سید جواد ساداتی نژاد در نشست شورای اداری شهرستان فریدونکنار افزود: محصولات کشاورزی مازندران با توجه به تنوع، کمیت و کیفیت قابل توجه آن، در حقیقت سفره تولید محصولات کشاورزی کشور است، بنابراین باید در حفظ آب و خاک این خطه از شمال کشور کوشید.
وی با ابراز تأسف از آمار بالای تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی در مازندران ادامه داد: برابر اسناد موجود مشخص شده که اراضی این استان در زمینه کمیسیون تداخلات و صدور اسناد در پایینترین جایگاه استانهای کشور قرار دارد.
وی با اشاره به این که در سفرهای استانی دولت حدود ۲۷ درصد اعتبارات به بخش کشاورزی اختصاص داده شده که این نشان از نگاه ویژه دولت به این حوزه دارد، گفت: از مجموع اعتبارات منظور شده در بخش کشاورزی مازندران، حدود هزار و ۷۵ میلیارد تومان در بخش حفظ آب و خاک، ۳۳۰ میلیارد تومان در حوزه اجرای طرحهای آبخیزداری، ۲۷۵ میلیارد تومان در حوزه شیلات، ۶۰ میلیارد تومان در حوزه موسسههای تحقیقاتی مرکبات و برنج، ۲۴۰ میلیارد تومان در بخش باغبانی مازندران و، ۲۷۰ میلیارد تومان در بخش جلوگیری از تغییر کاربری اراضی در نظر گرفته شده است که به تناسب میان شهرستانهای مازندران اختصاص داده میشود.
وزیر جهاد کشاورزی یکی از چالشهای اساسی کشاورزان در مازندران را خام فروشی به علت نبود صنایع تبدیلی ذکر کرد و افزود: دولت اعتبار قابل توجهی برای فراهم کردن زیرساختها در شرکت شهرکهای صنعتی در این استان در نظر گرفته است.
وی به اهمیت گسترش کشاورزان قراردادی حتی در برنج و مرکبات مازندران اشاره کرد و گفت که بستر برای تحقق این مهم مهیا شده ضمن آنکه کشاورزان قراردادی در تنظیم بازار شب عید هم فعالیت خواهند داشت تا با این نوع اقدام بتوانند دست سوداگران و واسطهها قطع کنند.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این نکته که دولت در مقابله با دلالان برنج تماشاگر بوده است، در عین حال گفت: البته با واردات به موقع برنج با هدف تنظیم بازار و با ابزار تعزیرات در این بخش وارد شدیم اما نتیجهای قابل قبول نگرفتیم، کشاورزان برنجکار محصولشان را بیشتر از ۳۵ هزار تومان نفروختند اما دلال و واسطهها تا ۹۰ هزار تومان هم برنج ایرانی را عرضه کردند.
ساداتی نژاد گفت: به طور یقین با توجه به طرفدار بودن برنج ایرانی باید با زهکش اراضی کشت برنج را دو برابر کنیم.
وزیر جهاد کشاورز با بیان این نکته که بازرگانان و تجار باید در کنار کشاورزان باشند و فروشگاههای بزرگ و برندهای محصولات کشاورزی باید با تولیدکنندگان و مصرفکنندگان همراه باشند، گفت: این مسائل در کشورمان برعکس کشورهای پیشرفته است که این مشکلات از سال آینده با کشاورزی قراردادی حلوفصل خواهد شد.
وی ادامه داد: متاسفانه بازرگانان و تجار ایرانی در شبهای عید و یلدا قیمت محصولات را برخلاف دیگر کشورها چند برابر در بازار عرضه میکنند این در حالی است که بازرگانان باید در کنار مردم باشند، نه این که تاجر و بازرگان ما از محصولات کشاورزی تا سه برابر بیشتر زا کشاورز نفع ببرند.
وی نبود زمین مناسب برای تصفیهخانه فاضلاب شهری، کمبود و افت فشار آب، کمبود آب کشاورزی، لایروبی نبودن کانالهای کشاورزی، نیمهکاره رها شدن تقاطع غیر همسطح فریدونکنار به آمل را از جمله مشکلات گزارش شده شهرستان فریدونکنار مطرح کرد و گفت: این مشکلات در جلسه شورای اداری دولت مطرح میشود و امیدواریم با تصویب و تخصیص این اعتبارات شاهد رونق بخش کشاورزی و رفع مشکلات مازندران باشیم.