کرمانشاه - ایرنا - رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمانشاه از اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای رفع مشکل آب شرب کلانشهر کرمانشاه با پیگیری‌های ویژه استاندار و سازمان مدیریت خبر داد.

«حبیب الله وفایی» روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این اعتبار ویژه با دستور رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و به دنیال پیگیری های ویژه آقای امیری مقدم، استاندار کرمانشاه و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تخصیص پیدا کرده است.

وی توضیح داد: این مبلغ برای تکمیل فاز اضطراری تصفیه خانه و تامین آب شرب شهر کرمانشاه هزینه می شود که می‌تواند مشکل آب شرب مردم کرمانشاه را برطرف کند.

یکی از دستور کارهای اصلی «امیری مقدم» استاندار کرمانشاه از همان ابتدای مدیریت خود در استان، پیگیری مشکل خط انتقال سد گاوشان و تامین آب شرب پایدار و مطمئن برای شهر یک میلیون نفری کرمانشاه بود.

استاندار کرمانشاه بهمن ماه برای پیگیری و بررسی میدانی، تیم های کارشناسی را مامور رفع مشکلات خطوط انتقال آب شرب به کرمانشاه کرد و در ادامه پیگیری مستمر جذب اعتبار از مرکز را در دستور کار قرار داد.

در نتیجه این پیگیری ها، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه ۲۲ اسفند در جلسه هفتگی برنامه ریزی برای انتقال آب شرب کرمانشاه از سد گاوشان اظهار داشت: با توجه به تاکیدات مستمر استاندار برای انتقال آب شرب به کرمانشاه خوشبختانه طی چند مدت گذشته کارهای خوب و اثربخشی به همین منظور صورت گرفته و دستگاه های ذیربط همه پای کار بودند.

«منوچهر فخری» افزود: بزودی لوله های انتقال آب از سد گاوشان تست و جهت تسریع در رفع مشکل بی آبی در اختیار شرکت آب و فاضلاب شهری قرار خواهد گرفت.

کاهش فشار و قطعی آب شرب در بیشتر محلات کلانشهر کرمانشاه از معضل های قدیمی مرکز استان بوده که اکنون امید می رود با اقدامات صورت گرفته تا حدود زیادی از مشکلات گذشته رفع شود.

به گزارش ایرنا، براساس برنامه‌ریزی‌های بلندمدت انجام شده سالانه حدود ۶۳ میلیون متر مکعب معادل ۲ هزار لیتر در ثانیه آب شرب کرمانشاه توسط سد گاوشان تامین خواهد شد.

فاصله‌ سد گاوشان تا شهر کرمانشاه حدود ۹۰ کیلومتر است که ۲۰ کیلومتر آن در قالب تونل و ادامه آن به‌صورت ۷۰ کیلومتر خط انتقال ایجاد شده‌ است.

از سال ۹۲ تاکنون به منظور تامین آب شرب شهر کرمانشاه حدود هزار لیتر بر ثانیه آب سدگاوشان تحویل تصفیه خانه شهید نظری این شهرستان شده است.

شهرستان کرمانشاه بیش از نیمی از جمعیت ۲ میلیون نفری استان را در خود جای داده و بزرگترین شهرستان کشور با پنج بخش است.

 سرانه مصرف آب شرب در شهر کرمانشاه ۵۳ لیتر بیشتر از میانگین کشوری یعنی ۲۲۳ لیتر در شبانه‌روز است.

استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه ۵۴۰ هزار مشترک آب دارد که از این تعداد بیش از ۳۰۰ هزار مشترک مربوط به کلانشهر یک میلیون نفری کرمانشاه است.