارش ایرنا، بهزاد شریفی پور روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران شهرستان قروه به مناسبت هفته منابع طبیعی اظهار داشت: در سالهای قبل مراتع ۲۵ روستا با مساحت ۳۲هزار هکتار در قالب طرح های مرتعداری با عنوان احاله مدیریت به بهرهبرداران واگذار شده است.
از ابتدای اجرای رفع تداخلات ۴۲ پلاک با مساحت ۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی با اراضی ملی ابلاغ شده و ۲۷ پلاک در سطح ۵۵ هزار هکتار در دست اقدام است.
به گفته وی طرح بزرگ کاداستر که شامل تعیین کاربری و سندار کردن زمین های منابع طبیعی است در ۱۵۳ روستای در مساحت ۱۶۷ هزار هکتار انجام و سند تک برگ اخذ شده است که در بهمن ماه سال جاری جشن پایان کاداستر برگزار شد این در حالی است درسال های گذشته ۷۰ درصد شهرستان سند نداشتند.
شریفی پور افزود: ۶۹ فقره پرونده قضایی اراضی ملی در سال جاری برای افرادی که به عرصههای منابع طبیعی در مناطق مختلف شهرستان قروه دست درازی کرده بودند ۵۹ هکتار از اراضی ملی این شهرستان از زمین خواران پس گرفته شد.
وی اظهار کرد:امسال ۱۰ فقره قاچاق چوب شناسایی و کشف شد که در این راستا ۲۹ تن چوب کشف و ضبط شد و متخلفان به مراجع قضایی معرفی شدند.
رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قروه اظهار کرد:در سال جاری ۹۳هکتار پروژه های بیولوژیکی در بالا دست روستاها با مشارکت محلی انجام شده و همیاران طبیعت در قالب تیم های اطفای حریق محلی به تعداد ۹۳ تیم جهت ارتقای پوشش های حفاظتی سازماندهی شده اند.
شریفی پور از تهیه و تحویل تعداد ۱۵۵ دستگاه آتشکوب و تحویل آن به دهیاران روستاهای بحرانی در خصوص پیشگیری، کنترل و اطفاء حریق در مراتع و مزارع شهرستان گفت و تصریح کرد: گشت زنی مداوم و مستمر در عرصه های طبیعی و سرکشی به معادن و سایر طرح های واگذاری اراضی ملی در جهت جلوگیری از دست اندازی و تعدی به منابع ملی از دیگر موارد صورت گرفته برای حفاظت از منابع طبیعی است.
وی افزود: مدیریت کنترل سیلاب و کاهش هدررفت جریانهای سطحی و نیز کنترل فرسایش و ممانعت از انتقال رسوب به پاییندست، عملیات اجرایی آبخیزداری در ۲ حوضه شیخجعفر و آجیچای قروه در آذرماه سال جاری آغاز شد.
رییس منابع طبیعی و آبخیزداری قروه این حوضه را از سرشاخههای مهم سفیدرود برشمرد و گفت: ۱۰ هزار هکتار حوضه شیخ جعفر و ۲۱ هزار حوضه آجیچای است که در مجموع حوضه بخش غربی قروه را تشکیل میدهد.
وی اظهار داشت:حوزه آبخیزداری آجی چای به دلیل بحث زباله جنیان هیچ عملیاتی انجام نشده ولی حوضه آبخیزداری شیخ جعفر ۱۳۰ میلیارد ریال از اعتبارات ملی در سال جاری در نظر گرفته شده است.
وی افزود: حوضه آبخیز چمقلو-جامه شوران با مساحت هفت هزار و ۳۰۰هکتار شامل هشت زیر حوضه با پنج روستا از سرشاخه های زیرحوزه تلوار با هدف مدیریت ریسک سیلاب،کاهش هدررفت جریان های سطحی،کنترل فرسایش خاک،تقویت پوشش گیاهی و اکوتوریسم است.
این مسوول اضافه کرد: این حوضه شیخ جعفر و آجی چای ۶ رشته قنات، ۱۳ دهنه چشمه و۴۲ حلقه چاه را هم در خود جای داده که اولین هدف تثبیت پوشش گیاهی و آخرین نسخه در خروجی حوضه برای مهار آبهای سطحی است که مدیریت جامعی را شامل میشود و تنها به معنای احداث سازه نیست.
قروه جزء سرشاخه های سفیدرود است که در ۲ زیرحوزه اصلی شور و تلوار قرار دارد و با توجه به بارندگی سالیانه ۳۵۰ میلی متر با حجم نزولات جوی ۹۳۰ میلیون متر مکعب است که ۳۲ درصد رواناب های سطحی به میزان ۳۰۰ میلیون مترمکعب از حوزه آبخیزداری شهرستان قروه جاری است.