به گزارش ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا روز پنجشنبه در یازدهمین جلسه شورای معادن استان اظهار داشت: هدایت سرمایه گذار به نحو احسن از مباحث حائز اهمیت است و این کار توسط دستگاه های مرتبط باید انجام شود.
وی با اشاره به اینکه موافقت با درخواست تعطیلی موقت معادن در راستای حمایت از این واحدها انجام می شود، اضافه کرد: اصل براین است که معادن فعال باشند و حقوق دولتی را هم پرداخت کنند و در راستای این مهم هم باید تلاش بیشتری صورت گیرد.
استاندارکردستان افزود: در سال آینده با فعالیت های گستردهای در حوزه مسکن و معدن کشور به تبع استان مواجه می شویم و از اکنون باید مدیران دستگاهها و ادرات دولتی و همچنین بخش خصوصی برای کار و خدمت بیشتر خود را آماده کنند.
زارعی کوشا یادآور شد: سلامت مردم از اشتغال و تولید مهمتر است و این مهم را بارها بیان کردیم لذا در ارتباط با آلودگی آبهای روستاهای موجود در محدوده معادن مسوولان ذیربط باید بررسی دقیقتر و علمیتر انجام دهند و به طور شفاف هم نتایج را از طریق رسانهها اعلام کنند.
پیگیری جدی برای آسفالت جادههای روستاهای محدوده معادن کردستان
رییس مجمع نمایندگان استان کردستان در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه، گفت: متقاضی سرمایهگذاری در بخش معدن باید آگاه شود که آیا پیشنهاد سرمایهگذاری او از توجیه اقتصادی برخوردار است یانه و بعد اقدام به ثبت درخواست و صدور پروانه بهرهبرداری شود.
علیرضا زندیان در ارتباط با به روز شدن شناسنامه معادن استان هم سوال کرد و افزود: در رودخانه مسیر مجتمع گلخانهای قبال سرخ بیجار عدهای بدون داشتن مجوز در حال برداشت شن و ماسه هستند و متاسفانه نظارتی در این رابطه انجام نشده است.
وی یادآور شد: وزیر صنعت، معدن و تجارت همه استانهای دارای معدن کشور را ملزم کرده که اقدام به آسفالت جادههای روستاهای موجود در محدوده معادن کنند.
رییس مجمع نمایندگان استان کردستان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گزارشی از آسفالت جادههای روستاهای محدوده معادن استان را در اختیار نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی قرار دهند تا پرسش مجدد از وزیر صمت در این رابطه در دستور کار قرار نگیرد.
زندیان اظهار داشت: معدن پوکه محدوده روستای طهمورث از توابع شهرستان بیجار ، زندگی را برای مردم روستا سخت کرده است به گونهای که این روستا در زیر گرد و خاک ناشی از فعالیت این معدن در حال مدفون شدن است.
وی از جذب ۲ هزار و ۵۰۰ نفر توسط اتحادیه حفاران کشور خبر داد و گفت: توسط اداره فنی و حرفه ای شهرستان بیجار آموزش حفاری به علاقمندان داده می شود و سپس این افراد توسط اتحادیه حفاران به کارگرفته می شوند.
این جلسه چند مصوبه داشت که از جمله آنها واگذاری برداشت موقت به شرکت عمران پویش کردستان و درخواست شهرداری برای صدور برداشت موقت شن و ماسه برای پروژههای این نهاد خدمت رسان بود که با شرط اینکه محصول تولیدی در این معادن فقط برای پروژههای عمرانی این شرکت و شهرداری مورد استفاده قرار گیرد و حق فروش و مصرف آنرا به غیر از پروژههای داخلی ندارند، از هفت عضو دارای حق رای توسط 6 عضو مصوب شد.