به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از ستاد ارتباطات و ترویج جایزه مصطفی(ص)، جایزه مصطفی (ص)در چهار حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات، علم و فناوری زیستی و پزشکی، علم و فناوری نانو، علوم پایه و مهندسی، به دانشمندان مسلمان سراسر دنیا اعطا میشود.
همچنین در برگزاری این جایزه به منظور توسعه علم و فناوری در کشورهای اسلامی به دانشمندان مقیم این کشورها، فارغ از دین آنها جایزهای تعلق میگیرد.
نامزدهای این جایزه تنها توسط دانشمندان برجسته یا نهادهای علمی شامل دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، انجمنها و قطبهای علمی و فناوری، فرهنگستانهای علوم و پارکهای علم و فناوری معرفی میشوند.
جایزه مصطفی(ص) شامل مدال مصطفی، لوح و هدیه ویژه نقدی است که از محل وقف علم و فناوری تامین می شود. تاکنون بیش از ۴۰۰ خیر و واقف از کشورهای مختلف به عنوان اعضای جامعه خادم المصطفی از این حرکت علمی-فرهنگی حمایت کرده اند.
در این فراخوان مهلت معرفی آثار تا ۹ شهریور ۱۴۰۱ در نظر گرفته شده و زمان برگزاری آیین اعطای جایزه مصطفی(ص) مهرماه ۱۴۰۲ است.
علاقه مندان برای ارتباط با دبیرخانه جایزه مصطفی(ص) با تلفن ۰۲۱۲۲۲۲۰۸۵۰ و دورنگار ۰۲۱۲۲۲۲۰۶۵۰ و پست الکترونیکی prize@mustafaprize.org تماس بگیرند. اطلاعات بیشتر در پایگاه اینترنتی جایزه مصطفی(ص) به نشانی www.mustafaprize.org در دسترس است.
به گزارش ایرنا، چهارمین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) مهرماه امسال همزمان با ولادت پیامبر اکرم (ص) برگزار و همراه با تندیس و لوح تقدیر به پنج برگزیده جهان اسلام اعطا شد.
پروفسور محمد صایِغ، پروفسور یحیی تَیَعْلاتی پروفسور محمدْ اقبالْ چودْری سه دانشمند برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص) متولد کشورهای لبنان، مراکش و پاکستان و ساکن کشورهای اسلامی بودند. پرفسور زاهد حسن متولد بنگلادش و پرفسور کامران وفا متولد ایران برگزیدگان غیر مقیم کشورهای اسلامی بودند.
این جایزه هر دو سال یکبار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا میشود و با شناسایی، معرفی و تقدیر شایسته از برترینهای علم و فناوری در جهان اسلام، علمآموزی و پژوهش را در جوامع اسلامی ترویج و تشویق میکند. اولین دوره جایزه مصطفی(ص) دی ماه ۱۳۹۴ برگزار شد.