به گزارش ایرنا امین درخشان روز پنجشنبه در دیدار با دو تن از پیشکسوتان فرهنگ و هنر استان تکریم مفاخر فرهنگی و هنری را یکی از رسالت های فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و افزود: پیشکسوتان عرصه فرهنگ، هنر و رسانه هیچ گاه فراموش نمی شوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اگر نویسندگان و مورخان نبودند تاریخی از گذشته هم نبود، خاطرنشان کرد: اراده و همتی که نویسندگان در نگارش تاریخ فرهنگ و هنر دارند، شکل دهنده هویت ملت هاست.
وی در این دیدار ضمن آرزوی سلامتی برای «فریدون داوری» و «الله بخش آذرپیوند» دو تن از پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر استان، گفت: امیدوارم بتوانیم در دوران خدمت به حوزه فرهنگ همواره از ظرفیت های موثر مفاخر در جهت رشد و اعتلای فرهنگ و هنر استان بهره مند شویم.
الله بخش آذرپیوند در این دیدار، تنها راه نجات جامعه را توسعه فرهنگ دانست و گفت: کتاب ابزار اصلی فرهنگ در جامعه است و شکوفایی و توسعه فرهنگی، زمینه ساز پیشرفت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است.
نویسنده و پژوهشگر کهگیلویه و بویراحمدی اظهار کرد: توجه به نویسندگان استانی و آثار آنها باعث ایجاد انگیزه و دلگرمی خواهد شد.
در این دیدار از الله بخش آذرپیوند، نویسنده چهار کتاب «چگونگی شکل گیری انقلاب اسلامی ایران»، «تاریخچه آموزش و پرورش سنتی و کلاسیک استان»، «تحولات سیاسی کشور در قیام عشایر جنوب و جنگ گجستان» و «موانع تاریخی توسعه نیافتگی کهگیلویه و بویراحمد» با اهدای لوح تقدیری، تجلیل شد.
فریدون داوری یکی از شاعران استان نیز در دیدار با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اظهار خوشحالی از حضور در جمع فرهنگ و ارشاد اسلامی، خواستار توجه بیشتر به مقوله فرهنگ و هنر در سطح جامعه شد.
شاعر، نویسنده و محقق کهگیلویه و بویراحمد فرهنگ را زیربنای همه امور جامعه دانست و گفت: جوان گرایی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نوید بخش تحولی جدید در زمینه فرهنگ و هنر استان کهگیلویه و بویراحمد است.
فریدون داوری شاعر، نویسنده و محقق کهگیلویه و بویراحمد متولد سال 1341 است که به عنوان یکی از شناخته شده ترین شاعران محلی زبان «لری» است.
سروده های «مو بچه عشایرم برنو وکولم» و سرود معروف حماسی استانی «ما کیستیم» از جمله سرودهای محلی داوری است.
جاودانه های عشق (خاطرات شهداء)، جاودانه های عشق ( فرهنگ موضوعی وصیت نامه شهدای فرهنگی و دانش آموز) در چهار جلد، شعر گویشی؛ ایل احساس، شعر معاصر؛ از هر خرمنی خوشه ای، تاریخ ادبیات استان از از طاهریان تا کنون و هشت جلد از سرداران ایل خورشید از جمله آثار این شاعر پیشکسوت کهگیلویه و بویراحمدی است.
در این دیدار با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد، معاون فرهنگی و مطبوعاتی، معاون هنری و سینمایی، حراست، مدیر امور فرهنگی و مسئول واحد چاپ و نشر این اداره کل با اهدای لوح تقدیر، از خدمات فریدون داوری، شاعر، نویسنده و محقق کهگیلویه و بویراحمدی تجلیل شد.