شهرکرد - ایرنا - سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری چهارمحال‌ و بختیاری با بیان اینکه کار در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی باید از شعار خارج شود، گفت: مدیرانی که دغدغه فرهنگ و مسائل اجتماعی را ندارند جای فعالیت در دولت سیزدهم را نیز نخواهند داشت.

به گزارش ایرنا، محسن حسین‌میرزایی روز شنبه در نشست کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده چهارمحال و بختیاری افزود: این گونه نشست‌ها که در رابطه با مسائل فرهنگی و اجتماعی است از جمله نشست‌های مهم در هر استانی به شمار می‌رود و اگر تاکنون در این راستا کم‌کاری و کم‌توجه‌ای صورت گرفته است، باید رویه‌ها تغییر کند.

وی با یادآوری اینکه وجود آسیب‌های اجتماعی نشان‌دهنده آن است که به درستی به این مسائل پرداخته نشده است، تصریح کرد: امور اداری و سازمانی در یک طرف ماجرا قرار دارند اما باید برای حل مسائل موجود، کارها از شعار خارج شده و مدیران دلسوزانه ورود پیدا کنند.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار پرداختن به مسائل فرهنگی و اجتماعی و در اولویت قرار دادن آن‌ها را از سفارش‌های مقام معظم رهبری بیان کرد و ادامه داد: نشست‌هایی که برای این گونه مباحث برگزار می‌شود برای آن است که کار فوق‌العاده و تحول‌آفرین در این حوزه انجام شود و مدیران دستگاه‌های اجرایی باید در این نشست‌ها حضور فعال داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه بدون حضور مدیران دستگاه‌ها در نشست‌های کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده نمی‌توان به نتیجه مطلوب رسید، تصریح کرد: لازم است فعالیت و اقدامات کمیته‌های زیرمجموعه کارگروه نیز ارزیابی شود و اگر اجرای اموری معطل مانده است، مسوول مربوطه پاسخگو باشد تا بتوان برای اختصاص صحیح اعتبارات نیز تصمیم‌گیری مناسبی انجام داد.

حسین‌میرزایی توجه به آمارهای حوزه آسیب‌های اجتماعی و ارائه راهکار برای کنترل و کاهش آن را ضروری خواند و افزود: در نشست‌های کارگروه نباید تنها به طرح مساله پرداخت بلکه باید برای این مسائل اولویت‌بندی صورت بگیرد و راهکارها و برنامه‌های عملیاتی نیز ارائه شود.

وی یادآور شد: آسیب‌شناسی برنامه‌های اجرا شده در حوزه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده گذشته نیز باید در دستور کار قرار گیرد تا اگر نتیجه‌ای حاصل نشده است، علت آن مشخص شود و در روند اجرایی تجدیدنظر مناسب صورت بگیرد.

سرعت بخشی در تدوین برنامه‌های عملیاتی حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری نیز در این نشست با بیان اینکه سه گروه کاری در مجموعه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان با مسوولیت دانشگاه علوم پزشکی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر امور زنان و خانواده تشکیل شده است، گفت: در مجموع ۳۰ وظیفه برای گروه‌های کاری مشخص شده که لازم است هر یک از دستگاه‌های زیر مجموعه این گروه‌ها، برنامه عملیاتی خود را برای اجرا در سال ۱۴۰۱ با توجه به این وظایف هر چه سریع‌تر تدوین کند.

شهرام خواجوی افزود: برای دست یافتن به خروجی مناسب و راهکارهای عملیاتی لازم است جلسات کمیته‌ها و گروه‌های کاری به طور منظم برگزار شود.

وی بر لزوم انسجام بین بخشی و ارتباط‌گیری کمیته‌ها با یکدیگر برای اجرای برنامه‌ها تاکید کرد و ادامه داد: اگر چه بخشی از برنامه‌ها وابسته به اختصاص اعتبارات است اما عمده آن‌ها جزئی از ماموریت های ذاتی دستگاه‌هاست که باید به شکلی بهتر برای هماهنگی در اجرای آن‌ها برنامه‌ریزی شود.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری به فعال شدن نظام رصد اجتماعی نیز اشاره کرد و یادآور شد: با استفاده از این نظام، آمار و اطلاعات مربوط به حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی به روزتر می‌شود و می‌توان برنامه‌های عملیاتی مناسب‌تری را به اجرا گذاشت.

به گزارش ایرنا، مسوولین و کارشناسان حاضر در این نشست درخصوص لزوم بازنگری در ملاک جمعیتی برای اختصاص اعتبارات حوزه آسیب‌های اجتماعی، تفکیک اعتبارات حوزه زنان و رسیدگی هر چه بهتر به آسیب‌های این بخش جمعیتی، دوری کردن از اقدامات جزیره‌ای و به‌کارگیری ظرفیت‌های دستگاه‌های همسو برای اجرای اقدامات فرهنگی و شناسایی آسیب‌های روحی و روانی ناشی از کرونا بین دانش آموزان، نظراتی را ارائه کردند.