کرمانشاه ایرنا- مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با بیان اینکه ۷۰ درصد مسکن‌های روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر استان مقاوم‌سازی شده است، گفت: سایر واجدان شرایط هم می‌توانند برای مقاوم‌سازی خانه‌های خود از وام ۲۰۰ میلیون تومانی بدون بهره و با بازپرداخت ۲۰ ساله استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «امیر ظهرابی» روز دوشنبه در نشستی خبری در ساختمان اداره‌کل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه اظهار کرد: پس‌ از تصویب قانون مجلس و تغییر نام شورای مدیریت بحران به «ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات و پاسخ به بحران»، راهبرد جدید بر مبنای «اقدام پیشگیرانه» طراحی شد و پیشگیری در اولویت دستور کار استان‌ها قرار گرفت.

به گفته‌ او هم‌اکنون رییس ستاد استانی، استاندار و در شهرستان‌ها، فرمانداران هستند که برای جلوگیری از تبدیل شرایط اضطرار به بحران اقدامات پیشگیرانه را انجام می دهند و در صورت وقوع بحران هم مدیریت آن را برعهده می گیرند.

ظهرابی، اطلاع‌رسانی به‌موقع، استفاده از ظرفیت‌های مردمی، آموزش‌های عمومی و تخصصی و شناسایی مخاطرات و نقاط آسیب‌پذیر را از جمله اقداماتی دانست که در دستور کار ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات و پاسخ به بحران استان کرمانشاه است و سبب جلوگیری از تبدیل شرایط اضطرار به وضعیت بحرانی می‌شود.

او همچنین به تصویب ۲ سند کاهش خطر و آمادگی و پاسخ در استان اشاره و عنوان کرد: طبق این اسناد ابتدا باید آسیب‌ها، نقاط ضعف و کانون‌های مستعد بحران در استان شناسایی و مدیریت شوند و در گام دوم نیز نحوه مقابله با حوادث مشخص شود.

ظهرابی بیان کرد: سند کاهش خطر در استان تکمیل‌شده و سند آمادگی و پاسخ نیز در مرحله پایانی قرار دارد و به‌زودی در ستاد پیشگیری مطرح و به تهران ارسال می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه درباره طرح آمادگی مدیریت بحران استان‌ها ویژه نوروز ۱۴۰۱ نیز گفت: بخشنامه این طرح به همه شهرستان‌ها ابلاغ‌شده و اقدامات مختلفی هم برای مدیریت حوادث و خطرها انجام‌شده و در دستور کار است از جمله لایروبی برخی رودخانه‌ها (راوند، گاماسیاب و الوند)، دیوارسازی در منطقه تنگ کنشت، پایش بهنگام مخاطرات و اطلاع‌رسانی به‌موقع هواشناسی، شناسایی نقاط پرخطر، افزایش دیواره رودخانه‌ها، تعطیلی ساخت‌وسازها در حریم رودخانه‌ها و پاک‌سازی معابر شهری.

سیلابی برای نوروز پیش بینی نشده است

ظهرابی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره وضعیت بارش‌ها و احتمال وقوع سیلاب در ایام نوروز نیز گفت: معمولاً پیش‌بینی‌های هواشناسی برای بیشتر از یک هفته چندان دقیق نیست اما پایش‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهد که بارش‌های استان در اسفند امسال، فروردین و بهار سال آینده در حد متوسط است و بارش‌های سیلابی پیش‌بینی نشده‌است اما درهرصورت ما برای هر رویدادی باید آمادگی داشته‌باشیم.

افزایش ورودی شبکه آب شرب شهر کرمانشاه

او در ادامه به مشکل تامین آب شرب شهر یک‌میلیون‌نفری کرمانشاه اشاره و اظهار کرد: در تابستان امسال با مدیریت مناسب اجازه ندادیم که مشکل آب شرب به بحران تبدیل شود و همچنین بنا داریم که به‌زودی یک مترمکعب در ثانیه به ورودی آب شرب شهر کرمانشاه اضافه کنیم.

به گفته‌ او این افزایش ورودی از ۲۵ اسفندماه و با وارد مدار کردن تصفیه‌خانه حاج‌قاسم سلیمانی اتفاق خواهد افتاد زیرا از این تاریخ تا پایان نوروز شاهد یک پیک مصرف در آب شرب خواهیم بود که تلاش می‌کنیم با کمترین مشکل آن را پشت سر بگذاریم.

ظهرابی اظهار کرد: فاصله‌ سد گاوشان تا شهر کرمانشاه حدود ۹۰ کیلومتر است که ۲۰ کیلومتر آن در قالب تونل و ادامه آن به‌صورت ۷۰ کیلومتر خط انتقال ایجاد شده‌ است.

۳۵ درصد هدر رفت آب در کرمانشاه

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه همچنین با بیان این‌که در شبکه انتقال آب شرب کرمانشاه ۳۵ درصد هدر رفت آب داریم، گفت: این هدر رفت بالا به دلیل مصارف غیرمجاز و فرسودگی شبکه انتقال است که اصلاح خط توزیع یکی از دستور کارهای ما است.

وام ۲۰۰ میلیونی برای مسکن روستایی

پیگیری طرح مقاوم‌سازی مسکن روستایی نیز دیگر موضوعی بود که ظهرابی به آن اشاره کرد و گفت: میانگین مقاوم‌سازی مسکن روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر در کشور ۵۳ درصد است درحالی‌که این رقم در استان کرمانشاه ۱۷ درصد بیشتر و به ۷۰ درصد رسیده‌است.

او دلیل این شرایط مساعد در استان کرمانشاه را پرداخت تسهیلات مقاوم‌سازی در ۹ شهرستان زلزله‌زده استان برشمرد و گفت: سایر مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر نیز استان نیز می‌توانند برای مقاوم‌سازی خانه‌های خود ۲۰۰ میلیون تومان وام بدون بهره و با بازپرداخت ۲۰ ساله دریافت کنند که ضمانت آن‌هم به‌صورت زنجیره‌ای و با کمترین سخت‌گیری است.

یکی از انتقادات خبرنگاران در این نشست خبری نبود یک مسیر مستمر و مناسب اطلاع‌رسانی در اداره‌کل مدیریت بحران به‌ویژه در زمان وقوع حوادث طبیعی و بحران‌ها بود که سهرابی نیز با تأیید ضرورت اطلاع‌رسانی مناسب و ارتباط مستمر با رسانه‌ها گفت: اگر مدیران به‌درستی اطلاع‌رسانی نکنند بی‌شک دیگران فضا را در دست خواهند گرفت و مطابق میل خود از آن استفاده خواهند کرد.

ظهرابی در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار ایرنا مبنی‌بر این‌که آیا در تابستان سال آینده بازهم قطعی گسترده برق خواهیم داشت، گفت: چالش ما در حوزه برق یک چالش آبی است و یکی از دلایل آن از دور خارج شدن نیروگاه‌های آبی بوده‌است و ما امیدواریم با وقوع بارندگی‌های مناسب و و افزایش توان استان، شاهد قطعی برق در تابستان آینده نباشیم. 

او همچنین زلزله، سیل و آتش‌سوزی را سه راهبرد بلندمدت اداره‌کل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه دانست و گفت: در باتوجه به کاهش بارندگی استان نسبت‌به بلندمدت، در خرداد و تیر سال آینده با معضل آتش‌سوزی منابع طبیعی مواجه خواهیم بود.