سمنان- ایرنا- استان سمنان با توجه به صنایعی که در خود جای داده از قطب‌های صنعتی کشور محسوب می‌شود که اکنون این صنایع برای نقش‌آفرینی در عرصه جهش تولید ، تکمیل زنجیره ارزش ، کاهش واردات و خودکفایی نیازمند توجه ویژه و بازنگری در قوانین هستند.

به گزارش ایرنا، ۲ واژه پشتیبانی و مانع‌زدایی در شعار سال تاکید بر رفع مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی دارد، چرا که تحقق آن منتج به رونق اقتصادی و رفاه و معیشت عموم می‌شود و در این مسیر ضرورت دارد اقدامات و برنامه‌های بخش صنعت در خصوص رفع موانع تولید و پشتیبانی‌ها عملی و عینی باشد و به حرف محدود نشود تا مردم نیز شاهد تلاش مسوولان باشند.

این روزها بزرگترین چالش و دغدغه کنونی کشور، اقتصاد و معیشت مردم است. در این بین سرمایه گذاران بخش خصوصی نقش بزرگ و پررنگی در حل این دغدغه دارند. از این رو شنیدن مشکلات و موانع فعالیت آنان خالی از لطف نیست.
براساس گزارش‌ها از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم تا کنون ۳۳ واحد راکد استان سمنان به فعالیت بازگشت که این نشان از توجه دولت آیت‌الله رییسی به رونق تولید و رشد اقتصادی است و در ادامه راه فعالان اقتصادی بازنگری در سیاست‌گذاری بانک‌ها و قوانین مربوط به تعهدات ارزی، وضع قوانین حمایت از فعالان عرصه تولید و تربیت نیروی انسانی دانش‌آموخته مهارت دیده از جمله مطالبات سربازان جنگ اقتصادی برای شکوفایی است.

به گزارش ایرنا، یکهزار و ۷۹۱ واحد صنعتی در استان سمنان دارای پروانه بهره برداری و مشغول به فعالیت هستند که با سرمایه گذاری حدود ۹۳ هزار میلیارد ریال برای ۵۳ هزار و ۸۰۰ نفر اشتغالزایی داشتند. پروانه بهره‌برداری برای سرمایه‌گذاری حدود ۱۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان آبان صادر شد که برای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغالزایی داشت و ۳۷ درصد اشتغالزایی استان سمنان در بخش صنعت و تولید است.

حجت الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان سمنان روز سه‌شنبه میهمان ویژه چهل و پنجمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان بود و خبرنگار ایرنا در گزارشی به مرور مباحث مطرح شده در این نشست پرداخته است. 

تحریم‌های داخلی بار اضافه بر دوش جهادگران اقتصادی 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان گفت: تحریم های اقتصادی شرایط را برای فعالان اقتصادی در خارج و داخل کشور دو چندان می‌کند، فعالان اقتصادی راه های دور زدن از تحریم را آموخته اند ، اما تحریم های داخلی وضعیت را دشوار کرده است.

علی‌اصغر جمعه‌ای اظهار داشت: در سفرهای استانی رئیس جمهور منابعی برای استان در نظر گرفته می‌شود ، لذا باید مسئولان مدیریت منسجم داشته باشند تا بتوانیم حداکثر بهره برداری را به نفع تولید و سرمایه گذاری به انجام برسانند.

مسعود اعوانی عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان نیز گفت : توجه رهبر معظم انقلاب به مسائل اقتصادی دارای اهمیت است تا آنجا که در ۱۰ ساله گذشته هدف و شعار سال از سوی ایشان ، بعنوان مدیریت راهبردی تعریف می‌شود.

وی خطاب به نماینده ولی فقیه در استان سمنان افزود: بررسی شود بخش های مختلف دولت، مجلس، سازمان‌ها و نهادها چه اقداماتی انجام دادند، بخش خصوصی با توجه به قوانین و دستورالعمل هایی که از سوی دولت و دیگر نهادها ابلاغ می‌شود برنامه های اقتصادی خود را کارسازی می کند و ضرورت دارد قوانین محل کسب و کار و تشریفات پر پیچ خم اداری را کاهش و حذف کنیم.

صنعت استان سمنان نیازمند دانش‌آموختگان با مهارت است

حمید علوی عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان  گفت: تولید کلیدواژه پیشرفت و توسعه است و صنایع استان سمنان برای پویایی بیش از پیش نیازمند دانش‌آموختگان دارای مهارت است.

حمید علوی با بیان اینکه توهم علمی آسیب پذیرتر از بی سوادی است، ادامه داد: فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها فاقد تخصص و مهارت لازم برای جذب و استخدام هستند و ضرورت دارد ساختار آموزشی مهارت محور باشد.

وی افزود:  تولید مستمر ثبات و پایداری را به همراه خواهد داشت و با تغییر دولت تنها ماهیت تغییر پیدا می کند ولی شاکله ، هویت و نقشه راه دولت ها تغییر نمی کند.

تحول سیاست‌گذاری سیستم بانکی متحول‌کننده صادرات کشور

عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن  و کشاورزی استان سمنان در این نشست گفت: سیاست گذاری‌های غلط سیستم بانکی ، امروز چالش های بسیار زیادی را گریبانگیر صادرکنندگان کرده است که بازنگری در این سیاست‌ها گره‌گشا است.

