به گزارش ایرنا، محمد پولادگر عصر چهارشنبه در مجمع عمومی فدراسیون چوگان اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب نگاه خاصی به چوگان و سایر ورزش های سنتی کشورمان دارند که امری مهم محسوب میشود. چوگان نشانگر تمدن قوی و پیشینه تاریخی این مملکت و سرزمین است. باید تمدن شناسی کنیم زیرا بسیاری از افکار عمومی نسبت به وجود ورزشهایی مانند چوگان آگاهی ندارند.
وی افزود: چوگان بیانگر هوشمندی ایرانیان است زیرا مشق رزم است و هماهنگی میان سوارکار و اسب امری خاص است. امروزه این ورزش در دنیا گسترش یافته و ما به عنوان صاحبان اصلی آن نتوانستهایم بر اساس مخاطبان آن، به طور مناسب آن را توسعه دهیم.
معاون وزیر ورزش و جوانان عنوان کرد: مشکلاتی در حوزه ورزش چوگان وجود دارد که در جریان همه آنها هستم. وزیر ورزش و جوانان بر این اساس دستور دادند تا معاون ورزش و کارشناس ورزش در شرکت توسعه منصوب شوند تا شاهد برخی از اتفاقاتی که در ورزش مانند چوگان رخ داده، نباشیم.
وی ادامه داد: وقتی مدیری ماموریت دارد مدیریت مجموعه بنگاه مالی را بر عهده بگیرد و درآمدزایی کند، مورد خطاب دستگاههای نظارتی قرار دارد و باید پاسخگو باشد و تابع قانون رفتار کند بنابراین نمیتوان خورده به مسوولان این حوزه گرفت.
پولادگر اظهار کرد: ورزش ما باید دایر باشد و نباید سد راهی برایش ایجاد کرد لذا امیدوارم بر اساس دستور وزیر ورزش و جوانان مشکلات حل شود. شرایط دریافت میزبانی مسابقات مقدماتی جهانی چوگان در کشور موضوع مهمی است که همگان باید تلاش کنند این مهم محقق شود.
همچنین در ادامه این مجمع ابراهیم نوزایی ضمن تقدیر از وزیر ورزش و جوانان بخاطر اهتمام جدی به آگاهیبخشی نسبت به ورزش چوگان، گفت: سجادی در جلسات و نشست های مختلف از چوگان صحبت کرده و نسبت به تبیین آن برای جامعه و افکار عمومی اقدام کردند بنابراین امیدوارم زیرمجموعههای وزارت ورزش نیز بر این اساس اهتمال جدی به ورزش چوگان داشته باشند تا شاهد توسعه و رونق آن در کشور باشیم.
رییس فدراسیون چوگان اظهار کرد: تلاش کردیم طی سالهای گذشته از ظرفیتها به نحو احسن استفاده کنیم تا جایگاه این ورزش ملی و اصیل ارتقا یابد.
وی ضمن ارائه گزارش عملکرد سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ افزود: سال گذشته با توجه به شروع کرونا محدودیت های زیادی برای همه رشتههای ورزشی ایجاد شد که شامل چوگان نیز شد به همین دلیل تلاش کردیم در این مدت در حوزه آموزش اقدامات متعددی را انجام دهیم و از بستر فضای مجازی بهره بیشتری ببریم. در این راستا کلیپ های آموزشی با بهره گیری از چوگانبازان جوان تهیه و به علاقهمندان ارائه شد.
رییس فدراسیون چوگان عنوان کرد: برای توسعه چوگان نیاز به تهیه زیرساخت است. این امر نیازمند هزینه و سرمایه گذاری است. گاهی سوال میشود چرا هیاتهای استانی افزوده نمیشود که باید پاسخ داد داشتن زیرساخت مانند زمین امری قابل تامل است تا هیاتهای استانی افزوده شود.
وی افزود: به عنوان مثال زمین چمن چوگان ۸ برابر زمین فوتبال است و اکنون بجز استان تهران در هیچ کدام از استانهای دیگر از چنین امکانی برخوردار نیستیم بنابراین درخواست میشود همه مسوولان کمک کنند تا بتوانیم چوگان را به نحو مطلوب در سراسر کشور توسعه دهیم.
رییس فدراسیون چوگان تصریح کرد: در این میان با توجه به برنامهریزی صورت گرفته در تلاش هستیم، در سال آینده چند هیات استانی در کشور راه اندازی کنیم که امیدواریم با همفکری و همدلی همه مسوولان در بخشهای مختلف شاهد ارتقای این ورزش ملی باشیم زیرا چوگان به همه آحاد مردم تعلق دارد.
نوزایی ادامه داد: باید یادآور شد مجموعه های شهدا و نوروزآباد زیرساخت های مهم چوگان در تهران محسوب میشوند که بر اساس ظرفیت آنها توانستیم این ورزش ملی را به ثبت جهانی چوگان برسانیم بنابراین در سالهای گذشته تقاضا کردیم این مجموعهها به عنوان پایلوت چوگان در کشور محسوب شوند و مسعود سلطانیفر وزیر سابق ورزش با این درخواست موافقت کرد اما با توجه به تغییر دولت این درخواست هنوز محقق نشده است.
وی یادآور شد: کاربری این مجموعه ها در سازمان میراث فرهنگی به عنوان چوگان ثبت شده بنابراین باید این کاربری حفظ شود و درصدد درآمدزایی از آنها نباشیم. امیدوارم همه مسوولان کمک کنند تا بتوانیم به چوگان اهمیت بیشتری بدهیم تا توسعه یابد.
بر اساس این گزارش، عبداله موذن زاده کلور نیز با اشاره به اینکه چوگان میراث کهن ایران زمین است، گفت: رهبر معظم انقلاب حامی ورزش چوگان است که امری قابل تامل بوده و این امر جای خوشبختی دارد. همچنین وزیر ورزش و جوانان نیز علاقمند به ورزش چوگان هستند و به این ورزش اهتمام جدی دارند.
دبیر فدراسیون چوگان تصریح کرد: باید از این ظرفیت برای معرفی چوگان استفاده کنیم تا اعتبار فرهنگی کشورمان در دنیا بیشتر تبیین شود.