تهران- ایرنا- رییس فدراسیون قایقرانی گفت: برای موفقیت در المپیک‌ها یک راهبرد بلند مدت طراحی شده که تمام ورزشکاران را تحت پوشش قرار می دهد. در این راهبرد نگاه تک جنسیتی نداریم.

به گزارش ایرنا، قایقرانی از فدراسیون‌هایی بود که در سال ۱۴۰۰ فراز و نشیب‌های زیادی را تجربه کرد. چالش‌هایی که برخی به خاطر مشکلات اقتصادی بود و برخی دیگر در نتیجه شیوع و فراگیری ویروس کرونا به وجود آمد. اعزام چهار قایقران به بازی‌های المپیک و پارالمپیک توکیو، اعزام ورزشکاران به مسابقات انتخابی المپیک، مسدود شدن حساب فدراسیون، توقیف قایق‌های خریداری شده در گمرک، مسدود شدن حساب‌های رییس فدراسیون و تلاش برای استخدام مربی خارجی از مهمترین این چالش‌ها بود.

علیرضا سهرابیان روز دوشنبه گفت وگو با خبرنگار ایرنا سال ۱۴۰۰ را سالی پر فراز و نشیب قلمداد کرد و گفت: با وجود تمام این مشکلات که در مسیر قایقرانی به وجود آمد، اما از سختی‌ها عبور کردیم و برنامه بلند مدت برای توسعه این رشته در دستور کار قرار گرفته است.

متن کامل این مصاحبه به شرح زیر است:

عملکرد فدراسیون قایقرانی در سال ۱۴۰۰ را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

برای ارزیابی عملکرد ۲ روش وجود دارد، نخست ارزیابی عملکرد هیات‌ها، کادر فنی و کمیته‌های زیر نظر این فدراسیون است که به عنوان رییس فدراسیون عملکرد آنان را مورد ستایش قرار می‌دهم و بابت تمام تلاش‌هایی این یک سال و همکاری با فدراسیون از آنان تشکر می‌کنم. اما عملکرد کلی فدراسیون نیاز به نظر کارشناسان و مسوولان ورزش ایران دارد و من نمی‌توانم در این زمینه نظر بدهم. باید بگویم ما با توجه به داشته‌های خود گام‌های مهمی را برداشتیم و در این زمینه نیز وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک یار و یاور ما بودند. بدون شک کاستی‌هایی وجود دارد و برای تکمیل آن باید بیشتر تلاش کنیم اما در مجموع عملکرد نفرات و زیر مجموعه‌های فدراسیون قابل ستایش است.

در سال المپیک، ملاک موفقیت کسب مدال المپیک بود؛ از نظر شما ملاک موفقیت قایقرانی چه می‌تواند باشد؟

در توکیو چهار نماینده در بازی‌های المپیک و پارالمپیک داشتیم و نگاه به این ورزشکاران یکسان بود. نازنین ملایی بهترین عملکرد قایقرانی در ادوار المپیک را برای ایران ثبت کرد و علی آقامیرزایی نیز نتایج خوبی گرفت. در بخش پارالمپیک قایقرانان نیز عملکرد چشمگیری داشتند اما این ملاک ارزیابی نیست. باید به مشکلات این فدراسیون و چگونگی گذر از آن نیز توجه شود. زمانی فدراسیون را تحویل گرفتم که بدهی‌ زیادی داشت و حتی در سال ۱۴۰۰ کار به مسدود شدن حساب‌های شخصی من کشید. حساب‌های فدراسیون نیز به خاطر بدهی گذشته مسدود شد.

قایق‌های خریداری شده توسط فدراسیون در گمرک توقیف شدند. در این شرایط ما باید تلاش می‌کردیم. فدراسیونی که چندین رشته آبی را تحت پوشش قرار دارد مستحق این برخوردها نیست. در امواج متلاطمی بودیم که تنها با کمک خانواده قایقرانی به ساحل آرامش رسیدیم. چه کسی از مشکلات این فدراسیون باخبر است. چرا باید پولی که متعلق به دختران و پسران این رشته است به خاطر بدهی گذشته توقیف شود؟

حساب شخصی خودتان هم مسدود شد؟

بله حساب من نیز به خاطر فدراسیون مسدود شد نمی‌دانم چرا باید حساب شخص مسدود شود. خانواده من نیز به خاطر بدهی‌های فدراسیون آسیب دیدند. آیا با این شرایط کار کردن راحت بود و باید انتظار موفقیت در المپیک و پارالمپیک را داشته باشیم؟

برخورد شما با این مشکلات و برخی از کسانی که در مسیر توسعه رشته قایقرانی سنگ‌اندازی می‌کردند چه بود؟

در پایان سال ۱۴۰۰ برای تمام آن افراد آرزوی سلامت روحی را دارم. البته بودند کسانی که به ما دست یاعلی دادند و کمک کردند. از تمام این عزیزان نیز کمال تشکر را دارم.

