تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۸

ایلام - ایرنا - جوانی نقطه حد فاصل کودکی و بزرگسالی است که صندوقچه‌ای سرشار از توان، تهوّر، تجارب و ره‌توشه‌ای مطمئن و مکفی برای عبور از فراز و فرودهای زندگی محسوب می‌شود که باید خرج تعالی و توسعه روحی و جسمی افراد شود.

به گزارش ایرنا، به اعتقاد عالمان علوم انسانی و اجتماعی نوجوانی و پس از آن جوانی بهاری است بلند و برافروزنده که فاخته فرزانگی بر شاخسار آن می‌نشیند و جاذبه جهان را می‌نگرد و آن را  از نور نظر خود عبور داده و جلوه‌های جذاب تربیت الهی و مقام و منزلت‌ انسان را به خالق هستی‌بخش عالم نزدیک می‌کند.

نیرویی که برای انفجار لحظه شماری می‌کند تا از احساس عشق و خشم خود متنعم شده و از میوه درخت عقل و معرفت بهره گیرد، هرچند دوران جوانی پلکان پیری است و ایام کهنسالی نیز تکیه‌گاه مستحکمی برای جوانی تلقی می‌شود اما جوانان ناامید زودتر پیر می‌شوند و پیران امیدوار همیشه جوانند.

حضرت علی‌اکبر(ع) فرزند حضرت ابا عبد الله الحسین(ع) است که بخاطر نهایت ایثار و شهامت اعجاز گونه‌ایکه در حادثه بی‌بدیل عاشورا بپا کرد به عنوان یک الگوی سازنده در ذهن زمان و حافظه تایخ جاودانه شده است، بر اساس اسناد و اوراق معتبر این جوان جهادگر در یازدهم شعبان سال ۳۳ هجری متولد شد و در ماجرای مقدس عاشورای حسینی(ع) سال ۶۱ هجری پس از خلق حوادث رنگارنگ و حماسه‌های قشنگ به شهادت رسید.

به نقل از راویان متکثر و روایات متواتِر سیمای حضرت علی‌اکبر(ع) عین قُرص قَمَر و بسیار شبیه به صورت پیامبر(ص) بود بطوریکه امام حسین(ع) فرموده‌اند؛ "هرگاه دلم برای جد بزرگوارم حضرت محمد(ص) تنگ می‌شد به چهره فرزندم علی اکبر(ع) نگاه می‌کردم"، حضرت علی‌اکبر(ع) اولین کسی بود که در روز عاشورا به میدان رفت و طی چند یورش جوانمردانه تعداد زیادی از کفار منحرف را به درک رسانید، نقل است که این رزمنده رشید در اوج عطش از پدر تمنای مقداری آب کرد که سالار شهیدان خطاب به او چنین گفت؛ "فرزند دلبندم بخدا کام پدرت از کام پسرش خشک‌تر است برگرد که بزودی از دست جدم نبی اکرم(ص) آب گوارا خواهید نوشید".

او در نهایت ادب فرمود؛ "هم اکنون با چشم دل جد بزرگوارم را می‌بینم". آری؛ او در عنفوان جوانی در رکاب پدر و امام خود جانش را نثار نمود و دین اسلام و نهضت کربلا را قوام و دوام بخشید و به همین خاطر نیز در تقویم‌ جمهوری اسلامی میلاد مبارکش بعنوان روز جوان انتخاب و نامگذاری شده است.

جوانان ایران به فرزند شهید امام حسین(ع) اقتدا کردند و به امر حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری برای پاسداری از استقلال و آزادی و حفظ عزت ملی از جان مایه گذاشتند، شجاعت را به نهایت رسانده و با شمشیر شهامت دست ددمنشان را قطع و پای آنان را در لای گِل خشکاندند.

