به گزارش ایرنا، ناصر امانی روز سه شنبه در جریان پنجاه و دومین جلسه شورای شهر، دهمین گزارش محلهگردی خود را از «حسنآباد زرگنده» ارایه کرد.
وی با بیان اینکه این محله محلهای اصیل، تاریخی و مذهبی با ۳۶ هزار نفر جمعیت، ۹ مسجد، امامزاده اسماعیل و ۲۳۴ شهید سرافراز انقلاب و دفاع مقدس است، گفت: این محله به ۲ بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده است.
امانی عنوان کرد: هرچند این محله در منطقه ۳ و در جوار خیابانهایی همچون الهیه، آفریقا و شریعتی واقع شده، اما آینهای از مناطق جنوب تهران است.
وی گفت: بلافاصله پس از ورود به این محله، بیمارستان جواهری خودنمایی میکند که بر سردر آن عنوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران نصب شده است؛ اما از سال ۹۵ با هدف توسعه و نوسازی تعطیل شده و خدمت خود را به مردم متوقف کرده و از توسعه و نوسازی هم خبری نیست.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: به گفته مردم این بیمارستان واقف خصوصی داشته اما مشخص نیست که چگونه به دانشگاه آزاد واگذار شده و ۵ سال است که به بهانه نوسازی و توسعه بلاتکلیف رها شده است.
وی خاطر نشان کرد: جالب است که بیمارستان دیگری هم در این محله به نام کوثر به چنین سرنوشتی مبتلا شده و ضمن توقف فعالیتهای درمانی، برای انجام کار اداری و اجرایی به یکی از وزارتخانه های دیگر واگذار شده و اکثر طبقات ساختمان بزرگ این بیمارستان سابق خالی است و تنها مرکز درمانی که به مردم این محله به صورت محدود خدمات ارائه میکند، یک مجموعه خیریهای است که فقط در طول روز ارائه خدمات میدهد.
امانی تاکیدکرد: همان گونه که شهردار تهران هم ۲ بار در صحن شورا اعلام کرد، شهر تهران برغم تبلیغات بیرونی و تصور عمومی، فقیرترین شهر از نظر سرانه درمانی و بهداشتی است.
وی اظهار داشت: بلافاصله و با فاصله کمی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در این محله خودنمایی میکند، دانشگاهی با ظرفیت اسمی ۴ هزار نفر که ۳ برابر ظرفیت خود دانشجو در حال تحصیل دارد.
وی تاکید کرد: ۱۲ هزار نفر از سراسر تهران و کشور برای تحصیل جذب این مرکز آموشی شدند که برای مردم ساکن این محله بهویژه خیابانهای اطراف این دانشگاه ترافیک سنگین، خودروهای پارکشده در معابر، خیابانها و کوچهها و معضلات فرهنگی و تربیتی ایجاد کرده و موجب نارضایتی و شکایت ساکنین را فراهم آورده است.
به گفته وی، بافت فرسوده، معابر باریک، کوچههایی که تقریبا تمامی آنها با پلههایی که ۱۸ سال پیش با همت و عنایت شورای دوم و شهردار وقت تهران برای مردم ساخته شده و به گفته اهالی تنها اقدام مثبت عمرانی ۴ دهه اخیر توسط شهرداری برای آنان بوده است و مردم خاطره خوشی از این اقدام دارند به خانههایشان تردد میکنند.
عضو شورای تهران با بیان اینکه طرح تفصیلی و پهنه محله مانع اصلی برای تجمیع پلاکهای فرسوده و نوسازی است، تاکید کرد: بعضی از این پلاکها ۳۰ متر و با تجمیع و مجوز ۴ طبقه حتی ۲۰ متر هم سهم ساکنین و مالکین واحدها نمیشود.
وی افزود: به گفته مدیران منطقه حتی با مجوز ۵ طبقه هم سرمایه گذاران حاضر به مشارکت نیستند و به همین دلیل در دیدار شهردا تهران از منطقه ۳، ایشان دستور تجدیدنظر در طرح تفصیلی منطقه را صادر کردند که امید است اولویت به این محله نیازمند داده شود.
وی اضافه کرد: خیابان عامری که محور غربی-شرقی این محله است، قابل دسترسی برای خودروهای امدادی و آتشنشانی نیست و چند بار برای اطفاء حریق ناچار شدهاند چند صد متر لوله و شلنگ برای رساندن آب و مواد اطفاء حریق استفاده کنند؛ درحالیکه با تملک چند متر بهویژه حمام قدیمی در نبش این خیابان و تعریض ورودی آن، این مشکل قابل حل است.
وی ادامه داد: محلهای که فضای سبز آن را تنها درختان قدیمی حاشیه خیابانها تشکیل میدهند که البته در دورههای اخیر این درختان هم خوب نگهداری نشدند، تعدادی از آنها خشک شده و بخش اعظمی از درختان هم آن روزی که ما رفته بودیم هرس نشده بودند که البته در حال هرس کردن بودند.
