به گزارش ایرنا، سید مصطفی فاطمی روز چهارشنبه در نشست ستاد اجرایی خدمات سفر هرمزگان افزود: امسال شرایط به گونهای است که همزمان با اینکه هنوز درگیر بیماری کرونا هستیم سفرها هم متقاوت با ۲ سال گذشته آغاز شده است و شرایط سفرهای نوروزی هم نسبت به ۲ سال گذشته که کرونا را پشت سر گذاشتیم متفاوت است.
وی با بیان اینکه در آن ۲ سال مردم درخانه ماندند، ادامه داد: بعد از نوروز امسال هم وارد ماه مبارک رمضان خواهیم شد که این حجم سفرها را به شدت افزایش میدهد.
وی اضافه کرد: علاوه بر هرمزگان، امروز به صورت همزمان در استان های کرمانشاه، مرکزی، قم نشست های ستاد خدمات سفر برگزار میشود و روز گذشته نیز در نشست خدمات سفر مازندران حضور داشتم.
برنامهریزی معاون اول رییس جمهوری برای سفرهای ارزانقیمت
دبیر ستاد خدمات سفر کشور اظهار داشت: تأکید معاون اول رییس جمهروی هم بر برگزاری نشست های ستاد بود و هماکنون در دفترشان درحال برنامهریزی برای سفرهای ارزانقیمت و همگانی هستند تا بتوان حجم سفر را هم در توزیع مکانی کمک کرد و همه مردم بتوانند از سفر استفاده کنند.
هرمزگان در رتبه های نخست مقاصد سفر
دبیر ستاد خدمات سقر کشور گفت: براساس برآورد انجام شده در سطح کشور و رزروهای صورت گرفته نشانگر این است که امسال با حجم قابل توجهی سفر در استان هرمزگان مواجه خواهیم شد.
فاطمی گفت: احتمال دارد استان هرمزگان در رتبه های نخست مقصد سفر کشور باشد که به همین دلیل معاون گردشگری و وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی تأکید ویژه بر حضور ما در این نشست داشتند تا هم تقدیر و تشکر از اعضای ستاد اجرایی خدمات سفر این استان انجام شود و هم اگر مشکل و موانعی وجود دارد مورد بررسی قرار گیرد.
وی خاطر نشان کرد: فاطمی افزود: ظرفیت اقامت مجاز هرمزگان به استثنای مناطق آزاد حدود پنج هزار نفر است اما پیشبینی های سفر به این استان احتمال ورود جمعیت بسیار بیشتری را گواهی میدهد و استفاده از ظرفیتهای زمان اضطرار که ورود مسافران آن را اعلام خواهد کرد مورد توجه و تأکید قرار بگیرد.
دبیر ستاد خدمات سقر کشور بیان کرد: هماهنگی که با اپراتورهای تلفن همراه انجام گرفته و ورودی ها را در مراکز استان ها به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام خواهند کرد.
به گفته فاطمی، بدین ترتیب میتوان آگاهی یافت که حجم سفر در هر روز در هر ورودی مرکز استان چه تعداد است و این دادهها را میتوان به اداره کل استان ها اعلام کرد تا مسوولان هرمزگان بتوانند چند ساعتی زودتر در مورد حجم سفرهایی که به شهرها میشود تصمیم بگیرند.
پیشبینی ها برای شهرهای جایگزین انجام شده است
دبیر خدمات سفر کشور ادامه داد: پیشبینی هایی برای شهرهای جایگزین در هرمزگان انجام شده که اگر حجم سفر افزایش یافت شهرهای جایگزین در هر استانی کدامها باشد و آمادگی در آنها برای اِسکان مسافران وجود داشته باشد.
فاطمی گفت: براساس گزارش های رسیده علیرغم حجم سفری که وجود دارد آمادگی کاملی در استان بوجود آمده است.
کرونا موجب خروج برخی زیرساخت های گردشگری از چرخه خدمت دهی شده است
دبیر ستاد خدمات سفر کشور یادآور شد: کرونا در ۲ سال گذشته اتفاق هایی برای برخی زیرساخت های گردشگری رقم زد و برخی از آنها به خاطر استفاده نشدن و رها بودن از چرخه گردشگری خارج شده است مانند سرویس های بهداشتی بین راهی.
وی ادامه داد: مجموعه هایی که توسط ادارههای دولتی مدیریت میشد هم به خاطر اینکه یا آب آنها قطع است، یا مورد دستبرد قرار گرفته و یا اتفاق های دیگری برای آنها رخ داده است از چرخه خدمت دهی خارج شده است.
فاطمی اضافه کرد: از طرف دیگر تغییرهای مدیریتی در استان ها و شهرها نگرانی را در خصوص استفاده از تجارب گذشته افزایش داده است و تجاربی که در سالها ۹۷ و ۹۸ که اوج سفرها رخ داد بایستی انتقال یابد و بتوان از آن ظرفیتهای برای مدیریت سفر استفاده کرد.
وی یادآور شد: سال ۹۸ با بارندگی و سیل مواجه بودیم و امسال سیل توسط سازمان هواشناسی برای این استان پیشبینی نشده اما احتمال بارندگی های در روزهای نخست سال جدید وجود دارد که باید آمادگی شرایط بحران را هم داشته باشیم.
دبیر خدمات سفر کشور گفت: مسوولیت ستاد خدمات سفر در کشور استفاده از همه ظرفیتهای موجود در استان را بر عهده شخص رییس ستاد گذاشته و اختیار تصمیم گیری در هر حوزه ای حتی حوزه هایی که ستاد محدودیت اعلام کرده و اطلاعیه ها بر عهده استاندار است.
مجموعه های گردشگری با نحوه رعایت پروتکل ها آشنا هستند
فاطمی افزود: هر چند مجموعه های گردشگری با نحوه رعایت پروتکل ها و اینکه چگونه در دوران کرونا شرایط گردشگری خود را حفظ کنند آشنا هستند.
وی ادامه داد: رعایت پروتکل های بهداشتی مورد تأکید است، زدن دوزهای واکسن، ثبت نام در سامانه ایران من و استفاده از همه ظرفیتها برای رعایت پروتکل های بهداشتی کرونا در تأسیسات گردشگری و اقامتی و پذیرایی و مورد توجه و تأکید است.