دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز چهارشنبه به نقل از رییس هیات مدیره شرکت دانش بنیان "نانوکاوشگران یکتای توس" گزارش داد: در تستهای تشخیص کرونای موجود نمونهبرداری از انتهای بینی (نازوفارنکس) و انتهای حلق (اروفارنکس) صورت میگیرد که حس ناخوشایندی برای فرد مراجعه کننده ایجاد میکند.
دکتر طاهر روحانی افزود: اما کیت جدید تولید شده ، یک کیت بزاقی است و نمونهگیری فقط از داخل دهان صورت می گیرد، به طوریکه "سواپ" صرفا کمی آغشته به بزاق دهان شده و بر رو و زیر زبان به آرامی کشیده میشود تا نمدار شود و هیچگونه اثر تخریبی ندارد.
وی با اشاره به اینکه انجام آزمایش کرونا با این کیت بسیار ساده بوده و نیاز به اپراتور متخصص ندارد، گفت: این کیت با امکان دریافت پاسخ در مدت زمان ۲۰ ثانیه از نظر قیمت کاملا رقابتی و مقرون به صرفه بوده و می تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد.
وی بیان کرد: کیت تشخیص سریع کرونا تولید شده در مشهد بر اساس فناوری روز دنیا و بر پایه نانو ذرات و با حساسیت بالا نسبت به ویروس کرونا در پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با همکاری دانشگاه صنعتی قوچان تولید شده است.
رییس پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: استفاده از کیتهای تولیدی در پارک علم و فناوری سلامت این دانشگاه از هفته آینده به صورت عملیاتی وارد بازار مصرف میشود.
دکتر محسن تفقدی افزود: قیمت تمام شده این کیتها نسبت به کیتهای موجود در بازار نیز پایین تر است که مطالعات انجام شده در خصوص کارایی این کیت های آزمایشگاهی نتیجه مثبت و مفیدی داشته است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دارا بودن بیش از ۹ هزار دانشجو و حدود ۲۵ هزار کارمند بهداشتی و درمانی به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور مطرح است.