به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، مقام های سئول و واشنگتن ادعا می کنند که سیستم ICBM Hwasong-۱۷ موسوم به "موشک هیولا" در پرتاب روزهای ۸ و ۱۴ اسفند شرکت داشته، اگرچه به زعم آنان توانایی یا برد کامل آن آزمایش نشده است.
بنا به گزارش رویترز، کره شمالی فاش نکرده است که از چه نوع موشکی در این پرتاب ها استفاده شده، اما اعلام کرده که در حال آزمایش اجزای یک سیستم ماهواره ای جاسوسی پیشرفته است.
تاکنون اطلاعات زیر درمورد آنچه تحلیلگران «موشک هیولا» مینامند، منتشر شده است:
کره شمالی اولین بار مهر ۹۹ در یک رژه نظامی بی سابقه از یک ICBM که پیشتر دیده نشده بود، رونمایی کرد. به گفته تحلیلگران، این موشک به طور قابل توجهی از ICBM قبلی کره شمالی، Hwasong-۱۵، که در آبان ۹۶ پرتاب شد، بزرگ تر به نظر می رسید.
این موشک هیولا، دومین بار درمهر ۱۴۰۰ در یک نمایشگاه نظامی در پیونگ یانگ به نمایش عمومی درآمد. پس از بررسی عکس های نمایشگاه، تحلیلگران به این نتیجه رسیدند که نام رسمی این ICBM بزرگ "Hwaseong-۱۷" است، نه Hwaseong-۱۶.
مشخص نیست که آیا تمام این موشک دو مرحله ای در پرتاب های آزمایشی ۸ و ۱۴ اسفند استفاده شده است یا بخشی از آن. برخی از تحلیلگران می گویند که آزمایش ها ممکن است فقط شامل یک مرحله بوده باشد.
Hwasong-۱۷ بر روی یک وسیله نقلیه حمل و نقل با ۱۱ محور حمل می شود که در صورت عملیاتی شدن، یکی از بزرگترین ICBM های متحرک جاده ای جهان خواهد بود.
یک ماهواره اطلاعاتی آمریکا مستقر در آمریکای شمالی که کارش مراقبت از شبه جزیره کره است، قطر موشک هیولا را بین ۲.۴ تا ۲.۵ متر تخمین زده. جرم کل آن، زمانی که به طور کامل سوخت گیری شود، احتمالا بین ۸۰ هزار تا ۱۱۰ هزار کیلوگرم خواهد بود.
اندازه بزرگ Hwasong-۱۷ باعث شده است تا تحلیلگران حدس بزنند که برای حمل کلاهک های هسته ای طراحی شده است. برخی ناظران می گویند فناوری ماهوارهای که کره شمالی ادعا میکند در دو پرتاب آزمایش کرده است، میتواند روی چندین سامانه خودرویی ورود مجدد (MIRV) استفاده شود که اجازه می دهد تا سلاح های هسته ای به سوی اهداف مختلف پرتاب شوند.