تهران- ایرنا- مدیر شبکه رادیویی «گفت وگو» ضمن معرفی برنامه‌های این شبکه به مناسبت جشن آغاز سال ۱۴۰۱ از ویژه برنامه‌های نخبگانی و متنوع خبر داد و گفت: این ویژه برنامه‌ها طوری طراحی و تولید می‌شوند که هم شعار این شبکه یعنی «صدای اندیشه‌ها» محقق شود و هم عموم مردم ایران در این ایام، پرنشاط باشند.

رضا کوچک زاده تهمتن در گفت و گو با خبرنگار رادیو و تلویزیون ایرنا درباره ویژه برنامه تحویل سال رادیو گفت وگو تصریح کرد: بهار اینجاست به لحظات پایانی سال ۱۴۰۰ و آغاز سال ۱۴۰۱ اختصاص دارد. این برنامه که به طور زنده از ساعت ۱۶ روز یکشنبه ۲۹ اسفند روی آنتن خواهد رفت، سعی دارد تا نیازهای مختلف مخاطب برای چنین مناسبتی را تأمین کند. در این برنامه با توجه به ذائقه مخاطب عام و همچنین علائق نخبگان، ایجاد فضای مفرح و دلنشین در هنگام تحویل سال نو از یک طرف و پرداختن به ساحت های فرهنگی و ادبی مرتبط با این لحظات، محور خواهد بود.

وی افزود: مرور تاریخ ادبیات در ۱۰۰ سال گذشته، یکی از موضوعات برنامه تحویل سال رادیو گفت‌وگو خواهد بود؛ اتفاقات مهم تاریخی در قرن اخیر، تقدیر از چهره های فرهنگی، هنری و علمی، گرامیداشت ایثارگران جنگ تحمیلی و خانواده های مدافعان حرم و مدافعان سلامت و گرامیداشت نوروز و زبان و ادبیات فارسی در کشورهای افغانستان، تاجیکستان و ترکمنستان نیز از دیگر موضوعات این برنامه است.

کوچک زاده ادامه داد: برنامه پا به پای بهار از ۲۸ اسفند تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ از ساعت ۱۷ تا ۱۹ به طور زنده تلاش می کند گفتگوهای مناسبی با چهره های فرهنگی، هنری و علمی کشور داشته باشد.

مدیر رادیو گفت‌وگو راهی که آمده ایم را از دیگر ویژه برنامه های نوروزی این شبکه معرفی کرد و گفت: این برنامه در قالب برنامه های ترکیبی، با هدف آگاه سازی جامعه در خصوص پیشرفت های علم و فناوری کشور در سال ۱۴۰۰ در تعطیلات پیش رو هر روز از ساعت ۱۵:۳۰ به مدت ۲۰ دقیقه پخش خواهد شد. به همین منظور روسای دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور در این برنامه حضور پیدا خواهند کرد. علم آموزی، سند چشم انداز ۱۴۰۴، نقشه جامع علمی کشور و سند پنج ساله ششم توسعه کشور، از محورهای موضوعی برنامه راهی که آمده ایم است.

کوچک زاده از پخش یک برنامه علمی دیگر به مناسبت آغاز فصل بهار از رادیو گفت‌وگو خبر داد و افزود: روزنه بهاری یک مجله علمی نوروزی است که از آغاز تا پایان تعطیلات نوروزی هر روز از ساعت ۱۰ به مدت ۲۰ دقیقه پخش می شود. این برنامه دو موضوع را مدنظر قرار داده است؛ یکی علم و دیگری معرفی نقاط قوت علمی استان ها با توجه به اینکه پتانسیل های بومی علمی استانها بسیار اهمیت دارد. روزنه بهاری همچنین در قالب یک مجله جذاب علمی به معرفی گردشگری استان ها نیز می پردازد. فیزیک در دنیای امروز، هم دانشگاهی سلام، همسفر، روانشناسی بهار و کارت پستال صوتی (معرفی آیین های نوروزی استان ها) ازجمله بخش های متنوع این برنامه است.

وی درباره برنامه نوروزی رادیو گفت‌وگو با موضوع روان‌شناختی نیز گفت: برنامه حال خوب از اول تا ۱۳ فروردین سال آینده هر روز از ساعت ۱۱ به مدت ۲۵ دقیقه روی آنتن خواهد رفت. این برنامه در هر قسمت با استفاده از نظر یک روانشناس راهکارهایی برای داشتن حال خوب مطرح می کند.

کوچک زاده ادامه داد: روایت باران عنوان ویژه برنامه رادیو گفت‌وگوست که به روایت جهادگران سلامت می پردازد و در ایام نوروز، هر روز از ساعت ۱۱:۳۰ به مدت ۲۰ دقیقه پخش می شود. در این مجله به گفت و گو با جهادگران سلامت در ایام کرونا پرداخته می شود ولی در قالب یک مجله جذاب از سه دیدگاه، این جهادگران معرفی می شوند. در بخش گفت و گو با جهادگران معرفی شده از سوی بسیج گفت و گو می کنیم، در بخش دوم و در قالب یک آیتم پنج دقیقه ای با خبرنگاران حوزه سلامت از سراسر کشور صحبت می کنیم و از خاطراتشان می گویند و در بخش سوم مصاحبه ای با کادر بهداشت و درمان انجام می گیرد و آنها از خاطراتشان در این حوزه می گویند. در ایام کرونا سه قشر کادر بهداشت و درمان و جهادگران سلامت و خبرنگاران حوزه سلامت در مواجهه مستقیم با کرونا قرار داشتند و ما به سراغ آنها می رویم تا بتوانیم خدمات آنها را به خوبی معرفی کنیم.

