به گزارش ایرنا، امین مرادی روز دوشنبه در نشست خبری اظهار داشت: نیمه شعبان در بین مردم کُرد به نام "شب برات" مشهور است و هر سال در این ایام برنامههای مختلفی در مساجد، تکایا و منازل مردم با محوریت ساز دف و نوای دلنشین مولودی خوانان در قالب ابیاتی عارفانه برگزار می شود.
وی افزود: امسال مصادف شدن این روز مبارک و همچنین فرارسیدن عید نوروز فرصتی شد تا در یک همکاری بین دستگاهی در استان و کمیسیون ملی یونسکو ایران ویژه برنامه اجرای همنوازی دف نوازان کردستانی در قالب یک گروه ۳۰۰ نفره با مداحی سید بهاء الدین حسینی و سیدعلاء الدین یاسینی در تهران برنامه ریزی شود.
رییس حوزه هنری کردستان اضافه کرد: این برنامه با حمایت استانداری کردستان و کمیته ملی یونسکو، همراهی شهرداری سنندج، حوزه هنری، صداوسیمای مرکز کردستان و دیگر دستگاههای اجرایی امروز دوشنبه ساعت ۱۴ تا ۱۷:۳۰ در ورودی کتابخانه ملی در تهران برگزار می شود.
وی در ادامه با اشاره به همنوازی هزار دف نواز سنندجی در سال ۱۳۹۶ و انتخاب سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی گفت: دف از جایگاه ویژهای در استان برخوردار است و دف و دف نوازی یک مشخصه ویژه مردمان کردستانی محسوب می شود.
مرادی یادآور شد: افراد حاضر در این کاروان از زبده ترین دف نوازان کردستانی محسوب می شوند و هنرمندان شناخته شده و توانمندی در این کاروان حضور دارند که در این اجرا، ضمن اجرای مقامهای خانقاهی، قدرت همنوازی و وحدت در اجرا را به نمایش می گذارند.
نخستین کاروان نوروزی تاریخ و تمدن باختر ایران زمین از دوشنبه ۲۳ اسفند در تهران آغاز و به ترتیب در روزهای سه شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه ۲۶ اسفند در شهرهای همدان، کرمانشاه و سنندج جهانشهرهای ایرانی با حضور هنرمندانی مطرح کشوری و مهمانانی از داخل و خارج از کشور برگزار می شود.