به گزارش ایرنا ، سید جواد هاشمی شامگاه جمعه با اعلام این خبر به رسانه ها ، هرگونه کوچ چه به روش سنتی و چه از طریق کامیون را تا قبل از این تاریخ غیرقانونی دانست و تصریح کرد: عشایر قبل از کوچ هماهنگی لازم را با اداره امور عشایر استان و همچنین منابع طبیعی داشته باشند.
وی افزود: فرمانداران جلسه هماهنگی کوچ عشایر را در شهرستانها برگزار و نسبت به مسائل آن برنامه ریزی لازم را انجام دهند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه کوچ زود هنگام موجب تخریب پوشش گیاهی در مراتع سردسیری میشود، بیان کرد: از امروز گروههای کنترل کوچ در چهار نقطه کهگیلویه و بویراحمد با ۱۳ گروه ثابت و ۹ گروه سیاردر گلوگاههای ورودی در چهار شهرستان استان مستقر میشوند و از کوچ غیرمجاز دامداران و عشایر در ایل راهها جلوگیری میکنند.
هاشمی عنوان کرد: برای کنترل محورهای مواصلاتی و خروجی شهرستانها و نیز به منظور جلوگیری از کوچ زودهنگام و خارج از فصل دامداران و انتقال دام به مناطق ییلاقی ماموران منابع طبیعی به صورت شبانهروزی درکمپهای کنترل کوچ مستقر در مبادی ورودی و خروجی شهرستانها حضور داشته باشند.
وی ابراز داشت: دستگاه های خدمات رسان به عشایر نسبت به بازگشایی مسیر های کوچ عشایر، امنیت عشایر در مسیر کوچ و تامین نیازهای عشایر در مسیر کوچ را فراهم کنند.
کهگیلویه و بویراحمد دارای ۲۲ هزار خانوار کوچرو و نیمه کوچرو است.
خانوارهای عشایری کهگیلویه و بویراحمد در مناطق گرمسیری جنوب استان در گچساران، کهگیلویه، جنوب چرام، لنده و جنوب و غرب بهمئی مستقر هستند.
۲۵ اتراقگاه در مسیر کوچ عشایر کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که تعدادی از آنها به سکو، انبارهای ذخیره، لوله کشی انتقال آب، برق و سایر زیرساختها تجهیز شده است.
۵۴ درصد گوشت قرمز، ۳۷ درصد شیر و سالانه ۱۰ هزار مترمربع صنایع دستی توسط عشایر کهگیلویه و بویراحمد تولید میشود.
۱۲ درصد از جمعیت استان ۷۱۳ هزارنفری کهگیلویه و بویراحمد را عشایر تشکیل می دهند.