به گزارش ایرنا، میزان گرد و غبار در برخی شهرهای خوزستان که از یکشنبه شب روبه کاهش گذاشته بود، از ظهر امروز دوشنبه دوباره افزایش یافته است.
سامانه پایش کیفی هوای کشور در ساعت ۱۵ امروز شاخص هوای شهرهای اهواز را ۳۴۰ ، شاخص رامشیر ۴۷۰ و شاخص شادگان ۳۶۳ در شرایط خطرناک گزارش کرده است. در همین زمان شاخص هوای بندر امام خمینی(ره) ۲۱۸، بهبهان ۱۸۲، شاخص حمیدیه ۱۷۱ و شاخص ماهشهر ۱۸۳ در شرایط بسیار ناسالم بوده است.
همچنین شاخص هوای سوسنگرد ۱۶۱ در شرایط ناسالم و شاخص هوای دزفول ۱۲۳ و شوشتر ۱۲۴ در شرایط ناسالم برای گروههای حساس است.
سامانه پایش کیفی هوای کشور صبح دیروز یکشنبه، شاخص کیفی هوا در شهرهای شوشتر، دزفول و در ماهشهر را در شرایط خطرناک و شاخص اهواز، اندیمشک، بندر امام خمینی(ره)، بهبهان و شادگان را در شرایط بسیار ناسالم گزارش کرده بود.
به دلیل شدت آلودگی ناشی از گرد و غبار کارگروه اضطرار آلودگی هوا زمان شروع به کار ادارات خوزستان را در روز شنبه گذشته با ۲ ساعت تاخیر اعلام کرد. همچنین ادارات شهرستانهای اندیمشک، دزفول، شوشتر و بهبهان به دلیل ماندگاری گرد و غبار در این روز تعطیل شدند.
خوزستان از ۳۰ بهمن تا ۶ اسفند نیز درگیر پدیده گرد و غبار بود.
AQI شاخصی است که برای سنجش کیفیت هوا به کار میرود و نشان میدهد که هوای اطراف چقدر تمیز یا آلوده است و این حد از آلودگی چه اثراتی ممکن است بر سلامت افراد داشته باشد.
این شاخص بر اثراتی متمرکز است که افراد ممکن است چند ساعت یا چند روز بعد از تنفس در این هوا با آنها روبه رو شوند.
بر اساس این شاخص، از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروههای حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.
در شرایط هوای ناسالم همه افراد در صورت قرار گرفتن درازمدت در معرض هوای با این شدت آلودگی ممکن است دچار علایم تنفسی شوند. همچنین افراد گروه حساس ممکن است دچار پیامدهای بیشتری شوند. شرایط بسیار ناسالم بیانگر هشدار درباره بروز وضعیت اضطراری بهداشتی است و با احتمال بیشتر سلامت همه جمعیت به خطر میافتد.
شرایط هوای خطرناک نیز نشاندهنده وضعیت اضطراری هشدار بهداشتی است و همه افراد ممکن است دچار پیامدهای بهداشتی وخیم شوند.