به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا از "الجزیره"، این مقامات آمریکایی افزودند: هنوز هیچ تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است و کاخ سفید مشغول مشاوره با فعالان صنعت هستهای در خصوص عواقب احتمالی تحریم شرکت دولتی "روس اتم" است.
شرکت "روس اتم" تامین کننده بزرگ تاسیسات هستهای در جهان محسوب میشود.
تولید اورانیوم روسیه توسط شرکت روس اتم کنترل میشود. این شرکت در سال ۲۰۰۷ توسط ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه ایجاد شد و یک منبع مهم درآمد زا برای دولت روسیه محسوب میشود.
به گزارش ایرنا، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه از ممنوع شدن واردات نفت و گاز آمریکا از روسیه خبر داد.
رئیس جمهور آمریکا همزمان با افزایش تنشهای جهانی با روسیه در پی وقوع جنگ در اوکراین در سخنانی از کاخ سفید افزود، این اقدام از حمایت قوی دو حزبی در کنگره (حزب دموکرات و جمهوریخواه) و همچنین در آمریکا برخوردار است. ما جنگ ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را تامین مالی نخواهیم کرد.
«میخاییل اولیانوف» سفیر روسیه نزد سازمانهای بینالمللی وین و نماینده این کشور در مذاکرات رفع تحریمها در وین روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگاران ایرنا تصریح کرد، از آمریکاییها و اروپاییها میخواهیم هیچ تحریمی در آینده، برای انجام پروژههای هستهای روسیه در ایران تحت برجام و فراتر، مانع ایجاد نکند. اما واکنش سایر طرفها مثبت نبوده است.
«سرگئی لاوروف» روز شنبه در جریان نشست مطبوعاتی افزود، مذاکرات وین مسیری طولانی پیموده و تعداد موضوعات زیادی در این رابطه مورد موافقت قرار گرفته است؛ اما با توجه به اینکه تحریمهای شدید غرب در مورد ایران هنوز تمام نشده و واشنگتن در این مساله نقش اصلی دارد، از دولت آمریکا خواستیم در سطح وزیر خارجه آمریکا تضمین کتبی بدهد که در روند کنونی گفتوگوها، حقوق ما در سرمایهگذاریها و همکاریهای اقتصادی با ایران ضایع نمیشود.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه دوشنبه ۲۱ فوریه (۲ اسفندماه) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو اعلام کرد که کشورش استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانتسک را به رسمیت شناخته و در کاخ کرملین قراردادهای همکاری و دوستی را با سران این جمهوریها امضا کرد.
پوتین بامداد پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) نیز در یک سخنرانی در تلویزیون ملی روسیه، از اقدام نظامی در دونباس خبر داد و از نیروهای اوکراینی خواست سلاحهای خود را زمین بگذارند و به خانههای خود بروند.
همزمان با ادامه آتش جنگ در اوکراین، سیل واکنشهای جهانی به این رویداد همچنان ادامه دارد و فشارهای دیپلماتیک و تهدیدها و تحریمهای بین المللی علیه روسیه درحال افزایش است.