مهدی حداد افزود:  سالها است که فعالان اقتصادی بر این نظر اجماع دارند که نباید نرخ ارز و قیمت گذاری دستوری باشد و قطعا بیانات نمایندگان ولی فقیه در استان ها موثرتر از گفته‌های نمایندگان پارلمان بخش خصوصی است.

وی تصریح کرد : مواردی همانند درج قیمت تولید کننده بر کالا بدون کار کارشناسی از جمله تصمیم های مخاطره انگیز خواهد بود ، متاسفانه تصمیم های غلط بعد از چند سال اجرا حذف و برچیده می‌شود تا زمانی که نتوانیم تورم را مهار کنیم قطعا نخواهیم توانست تصمیم پایداری بگیریم.

سعید ترکمان عضو هیات نمایندگان اتاق سمنان فرهنگ سازی را مقدم بر هر موضوعی بر شمرد و خاطر نشان کرد : در طول این ۴۰ سال کشور پیشرفت زیادی داشته است ولی بسیاری از کارها بر زمین مانده است ، فعالان اقتصادی در همه دوران ها کمک حال دولت و مردم بوده اند و سعی می کنند که کمترین دغدغه را داشته باشند و بر همین اساس ضرورت دارد بسیاری از ناگفته های فعالان اقتصادی با نمایندگان ولی فقیه به اشتراک گذاشته شود.

وی ادامه داد : اشتغالزایی و ایجاد کسب و کار نیازمند کار گروهی است،آحاد مردم از مسائل فعالان اقتصادی خبر ندارند ، اگر صنایع بالنده و پایدار باشند حاصل خرد جمعی در اجتماع است.

اصلاح قوانین رفع تعهدات ارزی در زمره مطالبات صنعت‌گران استان سمنان

مسئول روابط بین الملل اتاق سمنان در این نشست گفت : قانون رفع تعهدات ارزی ۱۲ سال پیش پیشنهاد و اجرایی شده است و این قانون نیازمند است که مورد اصلاح قرار بگیرد.

کیوان قدس ادامه داد : طی بررسی های به عمل از واحدهای که توانمندی صادرات در سال‌های گذشته داشته و بنا به شرایط صادرات آنها متوقف شده است مشخص شد که رفع تعهدات ارزی ، عدم تامین سرمایه در گردش، مشکلات برگشت ارز حاصل از صادرات ،سیستم ناکارآمد حمل ،نقل و انحصار کشتیرانی از جمله مشکلات است.

وضع قوانین حمایتی لازمه شکوفایی تولید و رشد اقتصادی

محمد همتیان دبیر اتاق سمنان در چهل و پنجمین نشست هیات نمایندگان گفت : رشد اقتصادی نیازمند برنامه مدون است و  بخش خصوصی زمانی می تواند موفق باشد که قوانین و مقررات برای تولید و سرمایه گذاری در نظر گرفته شود و با سیاست های انقباضی نمی توانیم به رشد اقتصادی مد نظر برسیم.

شکوفایی تولید در سایه عمل به نامگذاری سال‌ها از سوی مقام معظم رهبری

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان نیز در این نشست گفت : بیان مطالبات فعالان اقتصادی مهم است ، مقام معظم رهبری نقشه راه را مشخص کرده اند و نامگذاری شعارهای سال دقیقاً مسائلی است که باید مورد توجه کارگزاران برای حل مشکلات قرار بگیرد.

وی خاطر نشان کرد : دولت‌ها باید منویات رهبری را بعنوان یک الزام در دستور کار خود قرار بدهند و تحول انقلابی فرهنگی را ایجاد کنیم.

مطیعی تصریح کرد: در سطوح علمی افراد کارآمد زیادی داریم که این افراد در بسیاری از مراکز صنعتی مشغول به کار هستند، تغییر فرهنگی در کار و اشتغال یک ضرورت است و جوانان باید در کنار دانش به مقوله مهارت توجه داشته باشند.

نماینده ولی فقیه در استان سمنان افزود: با کمک متخصصان بومی بسیاری از نیازمندی ها  در داخل کشور حل شده است، زمانی بزرگترین واردکننده بنزین بودیم اما در زمان حاضر تمام این نیاز را در داخل کشور تولید می کنیم.

وی ادامه داد : اکنون نیروی "کارکن" در جامعه کم داریم ، متقاضیان کار خواهان شغل اداری می باشند و اگر پیشرفت کشور را می‌خواهیم باید مهارت منابع انسانی را در خط تولید دوچندان کنیم.

مطیعی بهره وری را راهبردی مهم شاخص و زنجیره تولید برشمرد و اظهار داشت: بهره وری کار باید در کشورمورد بازبینی قرار بگیرد چرا که زمانی بازده مناسب خواهیم داشت که منابع انسانی بتوانند هشت ساعت کار مفید را به انجام برسانند.

وی گفت : بسیاری از مسائل اقتصادی باید زیربنایی حل شود، دولت سیزدهم با پیگیری مجدانه سعی کرده بسیاری از موارد را حل کرده و جلوی رشد بی رویه تورم را کنترل کند.

 امام جمعه سمنان بیان داشت : فعالان اقتصادی در خط مقدم حضور دارند و حفظ اشتغال و تولید مساله مهمی است که تولیدکنندگان به آن توجه کافی دارند تا آنجا که علاوه بر حقوق و دستمزد نیازهای رفاهی و معیشت کارگران را تامین  و در مسئولیت اجتماعی بسیار فعال می باشند.