اهواز- ایرنا- معاون قوه قضائیه و رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: بر اساس اسناد بالادستی تثبیت مالکیت یکی از راهبردهای کلان است و هیچ زمینی نباید بدون شناسنامه و هویت در کشور باشد.

به گزارش ایرنا حسن بابایی روز پنجشنبه در نشست فوق‌العاده شورای استانی حفظ حقوق بیت‌المال در امور اراضی و منابع طبیعی کشور که در دادگستری کل استان خوزستان برگزار شد، افزود: بر اساس اسناد بالادستی تثبیت مالکیت یکی از راهبردهای کلان کشور است و سایر دستگاه‌ها باید در اجرای حدنگاری (کاداستر) به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور کمک کنند.
وی کل اراضی کشور را حدود ۱۶۴ میلیون هکتار عنوان کرد و ادامه داد: بیش از ۱۲۵ میلیون هکتار از اراضی ملی و دولتی دارای اسناد حدنگاری شده است. 

معاون قوه قضاییه با اشاره به تشکیل قرارگاه شهید سلیمانی و اقدامات مثبت انجام شده در این خصوص گفت: برای اجرای حدنگاری اراضی کشاورزی اعتبار لازم موجود بوده و بهانه ای برای کم کاری وجود ندارد از این رو باید با مدیریت جهادی و کار و تلاش شبانه روزی برای اجرای این موضوع مهم، برنامه ریزی و کار عملی صورت گیرد.
وی افزود: ما در حدود چهار ماه موفق شدیم برای بیش از ۳٣ میلیون هکتار از اراضی ملی سند مالکیت صادر کنیم که این موفقیت ارزشمندی است.

بابایی اظهارداشت: امیدواریم کمیسیون‌های رفع تداخلات هرچه سریعتر وضعیت اراضی خاص را مشخص کنند تا در فرآیند صدور سند برای اراضی کشاورزی نیز تسریع شود البته باید توجه داشت که بیشتر مشکلات موجود در حوزه فنی است. 
وی افزود: در بحث تعیین تکلیف اراضی کشاورزی چون مردم محور است بحث فرهنگ سازی اهمیت زیادی دارد و در این خصوص باید اطلاع رسانی لازم صورت بگیرد و ائمه جمعه در این رابطه به سازمان ثبت کمک کنند. 
معاون قوه قضاییه با تاکید بر اینکه هیچ زمینی نباید بدون شناسنامه و سند باشد، بیان کرد: صدور اسناد حدنگاری برای اراضی کشاورزی به هیچ وجه حمایت های دولتی را نسبت به کشاورزان کم نمی‌ کند و ما آمادگی داریم در ۲ شهر خوزستان به صورت پایلوت طرح حدنگاری (کاداستر ) اراضی کشاورزی را اجرا کنیم.

وی با بیان اینکه اراضی فاقد سند در معرض سودجویی و زمین خواری قرار می‌گیرند، افرود: با توجه به تاکید روسای قوا بر اجرای قانون، بعضی از دستگاه‌های دولتی که فاقد سند هستند باید سریعا نسبت به دریافت سند اقدام کنند.
بابایی درباره تعیین حدنگاری بستر و حریم رودخانه‌ها گفت: اگرچه وزارت نیرو در تعیین حد بستر رودخانه‌ها دارای اختیار است، اما باید توجه داشته باشیم که رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و تالاب‌ها جزئی از انفال هستند و در شورای عالی حفظ حقوق بیت‌المال نیز بر حل معضل اختلاف در تعیین حد بستر رودخانه‌ها تاکید شده است. 
وی افزود: ما این آمادگی را داریم تا به خوزستان اعتبارات خاص و جهشی در خصوص اجرای طرح حدنگاری تخصیص دهیم تا حدنگاری کشاورزی در استان به صورت کامل  انجام و با تصرف‌های غیرقانونی برخورد شود.

اجرای قانون حدنگار در خوزستان باعث کاهش چشمگیر پرونده‌ها و دعاوی حقوقی شد

حجت‌الاسلام والمسلمین صادق مرادی رئیس کل دادگستری استان خوزستان نیز در این نشست گفت: منابع طبیعی استان خوزستان بسیار گسترده است و با اقدامات خوبی که در اجرای قانون حدنگار در این زمینه انجام شده شاهد کاهش چشمگیر پرونده‌ها و دعاوی حقوقی در این استان هستیم.

وی با اشاره به نشست شورای استانی حفظ حقوق بیت‌المال در امور اراضی و منابع طبیعی کشور افزود: بسیاری از مشکلات کاداستر منابع طبیعی از طریق همین نشست ها مرتفع شده است و امیدواریم در بحث اجرای کاداستر اراضی کشاورزی نیز اقدامات خوبی انجام شود.
رییس کل دادگستری استان خوزستان گفت: خوزستان یکی از قطب‌های کشاورزی است و با حل مسئله حدنگاری این اراضی معضلات قضایی در این خصوص حل می‌شوند و می‌توان این امر را در برخی شهرستان‌ها به صورت پایلوت انجام داد.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به منظور بررسی صدور سند اراضی ملی و طبیعی و روند اجرای کاداستر دیروز چهارشنبه در سفری ۲ روزه به خوزستان سفر کرد.