قم-ایرنا-استاندار قم توانمندی این استان در صنایع دستی، فرش ابریشم، صنایع پتروشیمی، مدیریت آب، انگشترسازی و سایر بسترهای سرمایه‌گذاری را از ظرفیت‌های بالای قم برای تبادلات تجاری بین این استان و کشور فنلاند عنوان کرد.

سیدمحمد تقی شاهچراغی روز چهارشنبه در دیدار «کاری کاهیلوتو» سفیر فنلاند در ایران، بیان کرد:  با چشم اندازی که از مذکرات وین وجود دارد امید می رود به زودی با رفع تحریم ها شاهد افزایش تبادلات بین دو کشور به خصوص در زمینه تکنولوژی های روز باشیم؛ در صورت عدم رفع تحریم ها، ایران و استان قم از ظرفیت تهاتر برای ایجاد ارتباط و تبادلات تجاری با کشور فنلاند آمادگی دارد.

استاندار قم با بیان اینکه ایران، هراسی از تحریم ندارد و در هر صورت برنامه های خود را با قدرت دنبال می کند، ادامه داد: صنایع زیرگروه پتروشیمی، شرکت های دانش بنیان و با اتکا به تکنولوژی های جدید به همراه نیروی انسانی جوان از مزیت های مهم استان قم است.

شاهچراغی افزود: قم با دارا بودن تمدن ۷ هزار ساله ظرفیت بالایی در صنایع دستی به خصوص فرش ابریشم و دستباف دارد، فرش دستباف قم دارای برند جهانی است، همچنین صنعت انگشتر سازی به خصوص سنگ عقیق و در بخش مواد غذایی و به صورت خاص سوهان از ظرفیت های آماده برای افزایش تبادلات تجاری و اقتصادی با فنلاند است.

وی اضافه کرد: قم به دلیل قرارگیری در فلات مرکزی ایران در یک اقلیم گرم و خشک واقع شده و با چالش کم آبی روبه رو است، از این رو این استان برای استفاده از تجربیات و فناوری های کشور فنلاند در زمینه مدیریت آب و پساب آمادگی دارد.

وی خاطرنشان کرد: مهمترین سرمایه و مزیت استان قم نیروی انسانی و تولید اندیشه ناب دینی و انسانی است که تاکنون به دلیل سیاست و جهت گیری های رسانه های معاند در سطح جهان به درستی شناخته نشده است.

شاهچراغی ابراز داشت: استان قم بواسطه نزدیکی به تهران از ظرفیت بالایی جهت سرمایه گذاری در بخش های مختلف برخودار است و این استان نسبت به افزایش همکاری های تجاری و اقتصادی با کشور فنلاند از طریق انجمن دوستی دو کشور آمادگی کامل دارد.

وی با بیان اینکه مردم فنلاند اهل مطالعه و تحقیق هستند، گفت: جا دارد یک ظرفیت نخبگانی بین فنلاند و قم برای شناخت اسلام ناب و بدون پیرایه تشکیل گردد تا تفاوت اسلام واقعی از اسلام سلفی‎گری، تکفیری و دورغین داعش بصورت دقیق تشریح و شناخته شود.

استاندار قم با تاکید دوباره بر مزیت اصلی این استان در برخوداری از نیروی انسانی متخصص به ویژه در علوم اسلامی و انسانی، گفت: هم اکنون هزاران طلبه و دانشجو از کشورهای مختلف دنیا در سطح نهادهای حوزوی قم مشغول تحقیق و تحصیل در رابطه با اسلام ضد تکفیری و مخالف داعش و سلفی گری هستند.

وی با اشاره به برخی مشکلات اساسی قم در دوران پیش از انقلاب اسلامی و بمباران متعدد رژیم بعث در طول جنگ تحمیلی بیان داشت: قم مرکز اعتقادی و مذهبی در ایران است که در طول ۱۲ قرن اخیر اندیشمندان بزرگی را تقدیم جامعه بشری کرده و هم اکنون نیز اساتید بزرگی در نهادها و موسسات علمی مشغول تولید علم هستند.