به گزارش ایرنا؛ «حشمت رضایی» روز چهارشنبه در کار ویژه مرز سومار که در محل پایانه این مرز تشکیل شد، افزود: اجرای طرح خط فیبرنوری پایانه مرزی سومار از مدت ها پیش با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان آغاز شده بود و اکنون مراحل پایانی را می گذارند و با توجه به هماهنگی های به عمل آمده این پروژه تا پیش از ۱۵ فروردین سال آینده به اتمام خواهد رسید.
وی اظهار داشت: با اتصال گمرک مرز به سامانه جامع گمرکی کشور روند صادرات از مرز سومار سرعت بیشتری را به خود خواهد گرفت و بر حجم مبادلات این مرز افزوده می شود.
سرپرست فرمانداری گیلانغرب همچنین بر ضرورت تعامل مناسب دستگاه های مستقر در مرز تاکید کرد و گفت: محوطه تخلیه و بارگیری به امکانات پایه تصویری و استقرار سیستمهای دیجیتال مورد نیاز در جهت نظارت بیشتر بر امور تخلیه بارگیری و صادرات تجهیز می شود.
رضایی ادامه داد: امسال مرز سومار از حیث صادرات رتبه سوم استان را کسب کرده که میزان صادرات صورت گرفته از طریق سومار از ارزش ۴۵۰ درصدی و از حیث وزن ۳۵۰ درصد نسبت به مدت مشابه در سال قبل رشد صادرات داشته است.
وی گفت: کاشی، سنگ سرامیک، لبنیات، آهن آلات، تره بار، مواد پتروشیمی، مصنوعات پلاستیکی و مواد غذایی از جمله اقلامی هستند که توسط ۵۳ هزار و ۸۵۵ دستگاه کامیون طی این مدت از مرز سومار به کشور عراق صادر شده است.
بخش سومار در فاصله ۹۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است و با عراق ۸۶ کیلومتر مرز دارد. این بخش دارای ۲ شهر سومار و نفت شهر و ۱۳ روستا است.
بازارچه سومار در فاصله پنج کیلومتری شهر قرار دارد و فاصله این شهر با گیلانغرب ۶۷ کیلومتر است که در آن سوی مرز و در عراق، نزدیک ترین شهر به سومار، شهر مندلی از توابع فرمانداری بلدروز است.
گیلانغرب در غرب کرمانشاه بیش از ۷۲ هزار نفر جمعیت دارد.