اصفهان - ایرنا - کارشناس برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی اصفهان گفت: بررسی آمار و اطلاعات بازار کار و نرخ بیکاری این استان نشان می‌دهد که بیشترین اشتغال از دست رفته در دوران کرونا مربوط به بخش خدمات است.

نسترن محمدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به تحولات شاخص‌های بازار کار در این استان در دوران کرونا  اظهار داشت: بازار کار در این دوران به‌ویژه در سال ۱۳۹۹ متأثر از شیوع ویروس کرونا بود بطوریکه بر روی شاخص هایی مانند نیروی فعال اقتصادی و اشتغال در بخش های مختلف خدمات، صنعت و کشاورزی تاثیر بسزایی گذاشت.

وی اضافه کرد: بررسی و تحلیل متغیرها و شاخص‌های مهم بازار کار استان اصفهان در سال ۱۳۹۹ گویای این است که از کل خالص اشتغال ایجاد شده در این سال در بخش خدمات حدود ۷۵ هزار نفر (۵۸ درصد)، در بخش صنعت نزدیک به ۴۳ هزار نفر (۳۳ درصد) و در بخش کشاورزی حدود ۱۱ هزار نفر (۹ درصد) اشتغال خود را از دست دادند.

این کارشناس با بیان اینکه بخش خدمات بیشترین اشتغال از دست رفته در استان در دوران کرونا را دارد، خاطرنشان کرد: در کشور نیز در سال ۱۳۹۹ بخش خدمات با کاهش اشتغالی حدود ۷۵ درصد مواجه بود.

وی با اشاره به اینکه اشتغال از دست رفته در کشور در سال ۱۳۹۹ در بخش‌ کشاورزی و صنعت به ترتیب حدود ۲۵ و ۲ درصد بود، تصریح کرد: بررسی این آمار نشان می دهد که در استان اصفهان بخش صنعت در مقایسه با کشور تاثیر بیشتری از دوران کرونا در زمینه اشتغال از دست رفته، داشته است.

کارشناس برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اصفهان با بیان اینکه دوران کرونا بر شاخص های اقتصادی مانند جمعیت فعال و نرخ بیکاری نیز تاثیر گذاشت، گفت: در سال ۱۳۹۹ با توجه به شرایط ویژه همه گیری بیماری کووید-۱۹ بخشی از جمعیت فعال که عرضه کننده نیروی کار است به جمعیت غیر فعال منتقل شد.

وی اضافه کرد: در استان اصفهان در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸ حدود ۱۴۰ هزار نفر از جمعیت فعال کاسته و به جمعیت غیرفعال منتقل شدند و با افت شدید ورود به بازار کار یا تمایل کمتر جمعیت در سن کار برای مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی مواجه شدیم.

محمدی با بیان اینکه جمعیت شاغل استان اصفهان در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷ حدود  ۱۱ هزار نفر افزایش یافت، ادامه داد: اما در سال ۱۳۹۹ با شیوع ویروس کرونا و شرایط ناشی از آن ۱۲۸ هزار و ۷۷۰ نفر از تعداد شاغلان استان اصفهان کاسته و به افزایش بیکاری منجر شد.

وی با بیان اینکه نرخ بیکاری در استان اصفهان در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸ معادل ۰.۳ درصد افزایش یافت، خاطرنشان کرد: مقایسه آمار بازار کار نیز نشان می دهد که نرخ بیکاری اصفهان در سال ۱۳۹۹ نسبت به میانگین کشوری حدود ۱.۳ درصد بیشتر و معادل ۱۰.۹ درصد بود.

به گفته وی، این آمار نشان می دهد که بخشی از اشتغال ایجاد شده در سال‌های گذشته از پایداری کافی برخوردار نبود و در اثر یک شوک بیرونی مانند شیوع ویروس کرونا، تعدادی از شاغلان بیکار شدند.

محمدی با بیان اینکه بیشترین کاهش فصلی جمعیت شاغل در استان مربوط به فصل بهار سال ۱۳۹۹ با ۱۸۸ هزار نفر کاهش بود، افزود: بررسی شاخص های اقتصادی نشان می دهد که زنان در زمان بروز بحران‌هایی مانند دوران کرونا، بیش از مردان از بازار کار خارج می شوند.

استان اصفهان بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان دارد.

جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر استان اصفهان در سال ۱۳۹۹ معادل چهار میلیون و ۱۱۰ هزار نفر بود.