شیراز-ایرنا-معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌ها برای توسعه شهرستان ها باید با نگاه به پنجاه یا صد سال آینده باشد، گفت: فرمانداران جدید شهرستان ها بایستی از ظرفیت‌های انسانی، اقتصادی و فرهنگی موجود برای توسعه این مناطق استفاده کند.

به گزارش ایرنا، اسماعیل محبی‌پور پنجشنبه در آیین تودیع و معارفه فرمانداران سابق و جدید شهرستان سروستان، قرار گرفتن این شهرستان در مسیر ترانزیتی را از مزایای آن دانست و افزود:  البته برخی از شهرستان‌ها در همین موقعیت ترانزیتی با آسیب‌هایی مواجه می‌شوند که تلفات جاده‌ای و آشفتگی در محیط شهری از جمله این آسیب‌ها است.
معاون استاندار فارس با بیان اینکه علایق فرهنگی یکی از شاخصه های شهرستان سروستان به شمار می‌رود، گفت: مردم سروستان مردم فرهنگ دوستی هستند و به موضوعات ملی و دینی علاقه مند هستند و شاهد ظرفیت علایق فرهنگی مردم در حرکت‌های مذهبی هیأت‌ها هستیم که باید از آن به خوبی بهره بگیریم.
وی گفت:جاده و رودخانه موجب آبادی شهرها می‌شود که این ظرفیت در سروستان وجود دارد و در آینده نیز تقویت خواهد شد. 
معاون استاندار فارس اظهار کرد: ایجاد راه‌آهن و توسعه مسیر غرب به شهر استان از ظرفیت‌های بسیار خوب سروستان است که مدیران این شهرستان باید به این ظرفیت توجه کنند.

لزوم ظرفیت سنجی‌ و شناسایی جوانان انقلابی برای حضور در عرصه مدیریتی
محبی پور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به استفاده از ظرفیت انسانی جدید در عرصه مدیریتی تأکید شده است و این ظرفیت شناسی، ظرفیت سنجی‌ها و شناسایی جوانان انقلابی می بایست در اولویت فرمانداران قرار بگیرد.
وی  افزود: روش کار فرمانداران باید ارتقای پلکانی جوانان و عناصر شایسته در عرصه مدیریت باشد. رفتن یک فرد به معنای عمل غیر صحیح و ناکارآمدی او نیست اما این تواتر مسئولیتی باید پیش بیاید و ما نمی توانیم در مقابل آن مقاومت کنیم.

انجام محاسبات علمی و پایش وضعیت اقتصادی شهرستان سروستان
معاون استاندار فارس در ادامه بر محاسبات علمی و پایش وضعیت اقتصادی شهرستان سروستان تأکید کرد و گفت: اختلاف سم‌کشنده جامعه است که باعث شکست و دلزدگی می‌شود. لذا باید از ایجاد اختلافات جلوگیری و فضای همدلی، همکاری و همراهی در این شهرستان ایجاد شود.
وی افزود: ارتباط نزدیک با دلسوزان و انقلابیون زحمتکش شهرستان و جلب مشارکت مردم در فعالیت‌ها و انتخابات را مورد تاکید قرار می‌دهیم. برای جلب مشارکت مردم باید فرمولی تعریف شود زیرا حیات طیبه نظام جمهوری اسلامی و کشور با افزایش مشارکت مردم ادامه خواهد یافت.

