بوشهر- ایرنا- سرپرست معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: در زمان حاضر از حدود ۱۲۰ هزار مدرسه موجود در کشور ۲۰ هزار مدرسه از لحاظ آسیب های اجتماعی پایش شده و مابقی در حال انجام است.

به گزارش ایرنا، اصغر باقرزاده روز چهارشنبه در حاشیه آیین راه اندازی خط ملی نماد در استان بوشهر در جمع خبرنگاران افزود: یکی از مسائلی که در فضاهای مختلف تربیتی باید به دنبال آن باشیم تعلیم و  تربیت روحی، روانی و جسمی است که در این راستا اداره امور تربیتی، مشاوره، مراقبت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی فعال شده است.

وی اضافه کرد: با راه اندازی خط ملی نماد ( نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان) با شماره ۱۵۷۰ که توسط ۳۵۰ مرکز مشاوره در کشور پشتیبانی می‌شود تلاش شده در سطح وسیع تری آسیب‌هایی که دانش آموزان  را تهدید و در معرض خطر قرار می‌دهد، شناسایی شود.

وی ادامه داد: خط ملی نماد براساس یک شبکه رسمی و ساختارمند تلاش می‌کند با دانش آموزان و اولیای آنها ارتباط برقرار کند.

باقرزاده اظهار کرد: تلاش شده در این مراکز افراد و کارشناسان و مشاوران مجرب و کارآزموده به کار گرفته شوند و ضمن ارائه مشاوره به دانش آموزان موارد خاص نیز به متخصصان ارجاع داده می‌شوند.

وی اضافه کرد: هدف از راه اندازی طرح نماد استفاده از توان سایر نهادهای مرتبط از جمله کمیته امداد، بهزیستی، نیروی انتظامی و سایر نهادهای فرهنگی و اجتماعی است.

باقرزاده ادامه داد: در این پایش اطلاعات اولیه، وضعیت روحی و روانی دانش آموزان مورد بررسی قرار گرفته است که برخی از آنها نیاز به مشاوره، مداخله و ارجاع به مراکز تخصصی دارند.

سرپرست معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش افزود: با توجه به مسائلی که در اثر شیوع کرونا همه جهان را در بر گرفته برخی از آسیب‌ها در میان دانش آموزان به دلیل مواجهه کمتر مربیان، معلمان و خانواده با آنها  رو به افزایش است.

وی ادامه داد: امروز به دلیل شـرایط خاص پیش آمده در اثر شیوع ویروس کرونا و غیر حضوری شدن آموزش‌ها گرایش دانش آموزان به سمت فضای مجازی و سرخوردگی در بین این قشر از جمعیت بیشتر شده است.

باقرزاده گفت: انتطار این است که در کنار آموزش و پرورش مابقی نهادها فرهنگی، تربیتی و اجتماعی نیز حضور داشته و زمینه ای فراهم شود که مسائل و مشکلات دانش آموزان خیلی سریع تر شناسایی و برطرف شود.

وی در باره استقبال از خط ۱۵۷۰ گفت: در زمان حاضر استقبال از این خط خوب است اما رسانه ها باید نسبت به معرفی این خط و تاثیرگذاری و خدماتی را که می‌تواند ارائه دهد به جامعه معرفی کنند.

باقرزاده در باره تعداد مشاوران گفت: امروز تنها ۱۲ هزار مشاور در خدمت دانش آموزان است و برای خدمت رسانی بهتر به ۵۰ تا۶۰ هزار نفر نیرو نیاز است.

وی گفت : هرچند با کمبود نیرو روبرو هستیم اما خسته و ناراحت نمی‌شویم چون می‌دانیم گروه‌های جهادی و مشاوره در کنار ما هستند.