به گزارش ایرنا، محمدعلی کاظمی، روز یکشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز اصفهان که به مناسبت هفته منابع طبیعی و آبخیزداری صورت گرفت، افزود: بیشترین آسیب این پدیده به مزارع، راه آهن، جادهها، زمینهای کشاورزی، محیط زیست، فرودگاهها، تجهیزات نظامی و منازل مسکونی وارد میشود.
وی ادامه داد: غیر از ضرر اقتصادی، آسیب رسیدن به سلامت مردم از دیگر موارد مهمی است که بدلیل پدیده بیابانزایی و انتشار گرد و غُبار باید بطور جدی مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان اضافه کرد: از پهنه ۱۰.۷ میلیون هکتاری استان ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۰ درصد را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل می دهد که بیشتر در نواحی شمالی و شرقی استان قرار دارد.
کاظمی تصریح کرد: مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی استان بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار و کانونهایهای بحرانی فرسایش بادی ۱.۵ میلیون هکتار مساحت دارد که ۱۶ کانون را به خود اختصاص داده است.
وی اظهار داشت: از سال ۴۲ که مطالعات و عملیات مقابله با بیابان بخصوص با نهالکاری و توسعه پوشش گیاهان مقاوم در مناطق کم بارش در استان آغاز شد تاکنون بالغ بر ۳۰۸ هزار هکتار از بیابانها بویژه در مناطق بحرانی نهالکاری شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان افزود: گونههای گیاهی مقاوم در مناطق بیابانی شامل تاغ، قره داغ، گز و آتری پِلِکس است که ۲ گیاه نخست بیشترین سهم را در طرح نهالکاری استان دارند.
کاظمی اضافه کرد: عملیات مالچ پاشی بعنوان دیگر راهکار تثبیت خاک و جلوگیری از انتشار ریزگردها تاکنون در ۳۱ هزار هکتار از اراضی بیابانی بحرانی استان انجام گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: مطالعات مرتبط با بیابان در یک میلیون هکتار از اراضی بیابانی استان انجام شده اما اجرای پروژه هایی مانند نهالکاری نیازمند تامین اعتبار کافی است.
در بازدید امروز که برخی از مدیران اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان نیز حضور داشتند از خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) مرکز اصفهان بدلیل همکاری مُداوم در اطلاع رسانی و فرهنگسازی درزمینه منابع طبیعی تقدیر شد.
۱۵ تا ۲۲ اسفند بعنوان هفته "منابع طبیعی و درختکاری" نامیده میشود.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان با ۲۸ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصههای منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل (معادل ۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع (معادل۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان (معادل۳۲ درصد) دربرگرفته است.
جنگلهای استان اصفهان بطور عمده در شهرستانهای فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارد.
استان اصفهان از نظر تقسیمبندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی، غرب و جنوب استان را شامل میشود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار میرود.