به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از روزنامه گاردین، محققان دانشگاه آکسفورد اسکن مغزی ۷۸۵ فرد بین ۵۱ تا ۸۱ ساله را بررسی کردند که قبل و بعد از همه گیری اسکن مغزی شده بودند، بیش از نیمی از این افراد قبل از اسکن دوم به کرونا مبتلا شده بودند.
این مطالعه نشان داد مغز افرادی که به کرونا مبتلا شده بودند (در مقایسه با ۳۸۴ نفری که به این بیماری مبتلا نشده بودند) در مجموع کوچک شده و کاهش ماده خاکستری به ویژه در مناطق مربوط با بویایی نیز دیده می شود، برای نمونه در افرادی که کرونا گرفته بودند ۱.۸ درصد از قشر انتوریال مغز (ناحیهای کلیدی برای بویایی) و ۸ دهم درصد از مخچه بیشتر از آنان که کرونا نگرفته بودند، کاهش یافته بود.
همچنین افرادی که کرونا گرفته اند از جهت مهارت های مغزی نمره کمتری از آنها که کرونا نگرفته بودند کسب کردند که دلیل آن از دست رفتن بافت مغز در نواحی است که مخچه با توانایی های مغز مرتبط است.
دکتر گووینیل دوآد از دانشگاه آکسفورد گفت: جنس مغز از پلاستیک است، یعنی می تواند تا حدی خود را تجدید و ترمیم کند، حتی در افراد سالمند یا میانسال.
این مطالعه که به صورت کامل در نشریه نیچر منتشر شد، همچنین نشان می دهد تاثیر کرونا بر افراد سالمند و آنها که به دلیل شدت بیماری بستری شده اند محسوس تر است، اما حتی در افرادی که بیماری متوسط یا خفیف راهم تجربه کرده اند، دیده می شد البته به اسکنهای بیشتری برای تعیین تغییرات مغز در اثر ابتلا به کرونا و پایدار یا موقت بودن این تغییرات نیاز است.