در سودای سهمگین هشت ساله دفاع مقدس پنج میلیون از جوانان ما از دالان داوطلبی و دایره داغ خطر گذشتند و لباس جهاد پوشیده و به نگهبانی از مرزهای مملکتی و آرمان‌های مکتبی پرداختند.

از مجموع ۲۲۰ هزار نفر شهید ناشی از جنگ تحمیلی ۱۹۸ هزار از این شهدا را جوانان تشکیل می‌دهند که علاوه بر جوانان مسلمان و شیعه، تعداد زیادی از ادیان مسیحی، زرتشتی، اقلیتی و مذاهب تشیع و تسنن نیز در بین این شهدا وجود دارد. این شهدا با تکیه بر الگوی الهی حضرت علی‌اکبر(ع) و پذیرش مطلق منویات رهبری عزیز انقلاب در قالب یک تکلیف شرعی و تقدیم جان شیرین خود استقرارنظام جمهوری اسلامی را تایید و اقتدار آن را در پهنه این جهان بی‌رحم تضمین کردند.

سربازان کوچک با صِغر سن و بسیجیان با بصیرت در مکتب علی‌اکبر(ع) تربیت یافتند و در زیر سایه پرچم سالار شهیدان به اعلی عِلیین صعود کردند و همدم اولیای خدا شدند. شهیدان همیشه جاوید ایران و استان شهیدپرور ایلام، همچون سردار صارم طهماسبی، سردار یادگار امیدی، سردار تکاور محمد کرمی، دکتر داریوش رضایی‌نژاد، مرتضی ساده‌میری، علی حیاتی، علی غیوری‌زاده و صحرایی از شاگردان مکتب سرخ حضرت علی‌اکبر(ع) بودند که آزادگی و ایثارگری را به منتها رساندند و در پاسداری از ایران اسلامی معرکه بپا کردند.

جوانان، این مجاهدان مهجور در نهایت مظلومیت و گمنامی با هدایت مقام معظم رهبری پس از پایان دفاع مقدس، لباس جهاد جنگی را با رخت جهاد علمی تعویض و در سنگر سازندگی به مصاف متجاوزان مخمل‌پوش رفتند، مقام معظم رهبری در تنظیم بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ۴۱ مرتبه به واژه جوانان اشاره کرده و با پندهای پدرانه عشق وطن را با آب ارادت بر لوح دل جوانان ترسیم و تصدیق کرده است.

با ناقوس پایان جنگ در مرداد ۶۷ ستیزه‌ای سنگین با ابزاری رنگین و میدان‌داری جوانان با مستکبران مکار جهان آغاز شد که عمق استراتژیک آن هزاران کیلومتر فراتر از مرزهای جغرافیایی ایران عزیز است، دراین میدان متوسع که شور جوانان و تجربه پیران درهم آمیخته بود، ناگفته‌های جنگ هشت ساله بیان و گفته‌های آن نیز بازخوانی شد.

همت بلند علی‌اکبران ایران، این آب و خاک را از گزند بدخواهان محفوظ، انقلاب اسلامی را به مرکز ثقل جبهه مقاوت تبدیل و کشور آرش تباران عاشق را به الگوی امنیت رسانید و این دیار را بعنوان نخستین کشور فضایی در جهان اسلام برتارک تاریخ پرافتخار این مرز و بوم به ثبت رساند.

جوانان به اوج رسیده در کنار پیران جهان‌دیده علی‌اکبروار با معجونی از تجربه و تعهد برای ترقی و تعالی جامعه خود آئینه‌داری می‌کنند، آنان مطلع‌اند که لذت درخت جوانی در این است که از او گل دانایی بچینیم و میوه مردانگی برداشت نمائیم، القصه؛ جوانان امروز پیران فردایند و پیران فردا نیز جوانان امروز. پس بیاییم پیر و جوان پاسدار عزت و امنیت کشور بوده و حرمت همدیگر را مراعات کنیم.

نگارش: سیدحرمت‌الله موسوی‌مقدم