دستیابی به موفقیت در گرو توجه به تفکرات دینی 
محبی پور با بیان اینکه مبنای انقلاب اسلامی دینی است،گفت: انقلاب شکوهمند اسلامی با محوریت تفکرات دینی و به تبعیت از علمای دین شکل گرفت و هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید که ملت ایران صرفا بر اساس مسائل اقتصادی یا برای یک تحرک سیاسی قیام و انقلاب کردند.
معاون استاندار فارس ادامه داد: هرچه به مبنای دینی بیشتر توجه کنیم هم به موفقیت‌های بیشتری می‌رسیم و هم تحملمان در برابر فشارها و ناملایمات بالاتر می‌رود.
وی اضافه کرد: خوشبختانه ولایت فقیه در نظام سلسله مراتبی بخش دینی قرار گرفته که این ولایت فقیه توسط امام (ره) و رهبر معظم انقلاب به عنوان راهبر جامعه معرفی می‌شود تا مردم و مسئولان را برای حرکت در مسیر درست انقلاب راهنمایی کند.

ضرورت مطالبه گری مردم از مسئولان
محبی‌پور بر ضرورت مطالبه گری مردم از مسئولان برای حرکت در مسیر انقلاب تأکید کرد و گفت: در تغییر و تحولات چهل سال گذشته مشاهده کردیم که نظام‌های سیاسی مطرح جهان با چه چالش‌هایی مواجه شدند و حتی برخی از آنها فرو پاشیدند.
وی افزود: امروز هم نظامی که عنوان می‌کرد که من می‌توانم به تنهایی جهان را مدیریت کنم و همه باید ذیل پرچم من قرار بگیرند، خودش با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کند و در بخش‌هایی از درون جامعه خود، قدرت اعمال حاکمیت را از دست داده است.
معاون استاندار فارس گفت: اگر ما با نگاه دینی عنوان می‌کنیم که عقل بشر ناقص است و انسان باید به تبعیت از دستورات الهی حرکت و زندگی کند برای این است که در تنگناهایی که انسان قدرت تفکر و تحملش امکان بن‌بست‌شکنی را از دست می‌دهد، بتواند از لطف و دستورات معنوی الهی بهره ببرد.
وی بیان داشت: امروز اگر در نظام جمهوری اسلامی با مشکلاتی روبه رو هستیم قطعا به این دلیل است که به بخشی از دستورات دینی بی‌توجهی کردیم.

بانکداری ما باید اسلامی باشد
محبی پور با اعتقاد به اینکه بانکداری ما باید اسلامی باشد،گفت: اگر در نظام اقتصادی دچار مشکل هستیم باید نظام بانکداری و نحوه مدیریت سیستم بانکی را آسیب شناسی کنیم.
وی افزود: اگر در بخش‌های از نظام سیاسی با مشکل مواجه می‌شویم بایستی رفتار حاکمان مورد بررسی قرار بگیرد. در واقع رفتار آنها باید منطبق با آموزه‌های دینی باشد. چراکه هر جا آموزه‌های دینی را به کار گرفتیم موفقیت‌های قابل توجهی به دست آوردیم.
محبی پور گفت: تلاش و نتیجه کار نیروهای مسلح سرفراز جمهوری اسلامی که آیه قرآن را بر سینه خود نصب کرده و در آن مسیر حرکت می‌کنند یکی از موفقیت‌های نظام جمهوری اسلامی ایران است که منطبق با آموزه‌های دینی است.

موفقیت در عرصه‌های رقابت جهانی نیازمند اقتدار
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس در ادامه عنوان کرد: ما در اسلام بدون فتوای مراجع و دستور امام اجازه آغاز هیچ جنگی را نداریم اما همه ملزم به قوی شدن هستیم.
به گفته وی، در تمام عرصه‌های رقابت جهانی؛ قدرت، اقتدار و بزرگی که ظلم در آن نباشد باعث حفظ جایگاه فرد خواهد شد.
این مقام مسئول افزود: ما امروز از علما و انسان‌های بزرگی در عرصه مدیریتی کشور بهره می‌بریم اما بزرگی مسئولان وقتی در خدمت به مردم برای اصلاح امور به کار گرفته شود، تقدس پیدا می‌کند.
وی گفت: در آموزه‌های دینی ما مخالفت شدیدی با ضعیف بودن شده است. هرچند به مردم توصیه شده درد ضعفا را درک کنید اما ضعیف بودن به هیچ عنوان مورد تأکید قرار نگرفته است.

