به گزارش خبرنگار علم و آموزش ایرنا، سعدالله نصیری قیداری روز سه شنبه در آیین افتتاحیه سال بینالمللی علوم پایه افزود: این افراد زیر نظر استادان برجسته ایران پژوهش خواهند کرد و به ازای هر نفر ۵۰ میلیون تومان به دانشگاههای میزبان کمک خواهد شد.
وی پیشنهاد کرد انتشارات بزرگ دنیا به مناسبت سال جهانی علوم پایه برای هزینههای open access publications (دسترسی آزاد به مقالات علمی) تخفیف مالی قایل شوند.
دبیرستاد سال علوم پایه کشور ادامه داد: ۵۰ طرح ملی در حوزه علوم پایه تصویب و در استانها توزیع خواهیم شد که تا ۳ میلیارد تومان کمک مالی برای هرکدام در نظر گرفته شده است. از سوی دیگر برای جلب مشارکت بخش خصوصی نیز برنامهریزی می کنیم.
رییس دانشگاه شهید بهشتی به عنوان میزبان این آیین افتتاحیه، انتشار خبرنامه برای انعکاس فعالیتهای ملی و بین المللی سال ۲۰۲۲؛ آغاز پروژه ثبت تاریخ شفاهی علم در ایران؛ دعوت از دانشمندان برجسته در همایش های ملی و بین المللی؛ حمایت از برنامه های ترویج علم و معرفی معلمان برتر علم در مناطق محروم را از موارد دستور کار ۱۴ دانشگاه بزرگ کشور به عنوان اعضای ستاد ملی و کمیته اجرایی علوم پایه اعلام کرد.
نصیری قیداری افزود: به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد شد ۱۳ اسفند، روز تولد ابوریحان بیرونی به عنوان روز علوم پایه در تقویم سالیانه کشور نامگذاری شود. همچنین پیشنهاد شد سامانه نظام پیشنهادها در حوزه دانشی علوم پایه طراحی و مستقر شود.
آیین افتتاحیه سال بینالمللی علوم پایه برای پیشرفت پایدار امروز ۱۷ اسفندماه با حضور وزرای علوم و آموزش و پرورش در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
کنفرانس عمومی سازمان جهانی یونسکو در سال ۲۰۱۹ تشکیل و با صدور قطعنامه ای سال ۲۰۲۲ را سال بین المللی بزرگداشت علوم پایه برای پیشرفت پایدار نامگذاری کرد.