قیس عبدالله روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به سفرش به ایران و رایزنی با مسوولان ورزش کشورمان اظهار داشت: پیش از تعطیلات سال نو (۱۹ اسفند) به ایران سفر کردم و با سیدحمید سجادی وزیر ورزش و جوانان، سیدرضا صالحیامیری رییس کمیته ملی المپیک دیدار داشتم. نگاه مسوولان ایرانی به ورزش بسیار مثبت است و به همین دلیل از قدرتهای غرب آسیا در رشتههای مختلف به شمار میرود. در راگبی نیز تیمهای ایران نتایج خوبی کسب کردهاند و عنوان نایب قهرمانی غرب آسیا در بخش مردان را دارد. در بخش زنان نیز سوم شدند که بسیار خوب است. البته این تمام کار نیست بلکه آغاز راه پیشرفت راگبی در ایران است. باید برنامههای فشردهای برای این کار داشته باشید تا در بین کشورهای سطح یک قاره کهن قرار بگیرید.
رییس کنفدراسیون راگبی آسیا ادامه داد: برخی از کشورهای شرق آسیا سابقه طولانی در راگبی دارند و قدمت آنان به بیش از یک سده میرسد. ایران کمتر از ۲ دهه سابقه فعالیت در راگبی را دارد. برای پیشرفت و توسعه راگبی در ایران باید برنامه منسجم و فشرده داشته باشیم و کنفدراسیون آسیا نیز در زمینههای فنی کمک خواهد کرد. البته زیرساختها هم باید مورد توجه قرار گیرد و ضمن آنکه نیازمند تربیت مربیان و داوران هم است که این اقدامات راه رسیدن ایران به سطح اول راگبی آسیا را هموار خواهد کرد.
قیس عبدالله درباره توسعه متوازن راگبی در قاره کهن نیز افزود: این یک واقعیت است که کشورهای شرق قاره شرایط بهتری دارند اما به معنای نادیده گرفتن سایر کشورها نیست بلکه از سال ۲۰۱۹ تعادلی بین شرق و غرب آسیا ایجاد کردیم تا همه نگاهها به سمت شرق نباشد. حمایت کنفدراسیون راگبی آسیا در ۲ بخش اعتباری و آموزشی قرار است. در راستای کمکهای آموزشی در سال ۲۰۲۲، دو کلاس داوری و آفیشال در ایران برگزار میشود.
عضو هیات رییسه فدراسیون جهانی با اشاره به میزبانی ایران در مسابقات غرب آسیا گفت: حدود ۲ ماه برای تکمیل شرایط میزبانی فرصت وجود دارد که شرایط میزبانی مانند زمین، وضعیت اسکان، محل تمرین و شرایط پرواز مشخص شود، زیرا برگزاری پیکارها در زمان مقرر از اهمیت زیادی برای تیمهای شرکت کننده برخوردار است. به انجمن راگبی ایران تبریک میگویم چرا که این میزبانی میتواند گام بزرگی برای راگبی ایران باشد.
رییس کنفدراسیون راگبی آسیا یادآور شد: برای توسعه نخست باید کاستیها دیده شود. اگر بخواهم مثال ملموسی بزنم این است که در ایران هنوز افراد سطح ۳ داوری و مربیگری را ندارند که دورههای آموزشی برگزار خواهد شد. داوران ایرانی باید در مسابقات مختلف حضور داشته باشند که برای نخستین مرتبه در مسابقات قطر یک داور اعزام شد.
قیس عبدالله رییس کنفدراسیون راگبی آسیا در سفری که ۱۹ اسفند سال ۱۴۰۰ به ایران داشت با میزبانی ایران از مسابقات غرب آسیا موافقت کرد.