مردم محوری؛رمز اصلی اقتدار جمهوری اسلامی
محبی‌پور با اعتقاد به اینکه رمز اصلی اقتدار جمهوری اسلامی ایران مردم محوری است، گفت: در هر جا که مردم حضور داشته باشند، حاکمیت، تفکرات و نظام سیاسی توانسته از پشتیبانی مردم بهره ببرد و در هر حرکت و فرآیندی که مردم محور قرار بگیرند موفقیت نظام سیاسی تضمین می‌شود.
معاون استاندار فارس گفت: برگزاری رویداد انتخابات برای تعیین نقش مردم در حاکمیت از اهمیت بسیاری برخوردار است که همین نشان‌دهنده مردم محوری این حکومت است. در حقیقت مسئولان با انتخاب مستقیم و غیرمستقیم مردم در عرصه حاکمیت قرار گرفته‌اند. نقش مردم در انتصاب و انتخاب مسئولان کشور کاملا واضح و برجسته است.
محبی‌پور اضافه کرد: خوبی و بدی عمل دولت‌ها و حکومت حتما با واسطه‌هایی مربوط به مردم است. اگر مردم با آگاهی و دقت در انتخابات شرکت کنند زمینه خدمت فراهم می‌شود.
وی گفت: پس از انتخاب افراد، نظارت مردم بر حاکمیت و پشتیبانی از حاکمیت هم بسیار مهم است. در دوران کرونا حرکت‌های جهادی و کمک‌های مؤمنانه بسیاری توسط گروه‌های مردمی شکل گرفت. سهم دولت در کمک‌های مؤمنانه و حرکت‌های جهادی بسیار کمتر از سهم مردم است. 
این مقام مسئول توصیه کرد: نمایندگان مجلس و دیگر مسئولان باید ارتباط با مردم و مردم محوری کار کردن را در دستور کار قرار بدهند. حضور و مشارکت مردم به منظور توسعه شهر و استان موفقیت‌ها را کم‌هزینه‌تر خواهد کرد.

درهای بسته اتاق مسئولان، پذیرفتنی نیست
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس در ادامه گفت: هر چیزی که باعث کاهش ارتباط و مشارکت مردم می‌شود مانند القا ناامیدی، از بین بردن انگیزه در مردم، تحویل نگرفتن مردم، بسته بودن در اتاق مسئولان، در بین مردم نبودن، نشنیدن حرف مردم و مشاوره نگرفتن باعث منکر سیاسی و حاکمیتی می‌شود و از این رو، پذیرفتنی نیست.

فرمانداران نباید فقط «بله قربان گو» باشند؛ از نظرات مردم استفاده شود
محبی‌پور عنوان کرد: البته افزایش مشارکت مردم نافی اعمال اقتدار حاکمیت نیست و به معنای این نیست که فرمانداران، مسئولان و رؤسای ادارات فقط «بله قربان گو» باشند اما باید از نظرات و مشارکت مردم استفاده کرد. ما اعتقاد قلبی داریم که اکثریت مردم جامعه ما دلسوز هستند.
وی گفت: خانواده‌های ایثارگران، جریان‌های انقلابی و کسانی که در بین مردم بیشتر برای نظام هزینه دادند از جایگاه والایی بهره می‌برند و باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرند و از ظرفیت آنها در عرصه‌های مدیریتی استفاده شود.
 

در این آیین، قاسم فریدیان سروستانی (سمت راست تصویر) به عنوان فرماندار سروستان معرفی شد

در این آیین که با حضور امام جمعه و مسئولان محلی برگزار شد، قاسم فریدیان سروستانی به عنوان فرماندار شهرستان سروستان معرفی و از خدمات محسن پور زارعی فرماندار سابق قدردانی شد. 

سروستان از شهرستان‌های استان فارس است که در شرق شیراز قرار دارد.