تهران – ایرنا – گروهی از سناتورهای هر دو حزب آمریکا با ارائه لایحه ای، بدنبال محدود کردن ذخایر طلای روسیه هستند که راهی برای تاب آوردن مسکو در برابر تحریم های گزنده تلقی می شود.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از آکسیوس، تحریم های روسیه، دارایی های ارزی این کشور را مسدود کرده است، اما ذخایر طلای آن می تواند نجات بخشی بالقوه به شمار آید.

اقدامی برای بستن این روزنه، نشانه دیگری است مبنی بر اینکه کنگره درپی پیشی گرفتن از دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در زمینه اقدامات تنبیهی علیه روسیه است.

این لایحه، توان روسیه برای فروش ذخایر طلا را هدف قرار می دهد. این لایحه، تحریم های ثانویه را بر هر نهاد آمریکایی اعمال می کند که آگاهانه با طلای دارایی های بانک مرکزی روسیه معامله می کند یا آن را انتقال می دهد و یا اینکه طلا را در روسیه به صورت فیزیکی یا الکترونیکی به فروش می رساند.

یک مشاور مطلع از موضوع به آکسیوس گفت که هدف گنجاندن این قانون در لایحه هزینه هاست که قانونگذاران امیدوارند تا روز جمعه به تصویب رسد.

روسیه تقریبا ۱۳۲ میلیارد دلار ذخیره طلا در اختیار دارد. روسیه از سال ۲۰۱۴ زمانی که آمریکا تحریم های جدیدی را بر مسکو به دلیل حمله اش به کریمه اعمال کرد، سرعت خرید طلا را افزایش داد.

اکنون روسیه خرید طلا را بار دیگر و پس از متوقف شدن در آغاز همه گیری زمانی که قیمت ها افزایش یافت، آغاز کرده است.

«آنگوس کینگ» از سناتورهای آمریکایی ارائه دهنده این لایحه گفت: عرضه بالای طلا روسیه یکی از معدود دارایی های باقی مانده است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور می تواند از آن برای جلوگیری از سقوط بیشتر اقتصاد روسیه استفاده کند.

وی افزود: با تحریم این ذخایر، ما می توانیم روسیه را به میزان بیشتری از اقتصاد جهانی منزوی کنیم و دشواری کارزار نظامی پر هزینه پوتین را افزایش دهیم.

«جانا کورنین» دیگر سناتور آمریکایی معرفی کننده این لایحه گفت: روسیه با بهره برداری از خلا تحریم های فعلی که به آنها امکان می دهد از طریق خرید و فروش طلا، پولشویی کنند، همچون ونزوئلا عمل کرده است.

«مگی حسن» نیز یک سناتور آمریکایی دیگر است که از بانیان این لایحه بوده است. وی گفت: آمریکا و متحدان ما باید در ایستادگی در مقابل تجاور روسیه ثابت قدم باشند و اطمینان یابند که ما هر راه فراری را که پوتین برای دور زدن تحریم ها ما از آن برخوردار است، مسدود می کنیم.

این اقدامات تنبیهی در واکنش به حمله روسیه به اوکراین اتخاذ شده است.  رئیس جمهوری روسیه  روز ۲۱ فوریه/۲ اسفندماه با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانتسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. ولادیمیر پوتین سه رو پس از آن (۵ اسفند) آغاز «عملیات نظامی ویژه» علیه اوکراین را اعلام کرد و روابط پرتنش مسکو- کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری ها در اوکراین همچنان ادامه دارد و امروز وارد سیزدهمین روز خود شده است.

روسیه اعلام کرده است عملیات این کشور در اوکراین به منزله شروع جنگ نیست بلکه اقدامی برای جلوگیری از یک جنگ در سطح جهانی است.

اما بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورهای اروپایی و آمریکا بلافاصله این اقدام روسیه را به عنوان جنگی علیه اوکراین، محکوم و فشارهای مضاعف دیپلماتیک و اقتصادی خود بر روسیه را آغاز کردند.