وی با بیان اینکه تنها مجموعه ورزشی توسط سازمان ورزش به بخش خصوصی واگذار شده و صرفا یک زمین چمن مصنوعی در اختیار اهالی محله قرار دارد، عنوان کرد: نه متولی آن مشخص است و نه برنامه استفاده مردم از آن زمین چمن معلوم است.
وی افزود: این مردم که فاقد هرگونه مُد حمل و نقل و ایستگاه اتوبوس و تاکسی هستند، خودشان میدانند که معابر محلهشان امکان تردد اتوبوس را ندارد، لذا فقط تقاضای ایستگاه تاکسی از شهرداری دارند.
وی ادامه داد: در این بازدید یکی از معتمدین مویسفید و باتجربه محله گفت که راه، محور توسعه است، بر این اساس، خیابان عامری را تعریض کنید، مطمئن باشید بافت فرسوده راه نوسازی خودش را پیدا خواهد کرد.
به گفته وی، تنها اثر عمرانی باقیمانده از دوره چهارم مدیریت شهری، سرای محلهای زیبا در چند طبقه و با کارکردهای متفاوت است که اهالی از سرنوشت و آینده آن نگران و ناراحت هستند زیرا در ۶ ماه گذشته این اولین جلسهای بود که با حضور یک عضو شورا، معتمدین این محله را دور هم جمع کرده بود.
وی ادامه داد: مردم از تلاش مدیریت فعلی شهرداری منطقه به ویژه در زمینه رُفت و روب، نگهداشت، پاسخگویی سریع به نیازهای روزانهشان راضی هستند و سپاسگزاری میکردند اما خواستار عدالت در تخصیص منابع به محلات کمبرخوردارند.
وی با بیان چند راهکار و درخواست برای بهبود وضعیت این محله ادامه داد: مردم از مسوولین بهداشتی و درمانی شهر تهران میخواهند تکلیف بیمارستان جواهری را مشخص کنند و آن را مجدد به چرخه خدمت برگردانند.
امانی تاکید کرد: مسوولان دانشگاه آزاد اسلامی استدعا دارند، درباره ظرفیت پذیرش دانشجو در واحد علوم پزشکی این محله جدا تجدیدنظر کنند و توابع ترافیکی و فرهنگی این واحد را بررسی و مسوولیت اجتماعی خویش را در قبال این محله ادا کنند.
وی همچنین از شهردار تهران خواست تا تملک چند ملک محدود که باعث بازگشایی و تعویض معابر و خیابان عامری خواهد شد را در دستورکار قرار دهد.
امانی، بر بازنگری سریع و خارج از نوبت طرح تفصیلی محله با هدف تصحیح و ایجاد مشوق برای بازسازی بافت فرسوده، استقرار سریع ایستگاه برای استفاده مردم از تاکسی، توجه و رسیدگی به درختان ارزشمند محله و جلوگیری از خشک شدن و هرس به موقع آنها، را از جمله درخواست ها از شهرداری تهران عنوان کرد.
وی گفت: کمبود سرویس بهداشتی در سطح محله به نحوی که فقط در یکی از مساجد ۹ گانه سطح محله امکان استفاده از سرویس بهداشتی وجود دارد، از دیگر مشکلات محله است.
وی ادامه داد: کمبود سرویس بهداشتی مشکل عمومی است و فقط خاص این محله نیست؛ اما در این محله به دلیلی اینکه افراد مسن، بازنشسته ها، پیرمرد و پیرزن زیاد در آن زندگی میکنند بیشتر خودش را نشان میدهد که ما چند مورد را هم در آنجا شاهد بودیم.
به گفته وی، در دوره چهارم و سوم شورای شهر تهران، ۲هزار و ۵۰۰ سرویس بهداشتی در شهر ایجاد شد، اما چون بعضیهایش پرتابل بود و پیمانکار داشتند، چون هزینه به موقع داده نشده، تعطیل شدهاند و در حال حاضر دوباره این کمبود خودش را در شهر تهران نشان می دهد.
وی از مدیران شهری خواست تا در کل شهر یک یا ۲ سرویس بهداشتی عمومی در سطح محله زرگنده ایجاد شود.
تاکید چمران بر رفع مشکلات بیمارستان جواهری
مهدی چمران رئیس شورای شهر نیز بر ضرورت رفع مشکلات بیمارستان جواهری تاکید کرد وگفت: این بیمارستان خیرساز است و سازنده که فرزندی نداشته، آن را احداث کرده است.
لزوم بازگشایی مسجد «دو در»
مهدی پیرهادی رییس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: در دوره چهارم شورای شهر مسجدی در کنار مدرسه رازی در منطقه ۳ تهران، تحت عنوان مسجد ۲ در ساخته شد، اما در دوره قبل و دوره پنجم شورای شهر این مسجد کارکرد خود را پیدا نکرد و اکنون از آن استفاده نمی شود.
وی با تاکید بر اینکه این مسجد بنا بر درخواست شهروندان و محله کاووسیه احداث شده است، از شهردار منطقه سه و مدیران شهری خواست که این موضوع پیگیری شود و مسجد در اختیار شهروندان قرار گیرد.
وی همچنین بر ضرورت توجه به احداث ترهبار و رفع مشکلات از سوی شهردار منطقه ۳ تاکید کرد.