تهران - ایرنا - مدیرعامل بانک پارسیان با تاکید بر اصلاح و به روزرسانی قوانین در حوزه بانکداری اسلامی گفت: دغدغه اصلی بزرگان کشور، اسلامی بودن عملیات بانکی و رفتار مبتنی بر حق و عدل با مردم و مشتریان در حوزه خدمات و محصولات بانکی است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، «کوروش پرویزیان» در دومین نشـست علمی - تخصصـی با موضوع «مدل مطلوب بانکداری اسـلامی» گفت: در حال حاضر حوزه پولی و بانکی کشور با چالش های متفاوت و متعددی روبروست که برخی از آن ها موضوعات بسیار اساسی است که باید در راستای خدمت رسانی و آسایش مردم حل و فصل شود.

کورش پرویزیان اظهار داشت : به طور مثال، چالش های شرعی و اختلافاتی که در حوزه نظری در شبکه پولی و بانکی وجود دارد و همچنین پیچیدگی در تطبیق، آموزش و اجرای عملیات مربوط به بانکداری اسلامی و عقود از این دست موارد است.

پرویزیان ادامه داد: در حال حاضر با انبوهی از مقررات متناقض و متفاوت روبرو هستیم که شرایط را به گونه‌ای دشوار کرده اند که با چالش مشروعیت و مقبولیت در این زمینه مواجه هستیم.

مدیر عامل بانک پارسیان با اشاره به واگذاری تکالیف سنگین محول شده بر شبکه بانکی به ویژه در سال های اخیر گفت: بروز چنین شرایطی کار را پیچیده و سخت کرده به گونه ای که مدیران شبکه بانکی در حوزه تخصیص منابع بی‌اختیار می شوند و این مسئله کارایی تخصیص منابع را در بلندمدت از بین خواهد برد.

وی اضافه کرد: علاوه برعوارض سنِگین ناشی از تورم و مسائل مربوط به آن در بلندمدت کارایی منابع ملی و منابع سپرده ای مردم نیز زیر سوال خواهد رفت.

پرویزیان تاکیدکرد: قوانین باید به نحوی وضع شوند که برای مجریان قانون و همکاران شبکه بانکی به خوبی قابل درک بوده و امکان تبدیل آن به دستورالعمل و فرآیند اجرایی فراهم باشد. در ضمن علاوه بر تقویت کسب و کار شبکه بانکی، سودآوری برای سهامداران و سلامت شبکه را نیز تضمین کرده و استفاده از ابزارهای نوین و دیجیتال مبتی بر فناوری را در برگیرد.

در ادامه این نشست رییس کمیسیون اقتصادی مجلس خبرگان رهبری اظهارداشت: مدل بانکداری اسلامی در یک جامعه اسلامی باید از تمامی جهات و همچنین به لحاظ فنی باید بر اساس الگوی متناسب با شرایط روز و بر مبنای فقه تنظیم شود.
آیت الله محسن اراکی، با تبیین چهار هدف مهم در نظام بانکی اسلامی گفت: به گردش درآوردن ثروت و بیرون کشیدن ثروت های راکد یکی از اهداف نظام اسلامی در مبارزه با رکود ثروت است.

وی افزود: بانک ها باید با تمرکز بر روی دارایی های خرد و تبدیل آن ها به دارایی های کلان بتوانند پروژه های کلان کشور را تامین مالی کرده و با مشارکت دارندگان دارایی های خرد زمینه پیشرفت آن ها و همچنین توسعه اقتصاد کشور را فراهم کنند.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس خبرگان رهبری سود مقطوع سرمایه، نداشتن تفکر و برنامه برای خرده فعالان اقتصادی، رقابت بانک‌ها با فعالان اقتصادی و نقش بانک‌ها در توسعه شکاف طبقاتی را از جمله مشکلات نظام بانکی کشور دانست.