تهران- ایرنا- معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مجلس با تصویب و قانونی کردن سهم ورزش از مالیات بر ارزش افزوده گفت: این یک تحول بزرگ در ورزش ایران است و می‌تواند در توسعه زیرساختی و قهرمانی فدراسیون‌های هدف تحول ایجاد کند.

به گزارش ایرنا، براساس ماده ۹۴ برنامه پنج ساله ششم توسعه دولت مکلف است بیست و هفت صدم درصد از کل نه درصد مالیات بر ارزش افزوده را برای توسعه ورزش مدارس، ورزش همگانی، فدراسیون بین‌المللی ورزشهای زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی، ورزش روستایی و عشایری، ورزش بانوان و زیرساختهای ورزش به‌ویژه در حوزه معلولان و جانبازان اختصاص دهد. این مبلغ در ردیف‌های مربوط به وزارت ورزش و جوانان و وزارت آموزش و پرورش در بودجه سنواتی پیش‌بینی می‌شود و پس از مبادله موافقت‌نامه در اختیار این وزارتخانه‌ها قرار می‌گیرد.

این بند از برنامه ششم توسعه با تصویب در مجلس شورای اسلامی به قانون تبدیل شد و اکنون فدراسیون‌های هدف منتشر میزان حق سهم خود از این بودجه هستند.

«صادق ستاری‌فرد» در گفت وگو با خبرنگار ایرنا ضمن تشکر از مجلس شورای اسلامی برای تبدیل کردن این ماده از برنامه ششم توسعه به قانون اظهار کرد: این یک کار بزرگ و کمک شایانی به ورزش در فدراسیون‌های هدف است. فدراسیون ورزش دانش‌آموزی نیز از این بودجه بهره مند خواهد شد البته هنوز میزان آن مشخص نیست اما تصویب این ماده نشان  از توجه ویژه دولت و مجلش شورای اسلامی به توسعه ورزش همگانی و قهرمانی است. سهم فدراسیون‌ها از این بودجه می‌تواند قابل توجه باشد و این بودجه در بخش‌هایی مانند زیرساختی و استعادیابی مورد استفاده قرار گیرد.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در زمینه راهزنی برای میزان این بودجه در بخش ورزش دانش‌آموزی افزود: خوشبختانه این بودجه تصویب شده اما هنوز سهم ورزش دانش‌آموزی مشخص نیبست. باید سهم فدراسیون دانش‌آموزی و سهم وزارت ورزش مشخص شود. امیدوارم از سهم ورزش از مالیات بر ارزش افزوده، یک چهارم (۲۵ درصد) برای ورزش دانش‌آموزی پیش‌بینی کنند. زیرا شیوع و فراگیری کرونا در ایران هم تحرک را کم کرد و هم سلامت دانش‌آموزان را در خطر قرار داده است. امیدوارم با دریافت ۲۵ درصد از این بودجه بتوانیم راهکارهایی برای سلامت دانش‌آموزان در نظر بگیریم.

وی این را هم افزود: آنچه مهم است سرمایه گذاری در بخش ورزش دانش‌آموزی است که موجب ترویج سلامت در نسل آینده می شود. هزینه در این بخش موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی و بدنی خواهد شد و سلامت دانش‌آموزان و نسل آینده را تضمین خواهد کرد. توسعه ورزش دانش‌آموزی یکی از مهمترین اصول سند تحول آموزش و پروش است و ورزش در بعد تربیتی و استعدادیابی محسوب می‌شود.

رییس مجمع انتخاباتی فدراسیون وزنه‌برداری این را هم گفت: توسعه ورزش و توجه به سلامت دانش‌آموزان شعار نیست بلکه یک رویکرد جدی است. فدراسیون دانش‌آموزی به عنوان یکی از بازوهای اجرایی این سیاست در این راهبرد نقش مهمی دارد. همچنین باید به معلمان تربیت بدنی توجه ویژه‌ای شود زیرا معلمان تربیت بدنی  افسران پیشرفت نطام ورزش کشور به شمار می‌روند.