به گزارش خبرنگار تئاتر ایرنا، مراسم اختتامیه هجدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان عصر یکشنبه به علت کرونا و نیز رعایت شیوهنامههای بهداشتی به شکل برخط برگزار شد.
در بیانیه هیأت داوران این رویداد هنری تاکید شده بود: داوران به دلیل محدودیتهای کرونایی ناگزیر بودند نمایشها را از روی فیلم داوری کنند.
در این بیانیه همچنین به ضرورت توجه به دغدغههای کودکان و نوجوانان، مسائل زنان و چالشهای اجتماعی از سوی داوران اشاره شده است.
کیفیت پایین سطح بازیگری زنده و عروسکی در سطح عمومی جشنواره، نیاز گروههای نمایشی به آموزش، راهنمایی و مشاوره مستمر و لزوم توجه مسئولان به روند رو به گسترش شیوههای نمایش و اجرای آنها از دیگر مواردی است که در بیانیه داوران این دوره بیان و بر آسیبشناسی، رفع موانع و راههای تقویت آن اشاره شده است.
هیأت داوران متشکل از حسن دادشکر پیشکسوت تئاتر کودک و نوجوان، آزاده پورمختار بازیگر، عروسکگردان و گوینده عروسکی و سامی صالحیثابت کارگردان و مدرس تئاتر، برگزیدگان بخشهای صحنهای (زنده - عروسکی) و بخش نمایشنامهنویسی را معرفی و در بخش نمایش کتابخانهای از طرحها و ایدههای منتخب قدردانی کردند.
هیأت داوران این جشنواره در بخش نمایشنامهنویسی سه اثر را به عنوان برگزیده، دو اثر را شایسته قدردانی و سه اثر دیگر را شایسته قدردانی برای پرداختن به ادبیات فارسی معرفی کردند.
در بخش نمایش صحنهای (زنده - عروسکی) دو اثر به عنوان نمایش برگزیده، دو اثر برگزیده اول و دوم بازیگری و یک اثر شایسته قدردانی بازیگری، دو اثر برگزیده اول و دوم عروسکگردانی و یک اثر شایسته قدردانی عروسکگردانی، یک اثر متن برگزیده نمایشنامه و یک اثر به عنوان نمایش برگزیده کارگردانی و یک اثر شایسته قدردانی کارگردانی معرفی شدند.
همچنین در بخش نمایش صحنهای هجدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون، یک نمایش به عنوان برگزیده و یک اثر شایسته قدردانی طراحی و ساخت عروسک و دو اثر به عنوان برگزیده طراحی صحنه انتخاب شدند.
لوح سپاس و جوایز برگزیدگان و شایستگان قدردانی بهزودی به هنرمندان برگزیده تهران و دیگر استانهای ارسال خواهد شد.
به گزارش ایرنا، هجدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سال ۱۳۹۸ آغاز به کار کرد و تا پایان سال ۹۸ مرحله استانی آن برگزار شد.
قرار بر آن بود فروردین ۱۳۹۹ مراسم پایانی این جشنواره به میزبانی استان خوزستان برگزار شود اما این مراسم به دلیل شیوع بیماری کرونا در کشور لغو شد. در سال ۱۴۰۰ نیز به دلیل محدودیتها و موانع، تلاش برای برگزاری مراسم پایانی به شکل حضوری، به نتیجه نرسید و در نهایت داوری مرحله کشوری این جشنواره به شکل مجازی و بر اساس فیلمهای ارسالی از ۱۵ نمایش انجام شد.
دبیرخانه هجدهمین جشنواره هنرهای نمایشی اظهار امیدواری کرده در سال ۱۴۰۱ با بهبود نسبی اوضاع و شرایط، امکان اکران عمومی نمایشهای برگزیده در تهران و استانها فراهم شود.