تفاوت بین چای سیاه و چای سبز مربوط به سطح اکسیداسیون برگ ها قبل از خشک شدن است. چای سبز به عنوان یک تقویت کننده خلق و خو، به کاهش اضطراب و خطر ابتلا به افسردگی کمک می کند. قهوه سبز شکل خام یا بو داده نشده دانه های قهوه است. دانههای قهوه سبز حاوی ترکیباتی چون آمینوبوتیریک اسید، تئوفیلین و کاتچین هستند که تاثیر مثبت زیادی بر سلامت پوست بدن و کبد دارند.
قهوه سبز
از آنجاییکه پس از رُوست کردن یا تفت دادن دانه قهوه، مقدار اسید کلروژنیک و آنتی اکسیدان آن کاهش می یابد، قهوه سبز حاوی اسید کلروژنیک و مواد مغذی بیشتری از قهوه سیاه است. تفاوت دیگر قهوه سبز در طعم و عطر آن است. برشته کردن دانه ها باعث می شود تا عطر و بوی بیشتری در آن ها ایجاد شود.
قهوه سبز این روزها به عنوان مکمل کاهش وزن در بین افرادی که به دنبال جایگزین های طبیعی برای داروها و مواد شیمیایی هستند محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این نوشدینی علاوه بر کاهش وزن به محافظت از بیماری های مرتبط با قلب نیز کمک می کند. پودر، گرانول و قهوه سبز فریز شده رایج ترین انواع این نوشیدنی هستند که در بازار مواد غذایی عرضه می شوند. پودر قهوه سبز از خرد کردن دانه های سبز قهوه تهیه می شود. قهوه سبز فریز شده با انجماد دانه های قهوه و سپس وکیوم آن برای دهیدرانه شدن قهوه تولید می شود. در تهیه قهوه سبز گرانول نیز از پودر قهوه سبز و بخار برای تشکیل دانه های کروی شکل کوچک استفاده می شود.
چای سبز
چای سبز تنها یک نوشیدنی خوش طعم نیست بلکه فواید زیادی برای سلامتی دارد. چای سبز از برگ های اکسید نشده تهیه می شود که غنی از آنتی اکسیدان ها و پلی فنول ها هستند. این نوع چای یکی از کم فرآوری شده ترین نوشیدنی های محبوب موجود در جهان است. از آنجاییکه آنتی اکسیدان ها آسیب های اکسیداتیو را در بدن کاهش می دهند، مصرف چای سبز می تواند موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، مثانه، معده، تخمدان، ریه، کولورکتال، پوست، پروستات و مری شود.
چای سبز سرشار از ترکیبی به نام اپی گالوکاتچین (EGCG) است که دارای خواص ضد التهابی است. بسیاری از فواید چای سبز در مبارزه با بیماری های التهابی مانند آرتریت به دلیل وجود این ترکیب در چای سبز است.
اگرچه موثرترین راه کاهش وزن پیروی از یک رژیم غذایی سالم و کنترل شده همراه با فعالیت بدنی منظم است ولی افزودن چای سبز به برنامه غذایی ممکن است کاهش وزن را تسریع کند چرا که چای سبز چربی سوزی را افزایش می دهد. از لحاظ شیمیایی کافئین و کاتچینهای موجود در چای سبز باعث بالا رفتن متابولیسم و سرعت کالری سوزی بدن حتی در حالت استراحت می شوند.
کلام پایانی
چای و قهوه سبز در مقایسه با نوع سیاه آن حاوی درصد بسیار کمتری کافئین هستند. اکثر مردم از این نوشیدنی ها برای کاهش وزن و تمدد اعصاب استفاده می کنند، در حالی که قهوه و چای سیاه اغلب برای عطر و طعم آن ها مصرف می شود. با کمک آنتی اکسیدان ها و سایر اجزای مفید موجود در این نوشیدنی ها می توانید سطح قند خون را متعادل کنید. تحقیقات نشان داده است نوشیدن قهوه سبز و چای سبز سطح کلسترول بد را کاهش داده، به سم زدایی کبد کمک می کند. این نوشیدنی ها همچنین متابولیسم را افزایش می دهند و از همه مهمتر اینکه مغز را فعال نگه می دارد.
از فواید دیگر قهوه و چای سبز می توان به مدیریت فشارخون بالا و پیشگیری از بیماری آلزایمر اشاره نمود. قهوه سبز و چای سبز حاوی کافئین کمی هستند و به همین دلیل هر گونه واکنش نامطلوبی که ممکن است افراد به دلیل مصرف نوشیدنی های کافئین دار تجربه کنند را کاهش می دهند.
فراموش نکنید اگرچه چای سبز و قهوه سبز کافئین کمی دارند اما برای پیشگیری از عوارض احتمالی، نباید در مصرف آن ها زیاده روی نمود.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.