اراک - ایرنا - معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: شهروندان این استان ماهی قرمز را از مراکز معتبر و بهداشتی تهیه کرده و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردان به دلیل امکان نگهداری در شرایط بهداشتی نامناسب خودداری کنند.

دکتر«محمد فتاحی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: شهروندان استان مرکزی در هنگام خرید ماهی قرمز برای سفره هفت سین به نکات بهداشت فردی و نگهداری این موجودات آبزی توجه کرده و از جمله خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری کنند.

وی ادامه داد: ظرف نگهداری ماهی باید یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) برای تبادل اکسیژن با محیط بوده و میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل ۲ لیتر است.

 معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: بهترین دمای آب نگهداری ماهی ۲۲ – ۲۶ درجه سانتی گراد است و در صورت استفاده از آب شهری، باید پیش از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.

فتاحی گفت: غذای ماهی قرمز از فروشگاه‌های عرضه ماهی زینتی تهیه و یا از غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شود.

وی افزود: برای تعویض آب هر بار ۵۰ درصد آب تعویض شود و از تعویض یکباره تمام آب خودداری شود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در هنگام تعویض آب نیازی به دستکاری ماهی نبوده و در صورت لزوم افرادی که سابقه بیماری و یا حساسیت‌های پوستی دارند از دستکش استفاده شده و پس از هر بار دست زدن به آب یا ماهی دست ها با آب و صابون به صورت کامل شسته شود.

فتاحی گفت: برای ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، می توان از نمک به میزان سه درصد و یا سایر ضدعفونی کننده ها از جمله پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده شود.

وی ادامه داد: عرضه هر گونه خزندگان، دوزیستان و حلزون ها مجاز بوده و عرضه بعضی از گونه‌ها مانند لاک پشت سنگاپوری و یا مینیاتوری(گوش قرمز) به عنوان مخزن بیماری باکتریایی روده‌ای در انسان ممنوع است.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.