اما با وجود مشکلات مالی برنامه‌های خوبی در فدراسیون اجرا شد و قایق‌ها نیز در نهایت آزاد شدند؟

در مدیریت تسلیم شدن در برابر مشکلات معنا ندارد، من نیز تمام تلاش خود را انجام دادم و از سوی افراد و مسوولان مختلف کمک‌هایی برای ترخیص این قایق‌ها انجام شد. البته نباید از نقش مثبت رسانه‌ها گذشت، چرا که در برجسته‌سازی مشکلات و رساندن آن به گوش مسوولان نقش زیادی داشتند. در سال ۱۴۰۰ رسانه بازوی ما در غلبه بر مشکلات بود. اکنون و با تلاش‌های انجام شده توانستیم بسیاری از مشکلات مالی و اداری فدراسیون را برطرف کنیم و در حال تدوین یک برنامه بلند مدت برای حضور موفق در المپیک ۲۰۲۴ پاریس و ۲۰۲۸ لس آنجلس هستیم.

استخدام مربی برزیلی در راستای این برنامه بود؟

بله یکی از برنامه‌های ما مجهز بودن به دانش روز است. قایقرانی هم به امکانات و وسایل روز نیاز دارد و هم باید مجهز به دانش روز باشد. پدرو سنا از مربیان شناخته شده جهان است و ما با او یک همکاری بلند مدت داریم. مربیان جوان با تحصیلات دانشگاهی اکنون در کنار سنا هستند و برنامه‌های وی را در رشته‌های مختلف در ۲ بخش المپیکی و پارالمپیکی اجرا خواهند کرد. در نظر داریم با استفاده از دانش پدرو سنا و کلاس‌های دانش افزایی با حضور مدرسان خارجی، مربیان خوبی را تربیت کنیم. این مربیان سرمایه آینده فدراسیون قایقرانی هستند.

برونداد برنامه بلند مدت فدراسیون چه زمانی مشخص خواهد شد؟

برای موفقیت در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس و ۲۰۲۸ لس‌آنجلس برنامه داریم و امیدوارم مردم ایران در چند سال آینده نتیجه این برنامه‌ها را ببینند. ما نباید از علم روز عقب باشیم و این نیاز به حمایت دارد. قایقرانی رشته‌ای پرمدال در المپیک است و سرمایه گذاری کشورهای دیگر در این رشته متفاوت از رشته‌های دیگر است.

در سال ۱۴۰۰ مانند سال پیش از آن شیوع و گستردگی کرونا بر روی برنامه‌ها تاثیر گذاشت؟

در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۹ تمرینات بهتر برگزار شد اما همه چیز تحت تاثیر کرونا بود. این ویروس و شیوع آن هزینه‌های زیادی به ورزش تحمیل کرد و فدراسیون قایقرانی نیز آسیب‌هایی دید. البته تمام تلاش ما از مهرماه سال ۱۳۹۹ آن بود که لیگ و تمرینات به صورت منظم برگزار شود و حتی برای مسابقات رشته‌های مختلف پخش تلویزیونی گرفتیم. این یک کار خوب و انگیزه‌بخش بود. پخش تلویزیونی می‌تواند به جذب حامی مالی کمک کرده و به انگیزه‌ای برای کسانی تبدیل شود که دوست دارند در رشته قایقرانی فعالیت کنند.

قایقرانی از فدراسیون‌هایی است که توسعه متوازن در ۲ بخش زنان و مردان آن رخ داده است.

جامع آماری قایقرانی تک جنسیتی نیست بلکه یک نگاه متوازن در ۲ بخش زنان و مردان وجود دارد. همه ورزشکاران را با یک چشم نگاه می‌کنیم و در زمان استخدام پدرو سنا تاکید بر آن بود که بر فعالیت رشته‌های مختلف نظارت داشته باشد. حتی بین ورزشکاران المپیکی و پارالمپیکی تفاوتی نیست. قایقرانی زنان در ایران رشد چشمگیری دارد و سهمیه‌های المپیک و پارالمپیک به صورت مساوی بین آنان تقسیم شد. تمام وسایلی که خریداری و از گمرک ترخیص شد در اختیار بانوان قرار گرفته و این نشان می‌دهد که نگاه ما تک جنسیتی نیست.

برنامه سال جاری فدراسیون چیست؟

در نخستین روزهای سال تیم‌ ملی و پاراقایقرانی به مسابقات قهرمانی آسیا در تایلند اعزام شد. همچنین تمرینات باید به صورت مستمر ادامه داشته باشد تا بتوانیم در بازی‌های آسیایی و پاراآسیایی سهمی در ارتقا جایگاه ایران در جدول توزیع مدال‌ها داشته باشیم.