به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه تلویزیونی تلهسور، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین با اعلام اینکه آمریکای لاتین و کارائیب بر خلاف تصور «حیاط خلوت» آمریکا، سرزمینی سرشار از امید و نشاط است، از همکاری بیشتر با کشورهای این منطقه خبر داد.
به گفته وانگ یی وزیر امور خارجه چین، «رویای چینی و رویای آمریکای لاتین ارتباط نزدیکی با هم دارند».
رئیس دستگاه دیپلماسی چین در کنفرانس خبری در حاشیه پنجمین جلسه سیزدهمین کنگره ملی مردم در پاسخ به پرسش خبرنگاران یادآور شد که در سال ۲۰۲۱، چین و نیکاراگوئه روابط خود را از سر گرفتند، آرژانتین به طرح «کمربند و جاده» پیوست و روابط چین و آمریکای لاتین در زمینههای مختلف شاهد پیشرفت بود.
وانگ یی عزم چین برای نفوذ ژئوپلیتیکی از طریق همکاری با آمریکای لاتین را رد کرد و گفت «آنچه مردم آمریکای لاتین به آن نیازمند هستند، برابری، عدالت و همکاری است، مسائلی که همه در آنها پیروز میشوند و نه سیاست قدرت و آزار و اذیت».
وی تصریح کرد که چین و آمریکای لاتین، هر دو مناطقی در حال توسعه هستند و آرزوی مشترک در جهت استقلال و توسعه، «رویای چینی را با رویای آمریکای لاتین» پیوند نزدیک میدهد.
وزیر امور خارجه چین در همین راستا تاکید کرد که از زمان شیوع بیماری همهگیر کووید-۱۹، این کشور آسیایی به طور فعال همکاری ها به آمریکای لاتین علیه این بیماری را انجام داده و تا کنون نزدیک به ۴۰۰ یلیون دُز واکسن و حدود ۴۰ میلیون تجهیزات بهداشتی به این منطقه ارسال کرده است.
میزان مبادلات تجاری بین چین و آمریکای لاتین در سال ۲۰۲۱ برای نخستین بار از ۴۰۰ میلیارد دلار گذشت و سومین نشست «چین- سلاک» برگزار شد که بر اساس آن، توافقهای جدیدی در جهت تعمیق همکاریهای عملی در حوزههای کلیدی برای سه سال آینده حاصل شد.
ارزش کل تجارت بین چین و آمریکای لاتین در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۲۰، ۴۱.۱ درصد افزایش یافت و بر اساس داده های رسمی چین، رکورد جدیدی در معاملات به ارزش ۴۵۱ میلیارد و ۵۹۱ میلیون دلار به ثبت رسید.
تجارت کالا و خدمات در سال ۲۰۲۱ در سطح جهانی نیز به رکورد تاریخی ۲۸.۵ تریلیون دلار رسید که افزایش سالانه ۲۵ درصدی را نشان میدهد. همچنین این میزان، ۱۳ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۹، سال قبل از شیوع ویروس کرونا بود.
بر اساس گزارش آژانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد، افزایش ۴۳ درصدی صادرات چین نسبت به ارقام پیش از همهگیری قابل توجه است. در مقابل چین، اقتصادهایی همچون ایالات متحده، اتحادیه اروپا و ژاپن اعداد متوسطتری بین شش تا ۱۲ درصد را نشان میدهند.