تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان هزینه شیرین سازی هر مترمکعب آب دریا را ۱۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: ۱۱ سایت شیرین سازی آب در ۸ ماه آینده وارد مدار می‌شود.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به بندرعباس، «امین قصمی» روز چهارشنبه در نشست خبری اظهار کرد: در حال حاضر قیمت شیرین‌سازی آب دریا بر اساس محاسبات برای آب شرب حدود ۰.۷ سنت یورو است و قیمتی که برای ما تمام می‌شود بین ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان در هر مترمکعب است.

وی ادامه داد: شرایط اقلیمی خاص استان هرمزگان برای ما تهدیدهای جدی را در بخش تامین منابع آبی پایدار ایجاد کرده است.

مدیر عامل آبفای هرمزگان گفت: ۵۷ درصد جمعیت شهری و مابقی روستایی هستند و استان هرمزگان یک مزیت نسبی که دسترسی به آب‌های آزاد است، را دارد به طوری که یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر نوار ساحلی در این استان داریم که باعث شده از این مزیت نسبی برای حل مساله آب استفاده کنیم.

قصمی با بیان این‌که آب‌شیرین‌کن‌ها در این استان سابقه طولانی دارند و از سال ۱۳۸۴ استارت آب‌شیرین‌کن در بندر لنگه زده شد، بیان کرد: اکنون ۹۵ میلیون مترمکعب در سال ظرفیت تولید آب از آب شیرین‌کن وجود دارد.

وی اضافه کرد: آب شیرین‌کن تامین می‌شود و مابقی را از منابع سطحی و غیرسطحی تامین می‌کنیم.

مدیرعامل آبفای هرمزگان با بیان این‌که تامین آب کلانشهر بندرعباس بدین گونه است که ۴۸ درصد نیاز آب از طریق شیرین‌سازی تامین می‌شود، خاطرنشان ساخت: اگر این ظرفیت وجود نداشت نمی‌توانستیم تابستان ۱۴۰۰ را بدون چالش پشت سر بگذاریم.

قصمی افزود: در سطح کشور ۸۵ سایت آب شیرین‌کن با ظرفیت ۵۷۰ هزار مترمکعب وجود دارد، از این تعداد ۴۰ سایت با ظرفیت ۲۳۲ هزار مترمکعب در بندرعباس وجود دارد و تا ۸ ماه آینده ۱۱ سایت جدید را با ظرفیت ۴۳ هزار مترمکعب وارد مدار می‌کنیم و ظرفیت کلی بندرعباس به ۲۷۵ هزار مترمکعب افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: سه سایت به ظرفیت ۱۱ هزار مترمکعب نیز در مرحله‌ انتخاب سرمایه گذار قرار دارد که وارد مدار شدن این سایت‌ها می‌تواند بسیاری از چالش‌های موجود را برطرف کند.

این مقام مسوول گفت: از ۱۳ شهرستانی که داریم، هشت طرح آبرسانی جدید را برای این شهرها تعریف کرده‌ایم که وارد مدار اجرایی شده است و منابع تامین آب این شهرها نیز با هدف تامین آب پایدار تغییر خواهد کرد.

وی گفت‌: استان هرمزگان هم در بخش  برق و هم در بخش آب برنامه ریزی استراتژیکی را برای حل مسائل انجام داده است.

«جمشید عیدانی» مدیرعامل آب منطقه‌ای استان هرمزگان با بیان این‌که استان هرمزگان دروازه اقتصادی انرژی و صنایع کشور است، گفت: در بحث ساماندهی رودخانه‌ها پروژه‌هایی را با اولویت‌بندی در دست اجرا داریم.

وی افزود:همچنین ۳۰۰ کیلومتر خط لوله به طول ۱ هزار و ۲۰۰تا ۱ هزار و ۴۰۰در حال بهره‌برداری داریم. ۸۰ کیلومتر در حال مطالعه است که به محض تامین اعتبار اجرایی می‌شود.

عیدانی با بیان این‌که علاج‌بخشی سد میناب نیز در حال مطالعه است، ادامه داد: تالاب‌های خاص و نادری در استان هرمزگان وجود دارد که عمدتا زیستگاه پرندگان دریایی هستند که در این بخش نیز ۳۰ درصد مطالعات برای بهسازی باقی مانده است اما با جدیت به دنبال رفع مشکلات هستیم.