تهران- ایرنا- معاون صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در خصوص حمایت‌ها و اتفاقات سال ۱۴۰۱ در حوزه رفاهی و دانشجویی گفت: سال آینده سال بسیار خوبی در حوزه دانشجویی خواهد بود؛ زیرا دید ویژه‌ای به دانشجویان وزارت بهداشت پیدا شده است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از مفدا، حمیدرضا رییسی در نشست دو روزه «مجمع دبیران شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور» در سالن همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران، افزود: ارتقای زیرساخت‌های دانشجویی مورد توجه قرار گرفته است. به همین جهت در تکمیل زیرساخت‌های حوزه دانشجویی به ویژه خوابگاه‌های متاهلی منتظر اتفاقات خوب خواهیم بود. اتفاقات خوبی در حوزه دانشجویی در دو سال گذشته رقم خورده است و افزایش حدود ۸۰۰ درصدی اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت را داشته‌ایم که ۹۷ درصد این اعتبارات مربوط به حوزه تسهیلات است.

وی درباره برنامه صندوق رفاه دانشجویان در سال آینده اظهار داشت: تلاش داریم برنامه‌های خود را در سال آینده به سمت تسهیلات و روش‌های جدید ببریم تا با برنامه‌های مشترک در دانشگاه‌ها و با شوراهای صنفی، به پیش نویس آیین‌نامه‌ها برسیم و در مراجع قانونی این پیش نویس‌ها را به تصویب برسانیم تا اتفاقات خوبی در حوزه تسهیلات رخ دهد.

ساخت و تکمیل ۳۲ هزار تخت خوابگاهی در برنامه صندوق است

این مقام مسوول  بیان کرد: یکی از اقدامات خوب استفاده از ظرفیت‌های قانونی  بند «الف» و تبصره ۹ بوده است. در این خصوص ۳۲ هزار تخت خوابگاهی در دانشگاه‌های علوم پزشکی در دو سال قبل شناسایی شد. بر این اساس ۱۳۲ خوابگاه معادل ۳۲ هزار تخت خوابگاهی شناسایی شدند و این در حالی است که در حال حاضر ۸۴ هزار تخت در دانشگاه‌های علوم پزشکی ظرفیت پذیرش دانشجو دارد.

معاون صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت از تکمیل و بهره‌برداری از ۶ هزار تخت خوابگاهی در این مدت خبر داد و گفت: برخی دانشکده ها مانند خوی، خمین و دانشگاه‌های ساوه، گیلان و ...توانستند با استفاده از این بند خوابگاه‌های خوبی را خریداری کنند. دانشگاه‌هایی مانند همدان، کرمان و بم نیز در حال ساخت خوابگاه برای دانشجویان خود هستند؛ این در حالی است که تا قبل از این معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در این حوزه امکان ورود نداشت.

رییسی با بیان این‌که وزارت بهداشت به دانشگاه هایی که به دنبال تکمیل زیرساخت‌های دانشجویی خود هستند، نگاه ویژه‌ای دارد، یادآور شد: امروز دانشگاه‌های علوم پزشکی به این جا رسیده اند که زیرساخت‌های حوزه دانشجویی خود را تقویت کنند. از طرفی به سمت بنیادهایی مانند ۱۵ خرداد و برکت رفته‌ایم و با بنیاد ۱۵ خرداد تفاهم کردیم که حدود دو هزار تخت خوابگاهی در اختیار ما قرار دهند. این پروژه‌ها به نیشابور، تربت حیدریه، قاین و بوشهر تعلق دارد که دو پروژه از جمله در نیشابور تکمیل شده است.

برای اولین بار ۳ هزار تخت خوابگاهی در قانون بودجه قرار گرفته است

وی ادامه داد:‌ برای رفع مشکلات خوابگاهی سمت و سوی خود را به سازمان برنامه و بودجه بردیم و سال گذشته برای اولین بار موفق شدیم ۳ هزار تخت خوابگاهی خود را در قانون بودجه ببریم و در ۱۳ دانشگاه ماده ۲۳ را بگیریم که تا کنون این اتفاق رخ نداده است. به واسطه تکلیفی که بر دوش داشتیم این موارد را دنبال کردیم و نتیجه آن را سال آینده خواهیم دید.

این مقام مسوول درباره تکمیل، تجهیز و بازسازی خوابگاه‌های دانشجویی اظهار داشت: ارزیابی‌ها در این خصوص انجام شد و اکنون اولویت‌ دانشگاه‌هایی هستند که یا قدمت خیلی بالایی دارند و دارای خوابگاه‌ها و تجهیزات بسیار فرسوده هستند یا دانشگاه‌هایی که اصلا زیر ساخت ندارند که مورد حمایت قرار خواهیم داد.

معاون صندوق رفاه دانشجویی وزارت بهداشت درخصوص حوزه غذا نیز گفت: در بحث غذا کارهای زیادی صورت گرفته و در حال انجام است. تلاش داریم بحث غذا با توجه به افزایش هزینه‌ها همراه با کیفیت باشد. کیفیت غذا، ارتقای زیرساخت‌ها در آشپزخانه‌ها و صنعتی‌سازی آشپزخانه‌ها را مد نظر قرار داده‌ایم.

رییسی درباره ایجاد آشپزخانه‌های سبز گفت: تلاش داریم به سمت آشپزخانه‌های سبز برویم و به صورت نمونه در چند دانشگاه، کارکرد این آشپزخانه‌ها در حال آزمون است تا با ایجاد این آشپزخانه‌ها نه تنها کیفیت غذا را بالا ببریم، بلکه قیمت غذا را نیز کاهش دهیم.

نشست دو روزه مجمع دبیران شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور روزهای دوشنبه و سه‌شنبه ۱۶ و ۱۷ اسفندماه در سالن همایش‌های رازی در حال برگزاری است.