تهران-ایرنا- نماینده انجمن‌های علمی علوم پایه خواستار توجه به آینده شغلی دانشجویان علوم پایه به ­ویژه جلوگیری از حذف امکان جذب آنان به شغل معلمی شد و آن را از عوامل موثر در توسعه علوم پایه برشمرد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، دکتر محسن محمدزاده در آیین افتتاح سال بین المللی علوم پایه برای پیشرفت پایدار افزود: استقلال دانشگاه‌ها در زمینه برنامه‌ریزی و جذب اساتید توانمند، تصحیح روند پذیرش در دانشگاه‌ها، کنترل رشد بی­ رویه و بی‌کیفیت، مخصوصا در رشته‌های علوم پایه و دوره‌های تحصیلات تکمیلی، توجه به کیفیت مقالات و پژوهش­ های علمی به جای نگرش کمی به این مقوله نیز مطمئناً در توسعه علوم پایه به طور مستقیم و توسعه و پیشرفت کشور در دراز مدت بسیار موثر خواهد بود.

وی ادامه داد: تحقیقات در علوم پایه بیشتر در جهت گسترش مرزهای دانش انجام می­ شوند لذا ارتباطات بین‌المللی بسیار ضروری است. رفع تنگناها و آزاد اندیشی در این زمینه‌ها و تسهیل امکان تبادل با دنیای خارج  همراه فراهم آوردن امکانات جذب و نگهداری جوانان محقق در زمینه‌های علوم پایه و باز گرداندن جایگاه واقعی معلمان و محققان علوم پایه به آنچه که در دین اسلام توصیه شده و در ایران از قدیم مورد توجه بوده است و نیز استانداردسازی برنامه‌های آموزشی علوم پایه در مدارس، الزامات مهمی هستند که برای توسعه پایدار کشور باید مورد توجه مسئولان قرار گیرند.

استاد آمار دانشگاه تربیت مدرس به نمایندگی از انجمن­ های علوم پایه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و اتحادیه‌های انجمن‌های علمی-آموزشی معلمان ریاضی و فیزیک ایران اظهار داشت: به دلیل ضرورت یکپارچگی آموزش در علوم پایه، توجه به شغل موثر معلمی و جذب افراد مستعد وعلاقه‌مند و نگه‌داشت آنها در عرصه آموزش، ایجاد جاذبه‌هایی از قبیل بورس تحصیلی برای دانشجویان، سرمایه‌گذاری در مدارس و دانشگاه‌ها برای تامین هزینه‌های آموزشی و پژوهشی و تجهیز آنها به امکانات مطمئناً در رشد آینده‌سازان کشور بسیار موثر خواهد بود.

محمد زاده یادآور شد: سرمایه‌گذاری در پژوهش‌های علوم پایه به عنوان زیر بنای فعالیت ­ها و تحقیقات در علوم کاربردی از یک سو و نگرش یکپارچه به آموزش‌های علوم پایه در سطوح مختلف تحصیلی و جذب افراد مستعد به کار در این زمینه از سوی دیگر، تاثیر خود را در توسعه پایدار کشورهای پیشرفته نشان داده است و در کشور ما نیز مسلماً می‌تواند چنین باشد.

به گزارش ایرنا، یونسکو سال ۲۰۲۲ را به عنوان سال بین المللی علوم پایه برای پیشرفت پایدار نامید و آیین افتتاحیه این سال در ایران، امروز با حضور وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش همراه مراسم قدردانی از چند تن از استادان پیشکسوت علوم پایه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.