به گزارش ایرنا، مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی دارد اما اکنون به دلایل مختلف از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی و صنعتی، حدود ۱۵۰ واحد تعطیل و ۳۰۰ واحد هم با ۳۰ درصد ظرفیت در حال فعالیت است.
صاحبنظران کمبود نقدینگی، مشکلات زیرساختی در نواحی و شهرکهای صنعتی، فرسودگی ماشین آلات خط تولید را از دلایل عمده تعطیلی و نیمه فعال شدن واحدهای تولیدی مازندران میدانند اما برایند واکاوی اعداد و ارقامی که در هفدهمین سفر استانی رئیس جمهوری به مازندران در حوزه صنعت مصوب شد، نشان میدهد که دولت برای گرهگشایی از مشکلات تولید در استان برنامه جدی دارد.
رونق تولید اولویت مهم دولت در مازندران
در این ارتباط رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان این که، رونق تولید اولویت مهم دولت سیزدهم در هفدهمین سفر استانی رئیس جمهور به مازندران است، گفت: برای تحقق این امر باید در وهله اول زیرساختها را فراهم کنیم که در این راستا طرحهای خوبی برای توسعه پُست برق و تصفیه خانه فاضلاب شهرکهای صنعتی استان برای سفر رئیس جمهوری مصوب شد.
حسینقلی قوانلو خاطر نشان کرد: حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای راهاندازی تصفیه خانه شهرک صنعتی شهید سلیمانی بهشهر در نظر گرفته شده که با جذب این اعتبارات به طور حتم میزان سرمایهگذاریهای صنعتی تا ۲ سال آینده در شرق استان افزایش چشمگیری خواهد یافت.
وی با بیان این که، حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار در سفر پیشرو رئیس جمهور برای راهاندازی تصفیه خانه فاضلاب در شهرکهای صنعتی مرکز و غرب مازندران در نظر گرفته شده است، ادامه داد: با ۴۰ میلیارد تومانی که برای جاده سازی، تامین برق، مخابرات و آب نواحی و شهرکهای صنعتی در نظر گرفته شد در مجموع دولت در این سفر، حدود ۸۰ میلیارد تومان در این حوزه سرمایه گذاری خواهد کرد.
عزم دولت برای نوسازی ماشین آلات صنایع مازندران
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران یکی دیگر از دغدغههای اساسی صنعتگران استان در سالهای گذشته را پرداخت نشدن تسهیلات سرمایه در ثابت برای نوسازی ماشین آلات خط تولید عنوان کرد، اضافه کرد: برای سفر رئیس جمهوری به مازندران حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات در این حوزه در نظر گرفته شد که با این میزان اعتبار ماشین آلات ۵۰ درصد واحدهای تولیدی استان بروز رسانی خواهد شد.
قوانلو تصریح کرد: ۲۳۰ واحد صنعتی بزرگ مازندران که برای اجرای طرح هایصادراتی نیازمند حمایتهای ملی هستند، در روزهای گذشته شناسایی شد که با دستور رئیس جمهور در آینده نزدیک حمایتهای ویژه و ملی از این این بنگاهها انجام خواهد شد.
حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند و از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی استان، ۴۶۱ واحد در بخش ماشینآلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول فعالیت هستند. بیشترین سهم واحدهای صنعتی استان نیز متعلق به شهرستان آمل است که حدود ۴۰۰ واحد صنعتی فعال دارد. ۲۶ درصد صنایع فعال استان نیز در شهرستانهای ساری، بابل و سوادکوه مستقر هستند.
مازندران در حوزه اشتغال واحدهای صنعتی با استقرار چهار درصد واحدهای صنعتی کشور در این استان یازدهمین استان کشور است و ۳.۸ درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد.
سفر رئیس جمهور و هیات دولت سیزدهم به مازندران طبق برنامه اعلام شده از سوی استانداری روز جمعه هفته جاری انجام می شود.
آیت الله رئیسی پیش از این به ۱۶ استان کشور شامل هرمزگان، قم، یزد، لرستان، زنجان، سمنان، اردبیل، فارس، خوزستان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، ایلام، کهگیلویه وبویراحمد، بوشهر، گیلان و گلستان سفر کرده است.
شانزدهمین مقصد سفر رییس جمهور و هیات دولت استان گلستان بود که جمعه هفته گذشته انجام شد و مازندران هم هفدهمین مقصد سفر استانی آیت الله رییسی انتخاب شده است.