به گزارش ایرنا، هادی رضایی از چهرههای شناخته شده ورزش پارالمپیکی ایران به شمار میرود مردی که در چهار دهه فعالیت رشتههای مختلف در حوزه پارالمپیک نقش مهمی در کسب افتخارات ورزشی، مدیریتی و رویکردهای فرهنگی داشته است. وی در کسوت بازیکن و سرمربی با تیم ملی والیبال نشسته ایران هفت مدال طلا و۲ نقره پارالمپیک را کسب کرده و در چند پارالمپیک نیز سرپرست کاروان اعزامی ایران به بازیها بوده است. رضایی در یک مقطع نیز دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک بود و اکنون نیز مدیریت تیمهای ملی والیبال نشسته در ردههای مختلف را بر عهده دارد.
رضایی در روزهای پایانی سال ۱۴۰۰ در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به بررسی اقدامات کمیته ملی پارالمپیک در سال ۱۴۰۰ پرداخت و گفت: سیاست کیفیگرایی کمیته ملی پارالمپیک در حالی موافقان و منتقدان زیادی داشت که مورد تایید مقام معظم رهبری قرار گرفت. همچنین اقدامات فرهنگی ما در سرزمین آفتاب نمایشی از فرهنگ غنی ایران اسلامی بود.
متن کامل این گفت وگو در زیر آمده است؛
ورزش جانبازان مولد انقلاب است
نام ورزش جانبازان و معلولین با انقلاب اسلامی گره خورده و تفکر و روحیه انقلابی هنوز در بین ورزشکاران و مدیران این بخش در جریان است. بسیاری از قهرمانان ما، دلاوران جبههها بودند و افتخاراتی بینظیر کسب کردند. در بخش مدیریتی نیز اکنون شاهد حضور جانبازانی عزیزی هستیم که به بهترین شکل این ورزش را اداره میکنند. تمام برنامهریزی در کمیته ملی پارالمپیک این است که کاروان ایران بهترین افتخارات را کسب کند و در کنار این افتخارات بحث فرهنگی نیز به فراموشی سپرده نخواهد شد. ما با راهبرد کیفی گرایی توانستیم تاریخترین نتیجه اداوار پارالمپیک را رقم بزنیم و در کنار آن نیز فرهنگ غنی ایران را به نمایش بگذاریم.
کیفیگرایی در جال تبدیل به الگو در ورزش ایران است
کمیته ملی پارالمپیبک با یک راهبرد درست و انگیزه بخش به دنبال پیاده کردن سیاست کیفیگرایی در فدراسیون های زیر نظر این کمیته بود. سیاسیتی که هم در جارکارتا و هم در توکیو در دستور کار قرار گرفت و برونداد آن نیز نتایج درخشانی بود که تمام مردم ایران آن را ملاحظه کردند. این سیاست هر چند که منتقدان و موافقان زیادی دارد بدون شک در ادوار آینده به الگوی خوبی برای ورزش کشور تبدیل خواهد شد. این موفقیتی برای کمیته ملی پارالمپیک محسوب میشود و نتیجه یک کار تشکیلاتی و کارشناسی شده در سطوح بالای مدیریتی بود.
رهبر انقلاب مهر تایید بر راهبرد کیفیگرایی زدند
بعد از بازگشت ورزشکاران از المپیک و پارالمپیک توکیو مقام معظم رهبری مدالآوران را به حضور پذیرفت و پای درد و دل آنان نشستند. در آن جلسه مسائل خوبی مطرح شد و حتی دستور معظمله بر روی عدالت ورزشی بود. این یک اتفاق خوبی برای ورزش پارالمپیکی است. حتی رهبر انقلاب به صورت جدی بر اعزام ها با رویکرد کیفیگرایی تاکید داشتند تا مهر تاییدی بر سه سال فعالیت کمیته ملی المپیک در این زمینه باشد. ما با این راهبرد در جاکارتا به عنوان سوم آسیا و در پارالمپیک توکیو نتایج درخشانی کسب کردیم. این نتایج نتیجه زحمات مدیران ارشد، مدیران میانی و روسای هیاتها است که تلاشهای زیادی برای آمادهسازی ورزشکاران داشتند.
ویروس کرونا مهمترین رقیب ورزشکاران پارالمپیکی بود
شیوع و فراگیری ویروس کرونا در سطح ایران و جهان ورزشکاران پارالمپیکی را با مشکلات زیادی مواجه کرد. البته ما این مشکل را به خوبی مدیریت کردیم و کمترین آسیب متوجه پارالمپین ها بود. این یک کار مهم بود و فدراسیونهای زیر مجموعه نیز همکاری لازم را با کمیته ملی پارالمپیک داشتند. باید از زحمات تمام افراد که در این راه کمک کار کمیته ملی پارالمپیک و مدیران کاروان ایران بودند تشکر کنم.
کیفیگرایی رسیدن به قله افتخار است
راهبرد کیفیگرایی به معنای چشم پوشی از کمیگرایی نیست بلکه باید کیفی گرایی را به مثابه یک قله کوه تعریف کنیم که تمام ورزشکاران و مدعیان به دنبال فتح آن هستند. آنانی که توانایی و قدرت زیادی دارند به بالاترین نقطه یعنی قهرمانی پارالمپیک خواهند رسید و برخی نیز در دامنه خواهند ماند. ما نباید ستارگان خود را برای تمام تورنمنت ها اعزام کنیم. به طور مثال والیبال نشسته میتواند برای تورنمنتهای مختلف چند تیم داشته باشد و در مسابقات قهرمانی غرب آسیا یا قاره آسیا از افراد مختلف استفاده کنیم. این راهبرد در تمام ورزش ایران قابل اجرا است. همچنین اعزام با راهبرد کیفیگرایی موجب انگیزه خواهد شد و ورزشکاران دیگر دلخوش به سهمیه نیستند بلکه تلاش دارند تا به سکوهای بزرگ جهانی و المپیک برسند.
نمایش فرهنگ غنی ایران در سرزمین آفتاب
با تلاش مدیران کمیته ملی پارالمپیک و رییس کمیته فرهنگی کاروان اقداماتی انجام شد که فرهنگ ایرانی اسلامی را در سرزمین آفتاب به نمایش گذاشت. ما هم به دنبال ترویج تفکر ایثار در کاروان بودیم و هم با استفاده از تولیدات داخلی یک کار شکیل را در رژه افتتاحیه به نمایش گذاشتیم. همچنین حضور مادر شهید بابایی و ارادت ورزشکاران به وی یک اقدام خوب بود که مورد تمجید بسیاری از مردم ایران و نهادهای انقلابی قرار گرفت. انتخاب نام کاروان و زنده نگه داشتن یاد شهدا از دیگر اقداماتی بود که در راستای کار فرهنگی و با همکاری حجتالاسلام علی سرلک انجام شد. ما با این اقدامات نشان دادیم که قهرمانی با کار فرهنگی منجر به پهلوانی خواهد شد و یک اقدام ماندگار و ارزشمند است.
سرباز ورزش ایران هستم
در سال های منتهی به پارالمپیک وظایف زیادی داشتم و حتی دبیر اجرایی کمیته بودم. مدیر کاروان بودم و به عنوان سرمربی در تیم والیبال نشسته فعالیت داشتم. این برایم سنگین بود و در روزهای منتهی به پارالمپیک مادرم فوت کرد. این مجموعه اقدامات موجب شد تا مدتی استراحت کنم. سرباز ورزش جانبازان و معلولین هستم و بعد از تعطیلات نوروز بازخواهم گشت و در قسمتی بتوانم کمک میکنم.