به گفته مدیر رادیو گفت وگو، گذر فرهنگ از دیگر ویژه برنامه های این شبکه در نوروز ۱۴۰۱ است که در ایام نوروز از ساعت ۱۹ به مدت ۲۰ دقیقه با حضور کارشناسان فرهنگی و هنرمندان، مهم‌ترین رویدادها و اتفاقات فرهنگی-هنری سال ۱۴۰۰ بررسی و تحلیل می‌شود. علاوه بر بررسی وضعیت فرهنگ و هنر، این برنامه به موضوعات دیگری چون آسیب شناسی اتفاقات فرهنگی سال اخیر و طرح رهنمود برای سیاستگذاری بهتر برای سال جدید خواهد پرداخت.

کوچک زاده همچنین درباره برنامه فرهنگ بدون مرز هم گفت: این برنامه که هدفش آشنایی با آیین نوروز در کشورهای تمدن ایرانی است نیز از ابتدای سال جدید هر روز از ساعت ۱۵ به مدت ۲۰ دقیقه پخش خواهد شد. گفت‌وگو با رایزنان سابق و فعلی فرهنگی در خصوص نحوه برگزاری آیین نوروزی در کشورها، آشنایی با فرهنگ نوروز ایرانیان و جایگاه آن در کشورها و میزان اهتمام نمایندگی های فرهنگی ایران در بسط و گسترش آیین های ایران، از محورهای این برنامه است.

مدیر رادیو گفت و گو با اشاره به اینکه برنامه ایران قرن پانزده یکی از ویژه برنامه های این شبکه است که در ایام سال هم ادامه خواهد داشت گفت: این ویژه برنامه که با آغاز قرن جدید شروع به کار کرده در ایام نوروز به بررسی مهمترین چالش های کشور در قرن جدید و بیان راهکارها خواهد پرداخت و از ۲۸ اسفند تا پایان تعطیلات نوروز هر روز ساعت ۱۴:۳۰ به روی آنتن می رود.

وی ادامه داد: راویان نور عنوان یکی دیگر از ویژه برنامه های نوروزی رادیو گفت‌وگو است که با پرداختن به میراث ماندگار فرهنگی و اجتماعی هشت سال دفاع مقدس از اول فروردین سال ۱۴۰۱ هر روز ساعت ۱۱ در ۱۳ قسمت ۲۵ دقیقه ای پخش خواهد شد. تحلیل و بررسی سفرهای مردم به مناطق عملیاتی جبهه های دوران دفاع مقدس تحت عنوان راهیان نور تبیین ویژگی‌های اقلیمی مناطق عملیاتی و ارتباط آن با سبک مبارزه رزمندگان، تبیین اهمیت استراتژیک مناطق عملیاتی و نکوداشت سلحشوری فرماندهان در مناطق عملیاتی از دیگر محورهای رهروان است.

کوچک زاده افزود: ویژه برنامه نوروزی بر بال‌های سیمرغ که با هدف بررسی جشن نوروز، فروردین و بهار در ادبیات فارسی از گذشته تا به حال می پردازد، در تعطیلات آغاز سال جدید طی ۱۳ قسمت ۲۵ دقیقه ای هر شب از ساعت ۲۱:۳۰ روی آنتن رادیو گفت‌وگو می رود.

وی همچنین برنامه راه اینجاست را از دیگر ویژه های نوروزی این شبکه رادیویی در نوروز ۱۴۰۱ معرفی کرد و گفت: این برنامه که از ابتدای سال جدید تا ۱۳ فروردین هر روز از ساعت ۱۶:۳۰ به مدت ۲۰ دقیقه پخش خواهد شد، با حضور نخبگان و اساتید دانشگاه به بررسی ابعاد و زوایای گوناگون بیانیه گام دوم انقلاب خواهد پرداخت. این برنامه همچنین با پرداختن به پیشرفت‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی در پی پاسخ های این پرسش خواهد بود که چرا پیشرفت‌ها به علوم انسانی تسری نمی‌کند؟ انقلاب اسلامی و عمق راهبردی در غرب آسیا، آسیب شناسی جوانگرایی در مدیریت، انقلاب اسلامی و آرمان استکبارستیزی، سیاست خارجی در راستای نه شرقی،نه غربی و اقتدار ملت و نظام و ... از دیگر موضوعات ویژه برنامه «راه اینجاست» در نوروز ۱۴۰۱ خواهد بود.

مدیر رادیو گفت وگو برنامه های دیگری از جمله حیات خلوت که گفتگو های صمیمی با نخبگان و اندیشمندان در علوم مختلف است، برنامه مقصد طبیعت با محوریت گردشگری و محیط زیست،ویژه برنامه پایش با محوریت سوادرسانه ای، برنامه ای با عنوان فصل هفتم که به بررسی جایگاه علوم مختلف در برنامه هفتم توسعه کشور می پردازد را از جمله دیگر برنامه های نوروزی رادیو گفت وگو برشمرد.